Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2019 18:01

Αναδιάρθρωση: Super League 1 και Super League 2 με τρεις γύρους!

Γράφτηκε από τον

Παρότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα σχετικά στην παρούσα φάση το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπάρξουν για του χρόνου 3 γύροι και στην Super League 1, αλλά και στην Super League 2.

Στο τραπέζι αυτήν την στιγμή υπάρχουν δύο προτάσεις για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 1. Η μία εκ μέρους του Λυσσάνδρου και της ΑΕΚ που δείχνει η επικρατέστερη και η άλλη με πλέι οφ και πλέι άουτ. Ο ΠΑΟΚ από μέρους του δεν δείχνει να συμφωνεί με τα πλέι οφ ενώ ο Ολυμπιακός το συζητάει για το θέμα των πλέι οφ. Τι λέει λοιπόν το πλάνο που δείχνει το επικρατέστερο; Είναι ένα πρότζεκτ για 3 γύρους στην Super League 1. Θα υπάρχει ένα ενδιάμεσος γύρος (σ.σ. μεταξύ α' και γ' γύρου) που θα καθορίζεται από τη βαθμολογία του πρώτου γύρου. Σαν ένα μίνι πρωτάθλημα δηλαδή.

Ο ενδιάμεσος γύρος θα τοποθετηθεί το διάστημα Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου με 2 ομίλους των 7 ομάδων. Στον έναν όμιλο θα είναι οι μονές ομάδες, δηλαδή 1ος του α' γύρου - 3ος - 5ος και ούτω καθεξής και στον β' οι ζυγοί αριθμοί.

Επίσης θα υπάρχει σε αυτό συγκεκριμένος τρόπος που θα επιλέγονται οι έδρες. Παράδειγμα οι πρώτοι της βαθμολογίας θα έχουν εντός έδρας τους τρεις από κάτω τους. Ουσιαστικά αυτό το πλάνο θα βγάλει 32 αγωνιστικές (σ.σ. με τη βαθμολογία να μεταφέρεται κανονικά από τον α' στον β' γύρο και από εκεί στον γ'), όσες ζητούν και τα κανάλια δηλαδή χωρίς πλέι οφ ή πλέι άουτ. Οριστική απόφαση δεν υπάρχει αλλά φαίνεται πως είναι η πιο βασική πρόταση που συζητιέται για να γίνει. Όσο για την Super League 2 αναμένεται να γίνει και αυτή σε 3 γύρους σε στιλ... Σκωτίας.

Πρέπει βέβαια να επισημανθεί πως τα παραπάνω πλάνα είναι σε διαδικασία επεξεργασίας. Ο στόχος είναι να μπορέσουν να καλυφθούν ικανοποιητικά όλες οι πλευρές αλλά και τα κανάλια (σ.σ. ΕΡΤ και NOVA).
Πηγή: gazzetta.gr