Σάββατο, 04 Μάιος 2019 12:18

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Στην Πύλο δοκιμάζεται το αήττητο του Διαβολιτσίου

Γράφτηκε από τον

 

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η “αυλαία” της 28ης αγωνιστικής στην Α’ τοπική, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια.

Σήμερα γίνονται τα ματς που παρουσιάζουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον όσον αφορά την παραμονή. Την Κυριακή το ματς που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από το Τσικλητήρας Πύλου – Α.Ο. Διαβολιτσίου, το οποίο δεν κρίνει κάτι βαθμολογικά, αλλά είναι το πιο δύσκολο τεστ για τους φιλοξενούμενους αναφορικά με τη διατήρηση του αήττητου.

Ο ΑΟΔ έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και μένει να μάθουμε στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν (η τρίτη είναι γνωστή από το φθινόπωρο ο Α.Ο. Φαραί).

Σημαντικά ματς στην ουρά της βαθμολογίας

Η Ομόνοια, η Α.Ε. Αβίας, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας και ο Ολυμπιακός Ανάληψης είναι οι τέσσερις ομάδες που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στη πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Ομόνοια και στην καλύτερη ο Ολυμπιακός Ανάληψης. Η Ομόνοια θα πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς αυτή την αγωνιστική και θα περιμένει τα αποτελέσματα σε Κάμπο και Μεσσήνη, εκεί όπου θα αναμετρηθούν η Α.Ε. Αβίας με την Κυπαρισσία και ο Ολ. Ανάληψης με τον Ολ. Καλαμάτας, αντίστοιχα.

Η Αβία θα δώσει σήμερα το δεύτερο συνεχόμενο ματς στη φυσική της έδρα και θέλει να ζευγαρώσει τις επιτυχίες, προκειμένου να μείνει “ζωντανή’ για την παραμονή. Στον αντίποδα η Κυπαρισσία με το 3-0 επί του Τέλλου Αγρα την περασμένη αγωνιστική, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή.

Το κίνητρο λοιπόν είναι μονόπλευρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΑΟΚ δεν θα ψάξει το θετικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα στη Μεσσήνη, θα διεξαχθεί το ντέρμπι των “ερυθρόλευκων” που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός Ανάληψης με νίκη θα διώξει το άγχος για την παραμονή, φθάνοντας τους 31 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη έμεινε αήττητη τον Απρίλιο και με τις δύο διαδοχικές νίκες κόντρα σε Εθνικό και Θουρία κρατά την τύχη στα χέρια της. Αντίθετα ο Ολυμπιακός Καλαμάτας προέρχεται από τρεις σερί ήττες και “καίγεται” για βαθμούς, ώστε να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με δεδομένο ότι η Ομόνοια και η Αβία έχουν να πάρουν στα χαρτιά τη νίκη με το Φαραί. Ο Ολ. Καλαμάτας είναι στο +3 από τη ζώνη.

Το τρίτο παιχνίδι που θα γίνει σήμερα Σάββατο είναι το Σπερχογεία – Απόλλωνας Καλαμάτας, με τους “ταύρους” να βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας και τον Απόλλωνα στην 3η θέση, μαζί με τον Τσικλητήρα.

Ως εκ τούτου αμφότερες χωρίς άγχος θα ψάξουν τη νίκη και αναμένεται ματς χωρίς σκοπιμότητες και αρκετά γκολ. Την περασμένη αγωνιστική η Σπερχογεία πήρε ξεκούραστο τρίποντο με το Φαραί και οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 0-0 με τον Τσικλητήρα.

Η ομάδα της Πύλου θα υποδεχτεί αύριο τον πρωτοπόρο και αήττητο Α.Ο. Διαβολιτσίου, στο τελευταίο της φετινό εντός έδρας ματς.

Οι γηπεδούχοι αγνοούν την ήττα από το Γενάρη και θέλουν να γίνει η πρώτη ομάδα που θα νικήσει τους πρωταθλητές, δίνοντας συνέχεια στην εντυπωσιακή πορεία του δευτέρου γύρου (9 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Πρόκειται αν μη τι άλλο για ματς – πρόκληση το οποίο αναμένεται να το παρακολουθήσει αρκετός κόσμος.

Το Διαβολίτσι ξέρει ότι αν φύγει αλώβητο και από την Πύλο, δύσκολα θα χάσει το αήττητο και ο Κώστας Παλαμάρας ζήτησε από τους παίκτες του να μην χαλάσουν στο φινάλε την καλή εικόνα. Ο προπονητής του ΑΟΔ επιστρέφει ως αντίπαλος στην Πύλο, όπου εργάστηκε για δύο χρόνια ως συνεργάτης του Νίκου Κακαλέτρη. Στα αξιοσημείωτα ότι αναμετρώνται και οι δύο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Ο Τσικλητήρας έχει δεχτεί 13 γκολ και το Διαβολίτσι 9. Οι γηπεδούχοι έχουν μάλιστα να δεχτούν γκολ από τις 24 Φεβρουαρίου και το 1-1 με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Από εκεί και πέρα, στους Γαργαλιάνους ο 7ος Τέλλος Αγρας θα υποδεχτεί τον 6ο Εθνικό Μελιγαλά, ο οποίος έχει δύο βαθμούς περισσότερους. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο σερί ήττες και θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Αγρας έχασε διαδοχικά από Εράνη, Κυπαρισσία και ο Εθνικός από Ανάληψη και Εράνη. Η Ερανη με πέντε διαδοχικές νίκες έχει βρεθεί μόνη στη 2η θέση της Α’ τοπικής και με τη ψυχολογία στα ύψη θα ψάξει την 10η σερί εντός έδρας νίκη κόντρα στον Πανθουριακό, ο οποίος βρίσκεται στην 5η θέση.

Τέλος στην Ανδρούσα η τοπική ομάδα θα αναμετρηθεί με τη Μάνη σ’ ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες. Οι γηπεδούχοι με 37 βαθμούς είναι στην 9η θέση και οι Μανιάτες με 36 μια θέση χαμηλότερα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Α.Ε Αβίας - Κυπαρισσία

Γήπεδο Κάμπου

Πλακογιάννης, Γεωργαντάς, Τσουλάκος

Σπερχογεία - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Σπερχογείας

Σκόρδος, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

Ολυμπιακός Ανάληψης - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Μεσσήνης

Ψηλοπαναγιώτης, Αντωνόπουλος, Μιχαλόπουλος

Κυριακή

Τέλλος Αγρας - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Γιαννόπουλος, Αράπης, Σταυρόπουλος

Εράνη - Πανθουριακός

Γήπεδο Φιλιατρών

Κουτσαναστάσης, Ρουμελιώτης, Τσουκάλη

Τσικλητήρας Πύλου - Α.Ο. Διαβολιτσίου

Γήπεδο Πύλου

Τσουλάκος, Κυριόπουλος, Ταβουλαρέας

Ανδρούσα - Α.Ε. Μάνης

Γήπεδο Ανδρούσας

Διακουμάκος, Μπουρίκας, Λιανός

Ομόνοια - Α.Ο. Φαραί (3-0 α.α.)

* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5.30 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 27 αγώνες)

1. Α.Ο. Διαβολιτσίου 62-9 71

2. Εράνη 42-22 57

3. Απόλλωνας Καλαμάτας 39-16 55

-. Τσικλητήρας Πύλου 35-13 55

5. Πανθουριακός 36-32 42

6. Εθνικός Μελιγαλά 35-25 41

7. Τέλλος Αγρας 28-29 39

8. Σπερχογεία 32-38 38

9. Ανδρούσα 33-32 37

10. Α.Ε. Μάνης 22-29 36

11. Κυπαρισσία 23-38 32

12. Ολυμπιακός Ανάληψης 14-40 28

13. Ολυμπιακός Καλαμάτας 22-35 26

14. Α.Ε Αβίας 20-56 23

15. Ομόνοια 17-45 22

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.