Τρίτη, 09 Απρίλιος 2019 12:00

Προχωρά η αναδιάρθρωση, μπαράζ η “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον

 

Κανονικά θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον εκπρόσωπο της Super League Χρήστο Δάρα.

Ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης εμφανίστηκε αμετακίνητος παρά το γεγονός ότι η Super League αλλά και η ΕΠΟ ζήτησαν παράταση μίας ακόμη σεζόν και έτσι η αναδιάρθρωση θα γίνει κανονικά εν όψει της επόμενης χρονιάς.

«Προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Γιώργος Βασιλειάδης. «Οι συμφωνίες θα τηρηθούν από όλες τις πλευρές. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση γι' αυτό. Από την πλευρά μας δεν άλλαξε ποτέ, τίποτα. Ηταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, γράφτηκαν πολλά, αλλά η πολιτεία δεν άλλαξε ποτέ στάση. Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Εχω την αίσθηση πως η τροπολογία μπορεί να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Από την μεριά του ο εκπρόσωπος της Super League, Χρήστος Δάρας τόνισε «Είχαμε ζητήσει παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς ήταν εάν μπορεί η ΕΡΤ να καλύψει τις ομάδες με 16 στην Super League. Η ΕΡΤ είναι κάθετη όμως».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος τόνισε από την μεριά του πως «είχε γίνει μια πρόταση εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση αλλά με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου και μας απάντησε ο Υπουργός ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ. Θα υπάρξει συζήτηση και για την Super League 2. Είναι μια νέα επιχορήγηση τα χρήματα από την ΕΡΤ αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποδείξει πως το δικαιούται όλο αυτό αναβαθμίζοντας το προΐον του».

Οι ομάδες των κατηγοριών

Σύμφωνα με την αναδιάρθρωση, του χρόνου η Super League 1 θα απαρτίζεται από 14 ομάδες, η Super League από 12 ομάδες και η Football League από 14 ομάδες.

Σε ότι αφορά την Καλαμάτα, σύμφωνα με το όσα προβλέπει η αναδιάρθρωση, στη νέα Football League θα ανέβουν 12 ομάδες της Γ’ εθνικής. Οι 8 πρωταθλήτριες και οι 4 από τις 8 ομάδες που θα πάρουν τη δεύτερη θέση των ομίλων. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την Κυριακή και η Καλαμάτα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δηλαδή να μην κερδίσει ο Ασπρόπυργος εντός την αδιάφορη και αδύναμη Ενωση Λέρνας, θα είναι στην 2η θέση. Ετσι θα διεκδικήσει την άνοδο σε διπλούς αγώνες με ένας από τους δεύτερους των νοτίων ομίλων (5ου, 6ου και 7ου) μετά από κλήρωση.

Τελευταίο ματς με Παναρκαδικό

Αγωνιστικά, η Καλαμάτα την Κυριακή νίκησε 2-0 την Ερμιονίδα εκτός έδρας για την 23η (προτελευταία) αγωνιστική. Ο Ασπρόπυργος όμως πέρασε εύκολα από την Τρίπολη κερδίζοντας 3-0 τον Παναρκαδικό και έτσι παραμένει πρώτος και την Κυριακή με νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ενωση Λέρνας θα κατακτήσει τον τίτλο. Η Καλαμάτα στο τελευταίο ματς θα υποδεχθεί τον Παναρκαδικό στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

 

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ