Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2019 12:18

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Μετά το Πάσχα τα μπαράζ ανόδου

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα θα υποδεχθεί την Κυριακή στις 4 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τον Παναρκαδικό στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του 8ου ομίλου της Γ’ εθνικής, έχοντας όμως μόνο μαθηματικές και όχι ουσιαστικές ελπίδες να κατακτήσει τον τίτλο.

Και αυτό γιατί ο Ασπρόπυργος, που είναι ένα βαθμό μπροστά, θα υποδεχθεί την αδύναμη Ενωση Λέρνας και αναμένεται να κερδίσει και να στεφθεί πρωταθλητής, εξασφαλίζοντας παράλληλα την απευθείας άνοδο στην Football League.

Η Καλαμάτα λοιπόν θα είναι δεύτερη στον όμιλο, θα ψάξει για μια νίκη γοήτρου και ψυχολογίας κόντρα στον Παναρκαδικό, όμως το μυαλό όλων είναι στους αγώνες μπαράζ όπου και θα κριθεί το αν θα ανέβει η Μεσσηνιακή ομάδα στην Football League.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του mikriliga.gr, με πληροφορίες από την ΕΠΟ, οι αγώνες θα γίνουν μετά το Πάσχα. Συγκεκριμένα οι πρώτοι αγώνες πάνε για την Κυριακή 5 Μαΐου ενώ μια εβδομάδα αργότερα θα γίνουν οι επαναληπτικοί. Θυμίζουμε ότι στα μπαράζ θα συμμετέχουν οι 8 ομάδες που θα πάρουν τη δεύτερη θέση στους 8 ομίλους. Θα γίνει κλήρωση, πιθανότατα την Μεγάλη Εβδομάδα όπου θα αναδειχθούν τα τέσσερα ζευγάρια. Τα δύο θα συγκροτηθούν από τις δευτεραθλήτριες των ομίλων 1,2,3 και 4 και τα άλλα δύο από τις δευτεραθλήτριες των ομίλων 5,6,7 και 8 όπου είναι η Καλαμάτα.

Οι δύο πιθανοί αντίπαλοι των Μεσσήνιων είναι γνωστοί και είναι ο Αιολικός και ο Διαγόρας Ρόδου που είναι σίγουρα δεύτεροι στον 6ο και 7ο όμιλο. Στον 5ο όμιλο γίνεται μάχη για τις τρεις πρώτες θέσεις μεταξύ Ιεράπετρας, Εθνικού και Ιωνικού και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Τέλος, σήμερα η Καλαμάτα θα απολογηθεί για τα επεισόδια στο ματς με τον Ασπρόπυργο, όπως και η ομάδα της Αττική. Η έκθεση του παρατηρητή είναι επιβαρυντική και για τις δύο ομάδες κάνοντας λόγο για ρίψη αντικειμένων, πυρσούς ενώ για την Καλαμάτα (που είναι και υπότροπη) αναφέρει και ρίψη καθισμάτων. Ετσι και οι δύο ομάδες είναι πολύ πιθανό να τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο.