Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 12:14

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Στα μέτρα του το ματς με Εθνικό Σαγέικων

Γράφτηκε από τον

Για την πρώτη έξοδο του β' γύρου προετοιμάζεται ο Μεσσηνιακός. Οι καλαματιανοί θα μεταβούν την Κυριακή στα Σαγέικα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον τοπικό Εθνικό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής.


Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 14η θέση και παίζουν για το γόητρο, καθώς απέχουν 17 ολόκληρους βαθμούς από την 8η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή.
Επιπλέον έχουν μαζί με τον Αρη Αιτωλικού και τον Αστέρα Αμαλιάδας τη χειρότερη επίθεση στον όμιλο (10 γκολ) και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα (33 γκολ) μετά από αυτή του Αστέρα (36 γκολ).
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι ο Εθνικός αγνοεί τη νίκη στο γήπεδό του.
Με άλλα λόγια είναι ένα ματς στα μέτρα του ανώτερου Μεσσηνιακού που καλείται να πάρει το διπλό και να "ρεφάρει" την εντός έδρας ήττα από τον Πανναυπλιακό.
Οι "πράσινοι" είναι δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν έχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών με δεδομένο ότι ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα.
Ο Δημήτρης Τσάκωνας και οι συνεργάτες του προσμένουν ότι η ομάδα θα δείξει το καλό της πρόσωπο και θα επιστρέψει- μετά από ένα περίπου μήνα- στις επιτυχίες.

Αλλαγές στην 11άδα

Η προετοιμασία για τον Εθνικό ξεκίνησε χθες το μεσημέρι με προπόνηση στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος". Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Βαγγέλης Κουρεντζής και έτσι στο κέντρο της άμυνας (μαζί με τον Μπιμπίρη) αναμένεται να αγωνιστεί ο Μπαστακός. Θέση στην 11άδα διεκδικεί και ο Αλέξανδρος Ταχματζίδης που εξέτισε την ποινή του και θα βοηθήσει στο δημιουργικό σκέλος.

Σφυρίζει ο Τσιάκος

Ο Σπύρος Τσιάκος από το σύνδεσμο Θεσπρωτίας θα διευθύνει το κυριακάτικο ματς του Εθνικού Σαγέικων με το Μεσσηνιακό (3 μ.μ.). Βοηθοί του θα είναι οι Σπύρος Χουλιάρας και Γιώργος Σπυριδόπουλος από την Αιτωλοακαρνανία.  Παρατηρητής ο Νίκος Ρουμπάνης από την Ηλεία.