Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 14:31

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2: Διπλό ελπίδας με Μπαρσελό και Τζανετάκο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2: Διπλό ελπίδας με Μπαρσελό και Τζανετάκο (φωτό)

Νίκη για παραμονή στην κατηγορία πέτυχε η Ομόνοια χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Ασπροχώματος, όπου κέρδισε τον Απόλλωνα Καλαμάτας με 2-0.

Τη σφραγίδα για τη σπουδαία αυτή νίκη έβαλαν, οι δύο πιο έμπειροι και πιο ποιοτικοί παίκτες των φιλοξενούμενων, με παραστάσεις από συμμετοχές σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, οι Μάριο Μπαρσελό και Πάντος Τζανετάκος. Οι δύο αυτοί παίκτες οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη, σημειώνοντας μάλιστα δύο πολύ όμορφα σε ενέργειες και εκτέλεση γκολ. Από εκεί και πέρα η Ομόνοια έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, μιας και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό. Τώρα πλέον θέλει στο τελευταίο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Α.Ο. Διαβολιτσίου να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα, με τη νίκη να είναι το επιθυμητό ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή χωρίς να την ενδιαφέρουν τα άλλα αποτελέσματα.

Ο Απόλλωνας δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, όμως ήταν ανταγωνιστικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και είχε φάσεις για να πάρει ακόμη και τη νίκη. Ομως από τη μία οι παίκτες του που δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, τα δοκάρια, αλλά και ο Κατσαρέας όταν χρειάστηκε δεν τους επέτρεψαν να ελπίζουν ότι μπορούν να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Φάσεις – γκολ

Στο 31’ μπροστινή μπαλιά του Βασιλόπουλου για τον Αλεξόπουλο, αυτός έφυγε πίσω από τους αμυντικούς και βγήκε φάτσα με τον Κατσαρέα και προσπάθησε να σκοράρει με συρτό σουτ, όμως ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας πρόλαβε έπεσε στα πόδια του και έδιωξε. Στο 43’ ο Κουντάνης επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κατσαρέας εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και απέκρουσε σωτήρια με γροθιές διώχνοντας την μπάλα πλάγια.

Στο 48’ μακρινό σουτ του Κουντάνη δεν ανησύχησε τον Κατσαρέα, που μπλόκαρε άνετα την μπάλα. Στο 50’ από το ελεύθερο του Κατσαρέα, ο Τζανετάκος με κεφαλιά τροφοδότησε τον Μπαρτσέλο αυτός έφυγε πίσω από τους αμυντικούς και με μακρινό σουτ ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Γιακουμή και έκανε το 0-1, μέσα σε επιφωνήματα από τους φιλάθλους της ομάδας. Στο 55’ ο Μπαρσελό με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Τζανετάκο, αυτός κατάφερε να ξεφύγει από έναν αντίπαλο του πλησίασε από τα πλάγια στην περιοχή απέφυγε έναν αμυντικό και με φαλτσαριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 0-2.

Στο 66’ συρτό σουτ του Κουντάνη από το ημικύκλιο της περιοχής απέκρουσε ο Κατσαρέας με γροθιές και στη συνέχεια αμυντικός την έδιωξε πάνω όμως στον Βασιλόπουλο, ο οποίος έκανε αμέσως το διαγώνιο σουτ θέλοντας να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία των διχτύων, όμως κτύπησε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ. Στο 71’ σουτ του Πεΐδη έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Γιακουμής πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Στο 91’ Κουντάνης με καλοκτυπημένη εκτέλεση φάουλ σχεδόν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Κατσαρέας εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια με γροθιές. Στην εξέλιξη της φάσης αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Βασιλόπουλος που ελίχθηκε λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής βρήκε χώρο σούταρε και την έστειλε να τραντάξει το κάθετο δοκάρι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης με βοηθούς διαιτητές τους Γ. Μιχαλόπουλο και Μπασιλάρη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Περιβολάρης, Στραβάκος, Βασιλόπουλος, Κουντάνης, Τσουλάκος, Πάχης, Αλεξόπουλος, Σπανός. Τσούκλερης.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Οικονομόπουλος, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Μπάλλας, Φέστας, Πεΐδης (92’ Δικαιουλάκος), Πολυμενέας, Μπαρσελό (87’ Γουδέλης), Τζανετάκος (78’ λ. τρ. Ροβόλης), Τάφα (90’ Γιαννέλης).