Σάββατο, 20 Απρίλιος 2019 13:04

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Φινάλε με αγωνία για την 3η θέση

Γράφτηκε από τον

 

Το ταξίδι που ξεκίνησε τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται για τις 13 ομάδες της Α1 τοπικής, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο πέφτει η "αυλαία" του πρωταθλήματος.

Η 26η και τελευταία αγωνιστική θα κρίνει την τρίτη ομάδα που θα προβιβαστεί μετά το Καλό Νερό που κατέκτησε τον τίτλο και τη δεύτερη Μεθώνη.

Το τελευταίο εισιτήριο της ανόδου για την Α' τοπική, διεκδικούν ο Ακρίτας Κορώνης, ο Ηρακλής Καλαμάτας και ο Ηρακλής Κυπαρισσίας, που έχουν από 43 βαθμούς.

Οσον αφορά την παραμονή, τα πάντα ξεκαθάρισαν στην προτελευταία στροφή. Ο Μιλτιάδης και η Αναγέννηση υποβιβάστηκαν και μαθηματικά, ενώ η τρίτη ομάδα ήταν γνωστή από το φθινόπωρο, αφού το Ασπρόχωμα δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα και οι αντίπαλοί του έπαιρναν στα χαρτιά τους 3 βαθμούς.

Κάτι που θα συμβεί στην 26η αγωνιστική με τον Ηρακλή Καλαμάτας, αλλά αυτό το τρίποντο δεν αρκεί από μόνο του στους καλαματιανούς για να πάρουν την τρίτη θέση. Θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα στην Κορώνη και στην Κυπαρισσία. Εκεί όπου ο Ακρίτας Κορώνης θα υποδεχτεί το Δώριο και ο Ηρακλής Κυπαρισσίας τη Μεθώνη, αντίστοιχα. Αυτά είναι και τα παιχνίδια που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον στο φινάλε και διεξάγονται αμφότερα σήμερα, οπότε στις 7 το απόγευμα θα γνωρίζουμε την τρίτη ομάδα που θα ανέβει.

Ο Ακρίτας Κορώνης είναι το φαβορί, με δεδομένο ότι κρατά την τύχη στα χέρια του. Με νίκη στο γήπεδό του κόντρα στο Δώριο ανοίγει... σαμπάνιες, αφού υπερτερεί τόσο στη διπλή ισοβαθμία με τον Ηρακλή Καλαμάτας, όσο και στην τριπλή με Ηρακλή Καλαμάτας και Ηρακλή Κυπαρισσίας.

Ο Ηρακλής Καλαμάτας, που χωρίς κόπο θα φθάσει τους 46 βαθμούς, για να ανέβει θα πρέπει να μην κερδίσει ούτε η Κορώνη, ούτε ο Ηρακλής Κυπαρισσίας.

Σε περίπτωση που δεν κερδίσει η Κορώνη και κερδίσει ο Ηρακλής Κυπαρισσίας, θα πρέπει αυτό να συμβεί με νίκη μέχρι 3 γκολ διαφορά.

Η ομάδα της Κυπαρισσίας χρειάζεται και αυτή συνδυασμό αποτελεσμάτων για να παίζει του χρόνου στην Α' τοπική. Αρχικά να μην κερδίσει η Κορώνη και αυτή να επικρατήσει της Μεθώνης με τουλάχιστον 4 γκολ διαφορά ώστε να υπερτερεί στη διπλή ισοβαθμία με τον Ηρακλή Καλαμάτας. Και αυτό γιατί οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς, αλλά και ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια και το επόμενο κριτήριο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων, όπου ο Ηρακλής Καλ. υπερτερεί με +13, έναντι +9 του Ηρ. Κυπαρισσίας.

Ο Ηρ. Κυπαρισσίας με νίκη με 4 γκολ διαφορά θα έχει μεν ίδια διαφορά τερμάτων με τον Ηρακλή Καλαμάτας, αλλά θα υπερτερεί στο αμέσως επόμενο κριτήριο που είναι η καλύτερη επίθεση.

Κοντολογίς με νίκη της Κορώνης στο ματς με το Δώριο, ανεβαίνει ο Ακρίτας και σε αντίθετη περίπτωση θα ανέβει είτε ο Ηρακλής Καλαμάτας, είτε ο Ηρακλής Κυπαρισσίας.

Σήμερα θα διεξαχθεί και η αναμέτρηση του Μιλτιάδη με τον Α.Ο Φυτειάς, που δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον μετά την ήττα του Μιλτιάδη από το Χανδριναϊκό. Ο Α.Ο. Φυτειάς υποχρέωσε την περασμένη αγωνιστική σε ισοπαλία την Αναγέννηση Παραλίας, η οποία έχασε έτσι τις ελπίδες για παραμονή και ακόμα και αν κερδίσει αύριο τη Θύελλα Χαρακοπιού, θα παίζει τη νέα σεζόν στη Β' τοπική.

Ο Παπαφλέσσας Χώρας εξασφάλισε την παραμονή στην 25η αγωνιστική και θα υποδεχτεί την Κυριακή χωρίς άγχος το Καλό Νερό, που σε δύο χρονικές πανηγυρίζει ισάριθμες ανόδους και μάλιστα ως πρωταθλητής.

Τέλος στο Πεταλίδι ο τοπικός Απόλλωνας θα παίξει με το Χανδριναϊκό σ' ένα επίσης παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ηρακλής Κυπαρισσίας - Μεθώνη

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Κορώνη – Δώριο

Γήπεδο Κορώνης

Ζαρακοβίτης, Μπαρδής, Αράπης

Μιλτιάδης - Α.Ο. Φυτειάς

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας

Μπουρίκας, Τζεμαλάι, Μιχαλόπουλος

Κυριακή

Παπαφλέσσας Χώρας - Καλό Νερό

Γήπεδο Χώρας

Τσουλάκος, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

Πεταλίδι - Χανδριναϊκός

Γήπεδο Πεταλιδίου

Μπουρίκας, Π. Νικολόπουλος, Γαϊτάνης

Αναγέννηση - Θύελλα Χαρακοπιού

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας

Γεωργαντάς, Μπαρδής, Μπασιλάρης

Ηρακλής Καλαμάτας - Ασπρόχωμα 3-0 (α.α.)

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 25 αγώνες)

1. Καλό Νερό 59-14 64

2. Μεθώνη 43-24 57

3. Ακρίτας Κορώνης 48-30 43

-. Ηρακλής Κυπαρισσίας 42-33 43

-. Ηρακλής Καλαμάτας 37-27 43

6. Απόλλωνας Πεταλιδίου 33-30 38

7. Χανδριναϊκός 45-44 36

-. Δώριο 31-39 36

9. Α.Ο. Φυτειάς 39-46 34

10. Θύελλα Χαρακοπιού 27-40 29

-. Παπαφλέσσας Χώρας 18-31 29

12. Αναγέννηση Παραλίας 27-50 24

13. Μιλτιάδης 18-52 22

* Το Ασπρόχωμα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα.