Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2019 14:34

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Τα σενάρια για την άνοδο στην τελευταία αγωνιστική

Γράφτηκε από τον

 

Ακρίτας Κορώνης, Ηρακλής Καλαμάτας ή Ηρακλής Κυπαρισσίας;

Η απάντηση για τα ποια ομάδα θα συνοδέψει το Καλό Νερό και τη Μεθώνη στην Α’ τοπική, θα δοθεί στην 26η και τελευταία αγωνιστική της Α1 τοπικής. Οι τρεις ομάδες ισοβαθμούν με 43 βαθμούς στην τρίτη θέση και όλα θα κριθούν αυτό το Σάββατο. Αντίθετα στην ουρά τα πάντα ξεκαθάρισαν στην 25η στροφή του πρωταθλήματος. Ο Μιλτιάδης και η Αναγέννηση Παραλίας υποβιβάστηκαν και μαθηματικά, ενώ η τρίτη ομάδα ήταν γνωστή από την έναρξη της σεζόν, μιας και το Ασπρόχωμα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

Τα δύο παιχνίδια που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον στο φινάλε είναι το Κορώνη – Δώριο και Ηρακλής Κυπαρισσίας – Μεθώνη.

Ο Ηρακλής Καλαμάτας θα πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με το Ασπρόχωμα. Ετσι θα φθάσει τους 46 βαθμούς και θα περιμένει τα αποτελέσματα σε Κορώνη και Κυπαρισσία για να δει σε ποια θέση θα τερματίσει.

Κρατά την τύχη στα χέρια του ο Ακρίτας Κορώνης

Οι καλαματιανοί υστερούν ωστόσο, τόσο στη διπλή ισοβαθμία με την Κορώνη, όσο και στην τριπλή με Κορώνη και Ηρ. Κυπαρισσίας. Στο ενδεχόμενο που προκύψει διπλή ισοβαθμία με τον συνονόνοματο Ηρακλή, το πρώτο κριτήριο είναι οι μεταξύ τους βαθμοί, όπου υπάρχει ισορροπία (από μια ισοπαλία 0-0 και 1-1) και στη συνέχεια η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, όπου και πάλι υπάρχει ισορροπία. Το τρίτο κατά σειρά κριτήριο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων με τον Ηρακλή Καλαμάτας να έχει +13 (40-27) αν υπολογίσουμε και το 3-0 με το Ασπρόχωμα. Ο Ηρακλής Κυπαρισσίας έχει +9 (42-33), άρα χρειάζεται νίκη με πέντε γκολ διαφορά για να έχει το πάνω χέρι. Και με 4 γκολ διαφορά πάντως θα υπερτερεί, διότι θα υπάρχει μεν ισορροπία, αλλά θα έχει την καλύτερη συνολικά επίθεση, που είναι το αμέσως επόμενο κριτήριο, βάση του άρθρου 20 του ΚΑΠ, όπως αναφέρει η προκήρυξη της ΕΠΣΜ για τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων.

Κοντολογίς, Ηρακλής Καλαμάτας και Ηρακλής Κυπαρισσίας χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να πάρουν το τελευταία εισιτήριο της ανόδου. Αντίθετα, ο Ακρίτας Κορώνης κρατά την τύχη στα χέρια του. Με νίκη στην έδρα του κόντρα στο βαθμολογικά αδιάφορο Δώριο, ανοίγει... σαμπάνιες. Η Κορώνη έχει το πάνω χέρι με τον Ηρακλή Καλαμάτας (τον έχει νικήσει με 3-0 και έχει ηττηθεί με 2-1), αλλά και στην τριπλή ισοβαθμία με Ηρακλή Καλ και Ηρακλή Κυπαρισσίας έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς.

Συγκεκριμένα η Κορώνη έχει 6 βαθμούς (3-0 τον Ηρακλή Καλαμάτας και 6-2 τον Ηρακλή Κυπαρισσίας). Ο Ηρακλής Καλαμάτας έχει 5 βαθμούς (2-1 την Κορώνη, 0-0 και 1-1 με τον Ηρακλή Κυπαρισσίας), που επίσης έχει 5 βαθμούς (3-1 την Κορώνη, 0-0 και 1-1 με Ηρακλή Καλαμάτας).

Αν λοιπόν η Κορώνη κερδίσει, όλα τα σενάρια πάνε περίπατο. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανέβει στην Α’ τοπική ο Ηρακλής Καλαμάτας ή ο Ηρακλής Κυπαρισσίας.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Ανεβαίνει μόνο με νίκη επί του Δωρίου. Υπερτερεί τόσο στη διπλή ισοβαθμία με τον Ηρακλή Καλαμάτας, όσο και στην τριπλή με Ηρακλή Καλαμάτας και Ηρακλή Κυπαρισσίας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ανεβαίνει μόνο αν δεν κερδίσουν Κορώνη και Ηρακλής Κυπαρισσίας ή σε μη νίκη της Κορώνης και νίκη του Ηρακλή Κυπαρισσίας μέχρι 3 γκολ διαφορά. Ο Ηρακλής παίρνει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με Ασπρόχωμα

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Ανεβαίνει μόνο με νίκη με τουλάχιστον τέσσερα γκολ διαφορά (θα υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Ηρακλή Καλ.) και μη νίκη της Κορώνης.