Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2019 14:50

Ακόμη... πανηγυρίζουν στο Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον
Ακόμη... πανηγυρίζουν στο Διαβολίτσι

Σαμπάνιες, φαγοπότι, μπουζούκια και ξέφρενοι πανηγυρισμοί συνέθεσαν το σκηνικό στο Διαβολίτσι μετά τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Ο ΑΟΔ νίκησε με 3-0 και πέτυχε κάτι που δεν είχε κατάφερε ποτέ στην ιστορία του: Να κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Μεσσηνία και να ετοιμάζεται για την παρθενική του συμμετοχή στις εθνικές κατηγορίες! Η Α’ τοπική βέβαια δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αφού απομένουν τέσσερις αγωνιστικές στις οποίες οι πρωταθλητές θα επιδιώξουν να διατηρήσουν το αήττητο, κάτι που είχε κάνει και η Κυπαρισσία τη σεζόν 2014-15. Θεωρητικά το πιο δύσκολο εμπόδιο είναι ο φορμαρισμένος Τσικλητήρας (στην Πύλο) στην 28η αγωνιστική (Μάνη, Σπερχογεία εντός και Ομόνοια εκτός τα υπόλοιπα παιχνίδια). Ο Κώστας Παλαμάρας, που οδήγησε τον Α.Ο. Διαβολιτσίου στην ιστορική κατάκτηση του τίτλου ξεκαθαρίζει ότι “Δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε” , παρά τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά το κυριακάτικο ματς έδωσε πάντως διήμερο ρεπό στους παίκτες του ώστε να γιορτάσουν τη μεγάλη επιτυχία, αλλά και ως επιβράβευση για τη φετινή πορεία.

Ο ικανός τεχνικός έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Μεσσηνίας και με τον Τσικλητήρα Πύλου ως συνεργάτης του Νίκου Κακαλέτρη, ενώ έχει πάρει πρωτάθλημα (αήττητος) και με τον Α.Σ. Φυτειάς στη Γ’ τοπική.

Παλαμάρας: “Δικαίωση για όλους μας”

“Αυτό το πρωτάθλημα είναι δικαίωση για τη δουλειά που έχει γίνει αυτά τα δύο χρόνια”, δηλώνει αρχικά στην “Ελευθερία” ο Κώστας Παλαμάρας και προσθέτει: “ Πέρυσι φτιάξαμε μια ομάδα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αλλά τελειώσαμε τρίτοι και έτσι χτίσαμε σε αυτή την ομάδα. Είχα πει στα παιδιά. ότι αν πιστέψουν και δουλεύουν, μπορούν να τα καταφέρουν. Στηριχθήκαμε στο σύνολο, γιατί για παράδειγμα παίκτες όπως οι Ζάκκας, Κρεμμύδας, Μπαλόπουλος, Τσουκαλάς, Γεωργιόπουλος ή ο Κουλόπουλος, ο Πάλιας, ο Τζανετέας, ο Πιτσιλής δεν έχουν πολλές παραστάσεις πρωταθλητισμού. Δουλέψαμε όμως και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα.”.

Οσο για το αν ήρθε εύκολα αυτό το πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι έχει αποσπαστεί 14 βαθμούς από τη δεύτερη θέση, ο ικανός τεχνικός ήταν κατηγορηματικός: “Οχι δεν ήταν εύκολο, όπως δείχνει η βαθμολογία. Δουλέψαμε πολύ τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Πέρυσι τερματίσαμε τρίτοι, αλλά δεν είχαμε στόχο την άνοδο. Φέτος όμως έπρεπε να κερδίζουμε, είτε αν έχει πολύ αέρα, είτε αν βρέχει, είτε αν παίζουμε σε πλαστικό γήπεδο. Εντός και εκτός έδρας. Επρεπε να προσαρμοζόμαστε στα αγωνιστικά θέλω του παιχνιδιού. Στην αρχή είχαμε κάποια προβλήματα μέχρι να δέσει η ομάδα, αλλά στη συνέχεια είχαμε σταθερότητα”.

Ο Κώστας Παλαμάρας δηλώνει μάλιστα ότι δεν ήταν εξ’ αρχής στόχος η άνοδος: “Τέλη Αυγούστου όταν αποκτήσαμε και το Λιόλιο και προσθέσαμε ποιότητα στην ομάδα, είπαμε ότι αν μπορούμε, θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Αν έλεγε κανείς το καλοκαίρι ότι το Διαβολίτσι θα έπαιρνε το πρωτάθλημα και αήττητο, όλοι θα γελούσαν”.

Το αήττητο πρωτάθλημα απέχει πλέον τέσσερα βήματα και ο προπονητής του Διαβολιτσίου δεν θέλει οι παίκτες του να τα χαλάσουν στο φινάλε. “Πρέπει να τελειώσουμε όπως πρέπει αυτά τα παιχνίδια και να μη χαλάσουμε την καλή εικόνα που έχουμε χτίσει. Ολες οι ομάδες θα θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επέλθει χαλάρωση. Θα δώσουμε βέβαια χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ, ώστε να έχουμε πιο καθαρή εικόνα για όλο το έμψυχο υλικό”.

Οι σκέψεις για τη Γ’ εθνική

Ο Κώστας Παλαμάρας έχει ζητήσει από τη διοίκηση οι συζητήσεις με τους παίκτες από το υπάρχον υλικό να ξεκινήσουν μετά το φινάλε του πρωταθλήματος, ώστε να μην επηρεαστεί το αγωνιστικό τμήμα. Ο ίδιος έχει συζητήσει με τον πρόεδρο Γιάννη Κωνσταντάρα και υπάρχει θετικό κλίμα για τη ανανέωση της συνεργασίας τους. Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν όμως, όταν ολοκληρωθεί η Α’ τοπική.

Το βέβαιο είναι ότι με τον Παλαμάρα στον πάγκο το Διαβολίτσι έγραψε τη πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του. Η καλή μέρα είχε.. φανεί από πέρυσι με την κατάκτηση της 3ης θέσης, αλλά φέτος ο ΑΟΔ σπάει τα κοντέρ. 21 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 25 αγωνιστικές, η καλύτερη με διαφορά επίθεση (59 γκολ) αλλά και άμυνα (9 γκολ) και αρκετές ακόμα διακρίσεις στις στατιστικές κατηγορίες. Ο Παλαμάρας ως αμυντικός που υπήρξε, έχει ως αρχή πρώτα η άμυνα και μετά η επίθεση. “Κοιτάζαμε το κάθε ματς ξεχωριστά και από το καλοκαίρι χτίσαμε πάνω στην άμυνα. Στόχος ήταν να μη δεχόμαστε γκολ και να βάζουμε ένα γκολ και να κερδίζουμε”, το σχόλιο και για τις φετινής εξαιρετικές αμυντικές επιδόσεις (πέρυσι το Διαβολίτσι είχε δεχτεί 13 γκολ).