Πέμπτη, 09 Μάιος 2019 11:17

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Ηττα – μαχαιριά στο 93’, αλλά μπορεί την άνοδο (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ενα γκολ του Ντουαλά στις καθυστερήσεις στέρησε χθες από την “Μαύρη Θύελλα” την ευκαιρία να πάρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα στη Ρόδο...

Ο Διαγόρας επικράτησε με 1-0 της Καλαμάτας με γκολ στο 93’ στον πρώτο αγώνα των μπαράζ ανόδου στη νέα football league και πήρε προβάδισμα για την άνοδο. Η τοπική μας ομάδα έπαιξε με αμυντικούς προσανατολισμούς και επιδίωξε πρωτίστως να κρατήσει το μηδέν. Εκλεισε όλους τους χώρους με ασφυκτικό πρέσινγκ και δεν άφησε τον Διαγόρα να κάνει φάσεις, χωρίς πάντως να γίνει απειλητική στην επίθεση.

Παρά το γκολ - “μαχαιριά” στο 93’ η “Μαύρη Θύελλα” έδειξε πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει αυτή το εισιτήριο της ανόδου στην πιο πάνω κατηγορία. Ενα γεμάτο γήπεδο του Μεσσηνιακού την προσεχή Τετάρτη μπορεί να δώσει την ώθηση στην ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, να ανατρέψει αυτό το 1-0 και να κατακτήσει την άνοδο στη football league.

Η τοπική μας ομάδα παρατάχθηκε με τον Κασωτάκη κάτω από τα γκολπόστ, οι Τάμπας και Φουάσης ήταν δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα, με τους Αλιατίδη και Μπίζο να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (ο Βοσκόπουλος δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσει το ματς).

Αμυντικά χαφ ήταν οι Ζαχαρόπουλος και Αντωνιάδης, με τον Πινδώνη να παίζει πιο μπροστά τους στον άξονα. Στις πτέρυγες έπαιξαν οι Πέρις και Λαθύρης, με τον Γιόνδη να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Η Καλαμάτα μπήκε καλύτερα στο ματς και μέχρι το 15’ κράτησε μπάλα και είχε τον έλεγχο, χωρίς πάντως να πατά την περιοχή του Διαγόρα.

Από εκείνο το σημείο μέχρι το ημίχρονο οι Ροδίτες ανέλαβαν τα ηνία και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Κασωτάκη.

Στο 7’ ο Γλυνός ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ από πλάγια θέση με την μπάλα να φεύγει πάνω από το ορίζοντιο δοκάρι.


Στο 20′ ο Γεωργίου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας έκανε άστοχη έξοδο και ο Τάμπας έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 35’ ο Χατζησάββας πάσαρε στον Γλυνό που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μπίζο και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.

Στο 40′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Χατζησάββα στην περιοχή από κράτημα του Μπίζου, με τον διαιτητή Μαλούτα να δίνει συνέχεια στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου δεν άλλαξε με την τοπική μας ομάδα να περιμένει τους γηπεδούχους, δίνοντας τους χώρο. Στο 52’ ο Χατζησάββας μπήκε από δεξιά στην περιοχή και έκανε το συρτό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Μετά από δύο λεπτά η “Μαύρη Θύελλα” είχε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του Πινδώνη από ευνοϊκή θέση έφυγε λίγο άουτ.

Ο Ντουαλά το γκολ στο 93'

Τα λεπτά περνούσαν με τον Διαγόρα να πιέζει για ένα γκολ και την Καλαμάτα να κρατά σχετικά εύκολα το μηδέν στα μετόπισθεν.

Στο τελευταίο 10λεπτο οι ασπρόμαυροι οπισθοχώρησαν κι άλλο και το πλήρωσαν στις καθυστερήσεις...

Η ομάδα της Ρόδου εκτέλεσε απανωτά κόρνερ και η... ζημιά έγινε τελικά στο 93’... Ο Γεωργίου εκτέλεσε ένα ακόμη κόρνερ και ο Ντουαλά που είχε μπει αλλαγή στα μέσα του β’ ημιχρόνου, με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τη φάση του γκολ η Καλαμάτα φώναξε για επιθετικό φάουλ πάνω στον Μάρκοβιτς, που δεν δόθηκε.

Διαιτητής της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ο Μαλούτας (Ημαθίας), με βοηθούς τους Παπαδάκη από τον ίδιο σύνδεσμο και Αϊναλή από τη Μακεδονία.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Σικαλιάς, Βέρτζος, Παγώνης, Ευαγγελιδάκης, Προβατίδης, Μπαξεβάνου (83’ Μεντί), Χατζησάββας, Γλυνός (79’ Μπουρλάκης), Πινιώτης (66’ Ντουαλά), Δήμας, Γεωργίου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τάμπας (84’ Τσόπελας), Φουάσης, Μπίζος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Αντωνιάδης, Πινδώνης, Γιόνδης (75’ Μάρκοβιτς), Πέριτς (89’ Βοσκόπουλος), Λαθύρης (48’ Μίγκας).

“Εσβησε” στο γήπεδο ο πατέρας

του προπονητή του Διαγόρα!

Η χθεσινή αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου (ποδηλατοδρόμιο) επισκιάστηκε από τον θάνατο ενός φιλάθλου και συγκεκριμένα του πατέρα του

προπονητή του Διαγόρα Πέτρου Ρουτζιέρη, Γιάννη που άφησε την τελευταία του πνοή στις εξέδρες. Ηταν στα μέσα περίπου του α’ ημιχρόνου όταν ο άτυχος φίλαθλος και παλαίμαχος άσος του Διαγόρα Ρόδου ένιωσε αδιαθεσία στην εξέδρα. Αμέσως οι γιατροί που ήταν στο γήπεδο, έτρεξαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και λίγο αργότερα ήρθε το ασθενοφόρο που παρέλαβε τον 74χρονο φίλαθλο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δυστυχώς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Γι’ αυτό το λόγο ο προπονητής του Διαγόρα Πέτρος Ρουτζιέρης δεν ήταν στον πάγκο της ομάδας του στο β’ ημίχρονο, μιας και ήταν στο πλάι του πατέρα του στο νοσοκομείο.

40 καλαματιανοί στη Ρόδο!

Οι οπαδοί της Καλαμάτας δεν την άφησαν μόνη ούτε στη μακρινή Ρόδο... Περίπου 40 καλαματιανοί έδωσαν το “παρών” στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου και δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της “Μαύρης Θύελλας”.

Μαζί με τους φιλάθλους της Καλαμάτας παρακολούθησε το ματς και ο χρηματοδότης της ομάδας Αγαθόκλης Χριστόπουλος, μαζί με τον εξωδιοικητικό παράγοντα Γιάννη Φαββατά. Συνολικά στο γήπεδο βρέθηκαν 1300 θεατές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιάννης Γιάτας news12.gr