Σάββατο, 11 Μάιος 2019 12:35

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Προτελευταία αγωνιστική με κρίσιμα ματς για την παραμονή

Γράφτηκε από τον

Δύο αγωνιστικές έμειναν για να πέσει η "αυλαία" στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής και η αγωνία για την παραμονή καλά κρατεί.

Τέσσερις ομάδες, η Ομόνοια, η Α.Ε. Αβίας, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας και ο Ολυμπιακός Ανάληψης μάχονται για την αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων. Η Ομόνοια βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση και ο Ολ. Ανάληψης στην καλύτερη έχοντας περισσότερους βαθμούς από τους υπόλοιπους.

Η Ομόνοια θα φιλοξενηθεί την Κυριακή στο Ασπρόχωμα από τον Απόλλωνα Καλαμάτας και οι "ερυθρόλευκοι" της Ανάληψης από την Α.Ε. Μάνης στον Κάμπο. Η Α.Ε. Αβίας θα πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με το Φαραί και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα παίξει στο γήπεδό του με τη δεύτερη της βαθμολογίας Εράνη.

Και τα τρία σημαντικά ματς όσον αφορά την παραμονή θα γίνουν την Κυριακή στις 5.30 μ.μ. Το ίδιο και η αναμέτρηση του πρωτοπόρου και αήττητου Α.Ο. Διαβολιτσίου με τη Σπερχογεία, όπως και το Κυπαρισσία - Εθνικός Μελιγαλά.

Η 29η αγωνιστική ξεκινά σήμερα με δύο παιχνίδια. Στο γήπεδο της Σπερχογείας ο 6ος Πανθουριακός θα υποδεχτεί τον 7ο (μαζί με τη Μάνη) Τέλλο Αγρα και στην Ανδρούσα, η τοπική ομάδα, που βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας, θα αντιμεετωπίσει τον τέταρτο πλέον Τσικλητήρα Πύλου.

Δύο αναμετρήσεις που δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον και αυτό προμηνύει παιχνίδια με γκολ και θέαμα.

Την Κυριακή ο βέβαιος πρωταθλητής Α.Ο. Διαβολιτσίου θέλει να πανηγυρίσει την 5η σερί νίκη και παράλληλα να διευρύνει στις 29 αγωνιστικές το αήττητο σερί.

Η Σπερχογεία προέρχεται από το "αγγλικό" 3-6 με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και χωρίς άγχος θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους.

Η Ομόνοια δίνει ματς χωρίς αύριο κόντρα στον Απόλλωνα, αφού μόνο με νίκη θα ελπίζει για την παραμονή.

Η ομάδα του Βασίλη Μπλέτσα καλείται να κάνει την υπέρβαση στο φινάλε, με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική θα παίξει με το Διαβολίτσι, που είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" θα ψάξει νίκη¨οξυγόνο" με τη φορμαρισμένη Εράνη, η οποία θα επιδιώξει να τερματίσει δεύτερη. Ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει από το Μάρτιο (δεν υπολογίζουμε το τρίποντο στα χαρτιά με το Φαραί) και είναι στο +2 από τη ζώνη. Αυτή την αγωνιστική όμως, η Αβία θα πάρει ξεκούραστο τρίποντο και θα φθάσει τους 27 βαθμούς, όσους και οι "ερυθρόλευκοι" που την τελευταία αγωνιστική θα μεταβούν στους Γαργαλιάνους για να αντιμετωπίσουν τον Τέλλο Αγρα, ενώ η ομάδα του Κάμπου θα παίζει εντός έδρας με τον Απόλλωνα.

Ο Ολ. Καλαμάτας με νίκη θα είναι μια ανάσα από την παραμονή, αλλά ακόμα και ο ένας βαθμός μπορεί στο φινάλε να αποδειχθεί πολύτιμος. Ο έτερος Ολυμπιακός της Α' τοπικής, μπορεί και να μείνει στην κατηγορία, ακόμα και με τους 29 βαθμούς που έχει σήμερα, αν οι αντίπαλοί του έχουν βαθμολογικές απώλειες.

Θέλει όμως να μη ζει μέχρι το φινάλε με το άγχος και θα προσπαθήσει να τελειώσει από αύριο την υπόθεση παραμονή, κόντρα στην άνετη βαθμολογικά Μάνη. Τέλος στην Κυπαρισσία, ο ΑΟΚ θα δώσει το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, αλλά και του πρωταθλήματος, μιας και στο φινάλε παίρνει στα χαρτιά το τρίποντο με το Φαραί. Οι γηπεδούχοι θέλουν λοιπόν να κλείσουν με θετικό τρόπο τη σεζόν, έχοντας απέναντι τους τον Εθνικό, που με το διπλό στους Γαργαλιάνους ανέβηκε στην 5η θέση.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Πανθουριακός – Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Σπερχογείας

Καυκάς, Βανικιώτης, Διακουμάκος

Ανδρούσα – Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Ανδρούσας

Κουτσαναστάσης, Αδαμόπουλος, Τσοπανάκης

Κυριακή

Κυπαρισσία – Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Μπουρίκας, Π. Νικολόπουλος, Γάκης

Απόλλωνας Καλαμάτας – Ομόνοια

Γήπεδο Ασπροχώματος

Πλακογιάννης, Μιχαλόπουλος, Μπασιλάρης

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εράνη

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Ρηγόπουλος

Διαβολίτσι – Σπερχογεία

Γήπεδο Διαβολιτσίου “Καπετάν Βασίλης”

Ρέκκας, Αντωνόπουλος, Γαλακούτης

Α.Ε. Μάνης – Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Κάμπου

Αλεξέας, Αδαμόπουλος, Αράπης

Α.Ο. Φαραί – Α.Ε. Αβίας (0-3 α.α.)

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5.30 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 28 αγώνες)

1. Α.Ο. Διαβολιτσίου 64-10 74

2. Εράνη 44-23 60

3. Απόλλωνας Καλαμάτας 45-19 58

4. Τσικλητήρας Πύλου 36-15 55

5. Εθνικός Μελιγαλά 36-25 44

6. Πανθουριακός 37-34 42

7. Τέλλος Αγρας 28-30 39

-. Α.Ε. Μάνης 24-30 39

9. Σπερχογεία 35-44 38

10. Ανδρούσα 34-34 37

11. Κυπαρισσία 25-40 33

12. Ολυμπιακός Ανάληψης 14-40 29

13. Ολυμπιακός Καλαμάτας 22-35 27

14. Ομόνοια 17-45 25

15. Α.Ε Αβίας 22-58 24

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.