Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2019 13:10

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 2-2: Θέλει βελτίωση εν όψει μπαράζ... (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 2-2: Θέλει βελτίωση εν όψει μπαράζ... (φωτό)

Η τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου της Γ’ εθνικής είχε λίγο πολύ διαδικαστικό χαρακτήρα όσον αφορά την τελική κατάταξη για την Καλαμάτα, μιας και ο Ασπρόπυργος αναμενόταν να κερδίσει εύκολα την Ενωση Λέρνας -όπως και έγινε- να στεφθεί πρωταθλητής και να σφραγίσει την απευθείας άνοδο.

Η Μεσσηνιακή ομάδα λοιπόν έψαχνε τη νίκη κόντρα στον Παναρκαδικό πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους και παράλληλα ήθελε μια βελτιωμένη εμφάνιση εν όψει των μπαράζ ανόδου.

Τελικά χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού είδαμε μια αρκετά καλή Καλαμάτα μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όπου με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Βραζιλιάνο Ρόνι Κάρλος είχε πάρει προβάδισμα με 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως παρουσιάστηκε η κακή Καλαμάτα των τελευταίων δύο μηνών και ο Παναρκαδικός πήρε τα ηνία του αγώνα καταφέρνοντας μάλιστα να ισοφαρίσει το ματς σε 2-2, με το χειροκρότημα του πρώτου ημιχρόνου να μετατρέπεται σε... μουρμούρα στην εξέδρα.

Συνολικά λοιπόν το πρόσημο δεν μπορεί να είναι θετικό για την Μεσσηνιακή ομάδα, που πρέπει να ανασυνταχθεί και να προσπαθήσει να βελτιωθεί εν όψει των δύο αγώνων μπαράζ, από τους οποίους θα κριθεί το αν θα ανέβει τελικά στην Football League.

Στο χθεσινό ματς η Καλαμάτα αγωνίστηκε χωρίς τους Πινδώνη, Αλιατίδη, Τάμπα, Πέριτς και Γιόνδη ενώ στο γήπεδο του Μεσσηνιακού βρέθηκαν περίπου 400 θεατές.

Οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι

Χθες οριστικοποιήθηκε και η κατάταξη του 5ου ομίλου και έτσι η Καλαμάτα γνωρίζει πλέον και τους τρεις πιθανούς αντιπάλους της που είναι ο Αιολικός, ο Διαγόρας Ρόδου και ο Ιωνικός. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η κλήρωση και η Καλαμάτα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια από τις παραπάνω τρεις ομάδες, σε διπλή αναμέτρηση (εντός, εκτός) που θα γίνει μετά το Πάσχα.

Κέρδος η εμφάνιση του Κάρλος

Ο Ρόνι Κάρλος ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα για την “Μαύρη Θύελλα” πετυχαίνοντας δύο εξαιρετικά γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Η Καλαμάτα μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε γρήγορο το σκορ. Ηταν το 10' όταν ο Μάρκοβιτς έκανε ωραία πάσα στην περιοχή στον Ρόνι Κάρλος και ο Βραζιλιάνος απέφυγε ένα αντίπαλο και με άπιαστο σουτ πέτυχε το 1-0.

Ο Κάρλος πέτυχε ένα ακόμη εξαιρετικό γκολ γράφοντας το 2-0 στο 20'. Ο Τσόπελας από δεξιά έκοψε στον Κάρλος που ελίχθηκε στην περιοχή και με νέο εξαιρετικό σουτ πέτυχε το 2-0.

Στο 29΄ο Μάρκοβιτς είχε δοκάρι σε πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Κάρλος και Λαθύρης είχαν δύο καλά σουτ που δεν βρήκαν στόχο στο 38' και το 42' και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 2-0 με την Καλαμάτα να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

Χειροκροτήθηκε ο Καρβάλιο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναρκαδικός αντέδρασε και ισοφάρισε με πρωταγωνιστή έναν ακόμη Βραζιλιάνο, τον πρώην επιθετικό του Παμίσου Καρβάλιο (ο οποίος λόγω του προβλήματος με την έκδοση του δελτίου δεν είχε παίξει ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα με την Μεσσηνιακή ομάδα).

Στο 54' είχαμε ένα πραγματικά φοβερό γκολ από τον Καρβάλιο! Από 30 μέτρα με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας μειώνοντας σε 2-1 για τον Παναρκαδικό και πετυχαίνοντας το γκολ της χρονιάς στον όμιλο. Ο κόσμος της Καλαμάτας χειροκρότησε μάλιστα τον παίκτη του Παναρκαδικού για το πολύ όμορφο γκολ.

Στο 64' οι Αρκάδες ισοφάρισαν σε 2-2. Μετά από μια φαινομενικά εύκολη σέντρα στην περιοχή, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Βούρα και έφτασε στον Καρβάλιο που έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χίλγκεν. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα... αλά Πανένκα ο Καρβάλιο ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η Καλαμάτα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ξανά προβάδισμα στο 71’ όταν από λάθος του Καντιάγκα, ο Μάρκοβιτς πήρε την μπάλα και έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Μίρτα απόκρουσε εντυπωσιακά.

Διπλή μεγάλη ευκαιρία για να πάριε το διπλό έχασε ο Παναρκαδικός στο 76'. Ο Καρβάλιο έκανε ατομική ενέργεια και σουτ από αριστερά και ο Βούρας απόκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Τρέσα,ο Γιαλαμίδης έκανε γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως η εντυπωσιακή απόκρουση του Βούρα κράτησε το 2-2.

Διαιτητής ήταν ο Ρούτσης και βοηθοί οι Μπουρτοζίτης, Σπηλιώτης, όλοι από την Κορινθία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας, Τσόπελας, Ψάνης, Βοσκόπουλος (66' λ.τ. Μπίζος), Χίλγκεν, Ζαχαρόπουλος, Κάρλος (76' Ζελέκου), Αντωνιάδης, Αθανασόπουλος (65' Φουάσης), Μάρκοβιτς, Λαθύρης (78' Μίνγκας).

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Μίρτα, Καναβέτας, Μπινιώρης, Στρέμπας, Γκαντιάγκα, Γιαλαμίδης, Τσιώλης (89' Τσάνης), Σβίγγος, Γεωργόπουλος (53' Τρέσα), Ν. Λυμπερόπουλος (87' Δ. Λυμπερόπουλος), Καρβάλιο (90' Καρβάλιο).