Τετάρτη, 15 Μάιος 2019 12:17

Πάθος, μόνο φωνή και υπομονή

Γράφτηκε από τον

 

Μετά το 1-0 στη Ρόδο το σημερινό ματς με τον Διαγόρα ασφαλώς και θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την “Μαύρη Θύελλα”, που όμως ποντάρει στην δίψα και τον ενθουσιασμό της έδρας για να κάνει την ανατροπή και να πάρει αυτή την άνοδο.

Το πάθος και η δύναμη σε τέτοια παιχνίδια παίζουν συνήθως τον πρώτο λόγο για αυτό και – πέρα από την όποια τακτική - η Καλαμάτα πρέπει να έχει αυτά τα στοιχεία παίζοντας μάλιστα μπροστά στο κοινό της. Αν μάλιστα έρθει ένα γρήγορο γκολ θα είναι ότι καλύτερο για τους Μεσσήνιους. Φυσικά κλειδί της πρόκρισης θα αποτελέσει το μηδέν στην άμυνα, απέναντι σε ένα αντίπαλο που κατά γενική ομολογία έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις φέτος, μη έχοντας ωστόσο δοκιμαστεί σε παιχνίδια με ανάλογη κρισιμότητα αλλά και έντονη πίεση από ένα γεμάτο γήπεδο. Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι ενδεχομένως το ματς θα χρειαστεί πολύ υπομονή, να μην παρασυρθεί και να στηρίξει μέχρι το τέλος για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμη και αν δεν πάει εξ αρχής καλά το ματς, θα πρέπει να αγχώσει τους φιλοξενούμενους και όχι τους γηπεδούχους.

Παράλληλα, η “καυτή”, όπως αναμένεται σήμερα, έδρα της Καλαμάτας θα πρέπει να μείνει στην φωνή των φιλάθλων και να υπάρξει μεγάλη προσοχή στην όλη συμπεριφορά στο γήπεδο, καθώς, μην ξεχνάμε, πως τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε αυστηρές ποινές, έχουμε δει ματς να κρίνονται στα δικαστήρια, αποχωρήσεις ομάδων με το... παραμικρό και διάφορα τέτοια πράγματα από τα οποία πρέπει να προφυλαχθεί η Μεσσηνιακή ομάδα.