Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2019 17:34

ΠΑΟΚ: Σε αναμονή αποφάσεων για τη Νέα Τούμπα

Γράφτηκε από τον

Εχει σταλεί προς έγκριση στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πρόταση του ΠΑΟΚ για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο και οι άνθρωποι του περιμένουν την έγκριση των τοπικών φορέων για να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε με σχετικό δελτίο στην ιστοσελίδα του ότι βρίσκεται σε αναμονή της έγκρισης της πρότασης του για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που έχει καταθέσεις στο Δήμο και την Περιφέρεια.

Γιατί το κάνει; Γιατί πολύ απλά θέλει να αποφύγει τυχόν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν από το γεγονός ότι βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

«Ο ΑΣ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν αποστείλει ήδη από τις αρχές του μήνα προς το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αίτημα προς τα συμβούλια των φορέων για την έγκριση της πρότασης του για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο.

Η θετική γνώμη των συμβουλίων των φορέων αποτελεί ισχυρή βάση για τα επόμενα στάδια μέχρι την ολοκλήρωση του ΕΧΣ.

Βασικοί άξονες του ΕΧΣ είναι:

Η αναβάθμιση της ποιότητα του αστικού ιστού και του δομημένου περιβάλλοντος και κατ΄επέκταση και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η δημιουργία προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση συνθηκών και παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της αλάνας Τούμπας έτσι ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη ρύθμιση για την περιοχή.

Σύνδεση με τους υφιστάμενους χώρους πολιτισμού, αθλητισμού, υπαίθριας αναψυχής και στην ανάδειξη και αρμονική – λειτουργική ενσωμάτωση όλων των νέων ανάλογων χρήσεων και παρεμβάσεων.

Η ολοκληρωμένη ρύθμιση των θεμάτων κυκλοφορίας και στάθμευσης που θα προκύψουν από την κατασκευή του νέου γηπέδου καθώς και οι ρυθμίσεις για άξονες και διαδρομές πεζού και ποδηλάτου.

Την τήρηση του πολεοδομικού ισοζυγίου τόσο σε ποσοτικά όσο και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις των ανωτέρω συμβουλίων , ευελπιστώντας ότι αυτές θα ολοκληρωθούν άμεσα πριν την παύση των εργασιών τους λόγο των επικείμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών» αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ