Πέμπτη, 02 Μάιος 2019 16:09

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Αποφασίζει τη Δευτέρα ο Βασιλειάδης για τον τελικό

Γράφτηκε από τον

 

Συσκέφθηκαν για να μην καταλήξουν πουθενά οι εμπλεκόμενοι για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου. Ο Γιώργος Βασιλειάδης τη Δευτέρα (6/5) θα κρίνει με την απόφασή του το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Λιγότερο από μία ώρα διήρκεσε η σύσκεψη στην ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Όσοι συσκέφθηκαν δεν κατάληξαν πουθενά και τα σπουδαία αναμένονται στη νέα συγκέντρωση της Δευτέρας (6/5), εκεί που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Από την πλευρά τους FIFA - UEFA εξέφρασαν την άποψή τους ότι ένας τελικός χωρίς κόσμο αποτελεί πλήγμα για το ποδόσφαιρο. Επίσης, ο υπερσύμβουλος των ομοσπονδιών στην ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ τόνισε ότι το φινάλε του θεσμού πρέπει να γίνει στο ΟΑΚΑ.

Πάντως, πληροφορίες εκτιμούν ότι η απόφαση του Βασιλειάδη για τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού, δεν αποκλείεται να παρθεί και πριν τη Δευτέρα, οπότε βρισκόμαστε εν αναμονή...

Όσον αφορά, τώρα, στα θέλω των δύο ομάδων η ΑΕΚ επέμεινε πως θέλει ο τελικός να γίνει στο ΟΑΚΑ με παρουσία κόσμου, ανοιχτές οκτώ θύρες βάσει του περσινού σχεδιασμού δηλαδή. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη μέσω των εκπροσώπων του σημείωσε ότι αν αποφασιστεί να υπάρχει παρουσία κόσμου στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 11/5, τότε θέλει αλλαγή έδρας! Στη θέλει των "ασπρόμαυρων", η Ένωση απάντησε ως εξής: "Βρισκόμαστε δέκα μέρες πριν από τον τελικό, δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως, δεν έχουμε λύσει βασικά ζητήματα και δεν γίνεται να ανοίγουμε και άλλα..."

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΗ
Μετά το τέλος της σύσκεψης, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αγγελική Αρκάδη μιλώντας στους εκπροσώπους των Μίντια είπε: "Η πρόταση της ΑΕΚ είναι να γίνει ο αγώνας με φιλάθλους όπως αρμόζει σε κάθε προηγμένη χώρα. Λυπάμαι που το λέω γιατί αυτό είναι το αυτονόητο. Δεν υπάρχει λόγος να ανοίγουμε νέα θέματα, η ΕΠΟ ενημέρωσε τον ΠΑΟΚ και όλους μας πως υπάρχει απόφαση να γίνει ο αγώνας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εμείς είπαμε πως δεν είναι στιγμή να ανοίγουμε νέα θέματα από τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει να γίνει το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο".

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ
"Η πρώτη ευρεία οργανωτική σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, μεταξύ Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ., έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Σ. Ψαρόπουλος, ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου κ. Μ. Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας και γηπέδων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Λ. Θωμαΐδης και ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Α. Δέδες.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. (επικεφαλής ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης), της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (επικεφαλής η κα Αγγελική Αρκάδη), της ΕΛ.ΑΣ. (επικεφαλής ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Παντελής), του Ο.Α.Κ.Α. (επικεφαλής ο πρόεδρος κ. Α. Κουρής), των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας της Ε.Π.Ο., καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των F.I.F.A./U.E.F.A. κ. Πετρ Φούσεκ.

Ελλείψει σχετικής εξουσιοδότησης των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να επιβεβαιώσουν στους παρόντες την παρουσία φιλάθλων στον τελικό, δεν κατέστη δυνατό να συζητηθούν διεξοδικά θέματα λήψης μέτρων ασφαλείας εντός και εκτός Ο.Α.Κ.Α., διαχείρισης εισιτηρίων, προσκλήσεων και διαπιστεύσεων, καθώς και τα λοιπά οργανωτικά ζητήματα του τελικού κι έτσι αποφασίστηκε να οριστεί νέα σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα 06 Μαΐου 2019.

Από την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατέστη ωστόσο σαφής και ξεκάθαρη, προς πάσα κατεύθυνση, η πάγια θέση της οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να διεξάγονται με την παρουσία φιλάθλων. Τη θέση αυτή υποστήριξαν τόσο οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ, όσο και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των F.I.F.A./U.E.F.A. κ. Πετρ Φούσεκ".

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ