Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2019 11:25

Παπασταθόπουλος: "Europa League και τετράδα στην Premier League"

Γράφτηκε από τον

Ο Μεσσήνιος κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, έθεσε ως στόχο τόσο την είσοδο των γκάνερς στην τετράδα της Premier League, όσο και την κατάκτηση του Europa League.

H Άρσεναλ επικράτησε κι εκτός έδρας (0-1) της Νάπολι, έτσι με δύο νίκες προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League.

Οι γκάνερς δεν δέχθηκαν γκολ ούτε στο "Σαν Πάολο" και ο 30χρονος Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ήταν γι' ακόμη μία φορά εκ των κορυφαίων της ομάδας του Λονδίνου.

Σε δηλώσεις του στο "Sky Sport Italia" έθεσε ως στόχο τόσο την είσοδο στην τετράδα της Premier League, όσο και την κατάκτηση του Europa League.

"Ήρθαμε στη Νάπολη για να παίξουμε συγκεντρωμένοι, να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα και νομίζω ότι όλη η ομάδα αμύνθηκε πολύ καλά. Νομίζω ότι ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα της Premier League. Οφείλουμε να είμαστε τρίτοι, μπροστά από την Τότεναμ. Γιατί να μην κατακτήσουμε και το Europa League επίσης;", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει στα ημιτελικά του Europa League τη Βαλένθια, ενώ σε περίπτωση που κατακτήσει το τρόπαιο (Άιντραχτ - Τσέλσι ο άλλος ημιτελικός), κερδίζει θέση για τους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Μετά από 33 ματς στην Premier League έχει συγκεντρώσει 66 βαθμούς και βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Οι τέσσερις πρώτες θέσεις οδηγούν στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν και εισιτήριο διεκδικούν εκτός από την τρίτη, Τότεναμ (67 βαθμοί), η πέμπτη, Τσέλσι (66 βαθμοί, 34 ματς) και η έκτη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (64 βαθμοί).
Πηγή: sport24.gr