Παρασκευή, 03 Μάιος 2019 17:14

Αφαίρεση τριών βαθμών στον Ηρακλή!

Γράφτηκε από τον
Αφαίρεση τριών βαθμών στον Ηρακλή!

O Ηρακλής «κόπηκε» στη διαδικασία αδειοδότησης και του επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, που τον οδηγεί πιο κοντά στη Football League, την τρίτη τη τάξει κατηγορία που θα προκύψει όταν ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση. Μαζί με τον Γηραιό και οι Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Κέρκυρα, Σπάρτη και Αιγινιακός.

Δυσάρεστες εξελίξεις επιφύλασσε η Παρασκευή (03/05) για τους Θεσσαλονικείς, που είδαν το καταστροφικό σενάριο να επιβεβαιώνεται, όπως αναμενόταν.

Η Football League παρέλαβε το διατακτικό της απόφασης της επιτροπής επιτήρησης της ΕΠΟ, βάσει του οποίου η ΠΑΕ Ηρακλής αποτυγχάνει στη συγκεκριμένη διαδικασία και της επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Μαζί με τον Ηρακλή στη συγκεκριμένη διαδικασία απέτυχαν ο Απόλλων Λάρισας, ο Απόλλων Πόντου, ο Εργοτέλης, ο Ηρόδοτος, η Κέρκυρα, η Σπάρτη και ο Αιγινιακός.

Αντίθετα, τις απαιτήσεις πληρούν οι Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, Κισσαμικός, Βόλος, Παναχαϊκή, Πλατανιάς και Τρίκαλα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 03.05.2019, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με την 1η φάση της διαδικασίας επιτήρησης για τις ΠΑΕ της Football League.

Οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, Κισσαμικός, Νέος Βόλος, Παναχαϊκή, Πλατανιάς και Τρίκαλα πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης.

Οι ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηρακλής, Κασσιόπη, Σπάρτη και Αιγινιακός δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης».

ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Με δεδομένη την απόφαση του Οργάνου Αδειοδότησης, πλέον το τοπίο αλλάζει στον βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας, αφού οι «κομμένες» ομάδες θα υποστούν αφαίρεση τριών βαθμών.

Σημαντικότερες είναι οι απώλειες για τον Ηρόδοτο, που πλέον με 28 βαθμούς υποβιβάζεται οριστικά στη Football League που θα προκύψει μετά την αναδιάρθρωση, ενώ ο Ηρακλής θα πάει στους 39 και στην 11η θέση, στο -1 από τον Καραϊσκάκη, που υπερέχει στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Αν λοιπόν δεν νικήσει στην τελευταία αγωνιστική και παράλληλα οι Αρτινοί δεν ηττηθούν, τότε ο «Γηραιός» θα αγωνιστεί επίσης στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Εξάλλου ο Απόλλων Λάρισας υποχωρεί στους 51 και στην τρίτη θέση, πίσω από τον Πλατανιά (52), ο οποίος έχει το προβάδισμα για τη δεύτερη θέση και τα μπαράζ ανόδου. Ο Εργοτέλης στους 45, ο Απόλλων Πόντου πάει στους 43 και η Κέρκυρα στους 41, που πάντως κι έτσι δεν θα δουν τη συμμετοχή τους στη Super League 2 να τίθεται υπό κίνδυνο. Η τελευταία Σπάρτη υποχωρεί στους 11 και ο επίσης υποβιβασμένος Αιγινιακός θα πάει στους 13.

Η τελευταία αγωνιστική (05/05, 15:00):

Πλατανιάς - Ηρακλής

Κέρκυρα - Παναχαϊκή

Ηρόδοτος - Απόλλων Λάρισας

Καραϊσκάκης - Τρίκαλα

Δόξα Δράμας - Εργοτέλης

Αιγινιακός - Σπάρτη

Αήττητος Σπάτων - Βόλος

Απόλλων Πόντου - ΑΟΧ Κισσαμικός


Πηγή: gazzetta.gr