Σάββατο, 27 Απρίλιος 2019 12:07

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Αγωνία μέχρι το τέλος για την παραμονή

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Αγωνία μέχρι το τέλος για την παραμονή

Τρεις στροφές έμειναν για να ολοκληρωθεί η φετινή κούρσα στην Α’ τοπική και η αγωνία για την παραμονή καλά κρατεί.

Αντίθετα στην κορυφή τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει, με τον Α.Ο, Διαβολιτσίου να είναι εδώ και δύο εβδομάδες και μαθηματικά πρωταθλητής. Ετσι για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στη Γ’ εθνική.

Το ενδιαφέρον λοιπόν στα τελευταία παιχνίδια στρέφεται στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, όπου η μία ομάδα που θα υποβιβαστεί είναι γνωστή από το φθινόπωρο, με δεδομένο ότι ο Α.Ο. Φαραί δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα και οι αντίπαλοί του παίρνουν στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς.

4 ομάδες για την αποφυγή 2 θέσεων

Για την αποφυγή των άλλων δύο θέσεων που οδηγούν στον υποβιβασμό, μάχονται τέσσερις ομάδες.

Η Ομόνοια (22 β.), ο Ολυμπιακός Καλαμάτας (26β.) και η Α.Ε. Αβίας (23 β.) με τον Ολυμπιακό Ανάληψης (28β.), που προβιβάστηκαν το καλοκαίρι από την Α1 τοπική. Αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα θα αποχαιρετούσαν την κατηγορία η Ομόνοια και η Αβία. Αμφότερες όμως έχουν να πάρουν στα χαρτιά το τρίποντο με το Φαραί. Κάτι που σημαίνει ότι θα φθάσουν ξεκούραστα στους 25 και στους 26 βαθμούς, αντίστοιχα. Η ομάδα του Κάμπου θα δώσει μάλιστα και τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Κυπαρισσία και Απόλλωνα στη φυσική της έδρα, όπου επέστρεψε μετά από χρόνια.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα παίξει μόνο με την Εράνη στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας” και θα μεταβεί σε Μεσσήνη και Γαργαλιάνους για τα ματς με Ολυμπιακό Ανάληψης και Τέλλο Αγρα, αντίστοιχα.

Η ομάδα της Μεσσήνης θα υποδεχτεί ακόμα τον Τσικλητήρα Πύλου και ενδιάμεσα θα παίξει στον Κάμπο με τη Μάνη. Η Ομόνοια, που επισκέφτηκε πρόσφατα το “νέο” γήπεδο του Κάμπου και ηττήθηκε, δεν θα βγει ξανά από την Καλαμάτα, αλλά έχει να παίξει στο Ασπρόχωμα με το δυνατό Απόλλωνα Καλαμάτας και στο γήπεδό της με τον πρωταθλητή και αήττητο σε 27 αγωνιστικές Α.Ο. Διαβολιτσίου. Σήμερα και αύριο δεν υπάρχει βέβαια δράση λόγω του Πάσχα και το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου. Οπότε είναι ευκαιρία να θυμηθούμε τι έχουν κάνει οι ομάδες της ουράς στα μεταξύ τους παιχνίδια, μιας και οι ισοβαθμίες θα παίξουν ρόλο.

Μην ξεχνάμε ότι στην Α1 τοπική ο Ακρίτας Κορώνης συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς με τον Ηρακλή Καλαμάτας, αλλά πήρε το τελευταίο εισιτήριο της ανόδου έχοντας το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Τα μεταξύ τους παιχνίδια

Α’ γύρος

Ομόνοια – Ολυμπιακός Ανάληψης 0-1

Ολυμπιακός Ανάληψης – Α.Ε. Αβίας 2-1

Ομόνοια – Α.Ε. Αβίας 4-0

Ομόνοια – Ολυμπιακός Καλαμάτας 1-0

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Α.Ε. Αβίας 2-2

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ολυμπιακός Ανάληψης 2-1

Β’ γύρος

Ολυμπιακός Ανάληψης – Ομόνοια 1-0

.Α.Ε. Αβίας – Ολυμπιακός Ανάληψης 1-0

Α.Ε. Αβίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας 0-3

Α.Ε. Αβίας – Ομόνοια 1-0

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ομόνοια 0-1

Στην πιο δύσκολη θέση η Ομόνοια, στην καλύτερη η Ανάληψη

Η Ομόνοια βρίσκεται στη πιο δύσκολη θέση, αφενός γιατί είναι ουραγός και αφετέρου γιατί θα αντιμετωπίσει δυνατούς αντιπάλους. Η καλαματιανή ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον 4 βαθμούς με Απόλλωνα και Διαβολίτσι ώστε να φθάσει τους 29 (μαζί με το τρίποντο στα χαρτιά) για να ελπίζει. Ρεαλιστικά στόχος της είναι να βάλει από κάτω στη βαθμολογία την Αβία και τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, μιας και ο Ολυμπιακός Ανάληψης με 28 βαθμούς έχει τις περισσότερες πιθανότητες από όλους. Με νίκη δε επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας ουσιαστικά καθαρίζει από την 28η αγωνιστική. Η Α.Ε. Αβίας θέλει αρχικά να κερδίσει την Κυπαρισσία και να παίξει την παραμονή στην τελευταία αγωνιστική με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, όπου ίσως της αρκεί και η ισοπαλία αν ο Ολυμπιακός Καλαμάτας έχει απώλειες με Ανάληψη και Εράνη. Οι “ερυθρόλευκοι” με δύο νίκες μένουν σίγουρα στην κατηγορία (υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Αβία), αλλά έχουν δύσκολα εμπόδια.

Το πρόγραμμα των ομάδων που διεκδικούν την παραμονή στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαραί (νίκη σατ χαρτιά), Απόλλωνας Καλαμάτας (εκτός), Διαβολίτσι (εντός)

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κυπαρισσία (εντός), Φαραί (νίκη στα χαρτιά), Απόλλωνας Καλαμάτας (εντός)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ολυμπιακός Ανάληψης (εκτός), Εράνη (εντός), Τέλλος Αγρας (εκτός)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Ολυμπιακός Καλαμάτας (εντός), Α.Ε. Μάνης (εκτός), Τσικλητήρας Πύλου (εντός)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 27 αγώνες)

1. Α.Ο. Διαβολιτσίου 62-9 71

2. Εράνη 42-22 57

3. Απόλλωνας Καλαμάτας 39-16 55

-. Τσικλητήρας Πύλου 35-13 55

5. Πανθουριακός 36-32 42

6. Εθνικός Μελιγαλά 35-25 41

7. Τέλλος Αγρας 28-29 39

8. Σπερχογεία 32-38 38

9. Ανδρούσα 33-32 37

10. Α.Ε. Μάνης 22-29 36

11. Κυπαρισσία 23-38 32

12. Ολυμπιακός Ανάληψης 14-40 28

13. Ολυμπιακός Καλαμάτας 22-35 26

14. Α.Ε Αβίας 20-56 23

15. Ομόνοια 17-45 22

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.