Δευτέρα, 06 Μάιος 2019 18:17

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-2: Δυσκόλεψε η παραμονή για την ομάδα του Κάμπου (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Βαθμό στην εκπνοή του αγώνα πήρε η Α.Ε. Αβίας το Σάββατο στην έδρα της, καθώς ισοφάρισε 2-2 την Κυπαρισσία και διατήρησε ζωντανές τις λίγες ελπίδες που έχει για την παραμονή στην κατηγορία.

Η ομάδα του Κάμπου, μπορεί να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και να έχει ελάχιστες ελπίδες για παραμονή, αλλά δεν τα παρατάει και θα διεκδικήσει στα δύο παιχνίδια που απομένουν έως τη λήξη του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής, τη σωτηρία της. Την προσεχή αγωνιστική παίρνει στα χαρτιά τους 3 πόντους, καθώς ο Α.Ο. Φαραί δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα και στην επόμενη και τελευταία υποδέχεται στον Κάμπο, τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Από εκεί και πέρα θα περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που διεκδικούν την παραμονή τους ώστε να δει αν καταφέρει να πετύχει το στόχος της. Η προχθεσινή αντίπαλος της δεν έχει θέμα παραμονής, απλά θα επιδιώξει στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια να έχει την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.

Σε ότι αφορά το χθεσινό παιχνίδι η Α.Ε. Αβίας παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες (Αλντέσκου, επαγγελματικές υποχρεώσεις, Στέλιος Κωνσταντόπουλος, Παναγιώτης και Γιώργος Καρδάσης τραυματίες, Δ. Πολυμενέας τιμωρημένος, ενώ ο Γιώργος Βαβαρούτσος, που ξεκίνησε το παιχνίδι αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και μετά από μισή ώρα αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Γκλίγκα, ο οποίος ήταν ανενεργός δύο χρόνια. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, αντέδρασε και διεκδίκησε το καλύτερο αποτέλεσμα ώστε να διατηρήσει όποιες ελπίδες έχει για την παραμονή της. Κατόρθωσε να φτάσει στο 2-2 σχεδόν στο 90ό λεπτό και λίγο έλλειψε να πάρει και τη νίκη στις καθυστερήσεις, όμως η προσπάθεια του Γεωργίκου (95’) δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη.

Από την άλλη η Κυπαρισσία, που έχει δείξει ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με 2-0 και αν οι παίκτες της σε κάποιες άλλες φάσεις αν ήταν πιο ουσιαστικοί, ίσως να έφευγε από τον Κάμπο με τη νίκη.

Φάσεις - γκολ

Παράπονα για τη φάση που προηγήθηκε στο 2ο γκολ, άφησε πλεονέκτημα και όταν η μπάλα έφτασε σε συμπαίκτη που σούταρε άουτ, γύρισε τη φάση πίσω και έδωσε το φάουλ

Στο πρώτο 45λεπτο, οι Κ. Κορμπής και Γιαννέα με ισάριθμα σουτ προσπάθησαν να σκοράρουν, όμως και στις δύο φάσεις ο Μικελόπουλος απέκρουσε σωτήρια και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο ίδιο διάστημα η Κυπαρισσία απείλησε με τους Κυρ. Κωνσταντόπουλο, Σπυρόπουλο, Καραβούλια, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Στο 47’ από κόρνερ του Χρονόπουλου, ο Μιτρόφ με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στο 50’ από μπαλιά του Σπυρόπουλου, ο Καραβούλιας βρήκε τετ-α-τετ με τον Κολοκούβαρο, έκανε το πλασέ για να μπλοκάρει ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας. Στο 55’ γύρισμα του Τάνεφ στον Κυρ. Κωνσταντόπουλο, αυτός έκανε το πλασέ, αλλά πρόλαβαν οι αμυντικοί και σχεδόν πάνω στη γραμμή απομάκρυναν την μπάλα. Στο 74’ σουτ του Μιτρόφ απέκρουσε ο Κολοκούβαρος σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Χρονόπουλος και ο Αριδάς με κεφαλιά πέτυχε το 0-2. Στο 80’ σουτ του Κ. Κορμπή από καλή θέση απέκρουσε ο Μικελόπουλος. Στο 85’ ο Δ. Κορμπής με πλασέ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1. Στο 90’ ο Κ. Κορμπής με πλασέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2. Στο 95’ ο Γεωργίκος έκανε το πλασέ από κοντά και ο Μικελόπουλος με σωτήρια επέμβαση διατήρησε το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο γιατί στο 92’ ο διαιτητής Πλακογιάννης απέβαλε τον Γιαννέα, που απώθησε αντίπαλο του.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Βαβαρούτσος (20’ λ.τρ. Γκλίγκα), Γεωργίκος, Τζανετέας, Λυκουρέζος, Αποστολίδης, Δ. Κορμπής, Γιαννέας, Κ. Κορμπής, Γεωργουλέας, Αθ. Καρδάσης.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μικελόπουλος, Αθ. Κωνσταντόπουλος, Ζαφείρης (83’ λ.τρ. Παναγιωτόπουλος), Μιτρόφ, Ανδρουτσής, Χρονόπουλος, Σπυρόπουλος, Κυρ. Κωνσταντόπουλος, Καραβούλιας (70’ Χαραλαμπόπουλος), Τάνεφ (72’ Αριδάς), Δημητρακάκης (65’ Κοσμόπουλος).