Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2019 14:31

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Στα πόδια της η παραμονή στην Α’ τοπική

Γράφτηκε από τον

Μετά από πέντε διαδοχικές ήττες, η Α.Ε. Αβίας επέστρεψε στις επιτυχίες και το έπραξε στο πιο κρίσιμο ματς μέχρι το... επόμενο.

Η ομάδα του Κάμπου νίκησε το Σάββατο με 1-0 την Ομόνοια στο πρώτο φετινό ματς στη φυσική της έδρα και αναπτέρωσε τις ελπίδες για παραμονή στην Α’ τοπική. Ηταν μια νίκη - “οξυγόνο”, που πέρα από βαθμολογική, δίνει και ψυχολογική ώθηση, μιας και η Α.Ε. Αβίας είχε να πανηγυρίσει από τις 3 Μαρτίου και το 2-1 με τον Εθνικό Μελιγαλά. Εκτοτε μετρούσε μόνο ήττες από Θουρία, Ολυμπιακό Καλαμάτας, Μάνη, Τσικλητήρα και Σπερχογεία. Το αρνητικό σερί έλαβε τέλος στο ντέρμπι των ουραγών και η Αβία ανέβηκε στην 14η θέση της Α’ τοπικής. Πλέον απέχει 3 βαθμούς από την 13η σωτήρια θέση και η παραμονή βρίσκεται στα πόδια της, με δεδομένο ότι στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές έχει να πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με το Φαραί και να υποδεχτεί στο Κάμπο την Κυπαρισσία και τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Αν η Αβία εκμεταλλευτεί την έδρα της, θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Επιστροφή Μάρη

Το θετικό για το Διονύση Πουλή είναι ότι εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει μετά από 5 αγωνιστικές, ο έμπειρος γκολκίπερ Φίλιππος Μάρης. Αντίθετα κόντρα στην Κυπαρισσία δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ο Πολυμενέας που αποβλήθηκε με την Ομόνοια και ο Ψαρρέας, που παραμένει τιμωρημένος. Προβλήματα τραυματισμού αντιμετωπίζουν οι Βαβαρούτσος και Κωνσταντόπουλος.