Παρασκευή, 17 Μάιος 2019 13:31

Πρόταση Αιολικού για αύξηση ομάδων στη Football League!

Γράφτηκε από τον

 

Επιστολή στην ΕΠΟ και στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη έστειλε ο Αιολικός και ζητά την αύξηση των ομάδων στη Football League.

Η ομάδα της Μυτιλήνης δεν κατάφερε να ανέβει στις επαγγελματικές κατηγορίες, όπως και η “Μαύρη Θύελλα” και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ανέβουν όλοι δευτεραθλητές της Γ’ εθνικής.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: “Κύριε Πρόεδρε, Μετά την υπερψήφιση από την βουλή, της τροπολογίας για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του Ελληνικού ποδοσφαίρου και την ομιλία του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις αδικίες που προκύπτουν από αυτήν, καθώς και για την δυνατότητα της ΕΠΟ να αποκαταστήσει τις αδικίες αυτές που αφορούν τις ομάδες της Γ εθνικής, θέλουμε να σας τονίσουμε τα εξής.

Ο Αιολικός Μυτιλήνης αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιρικό εκπρόσωπο σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, αγωνιζόμενος στον 7ο Όμιλο της Γ Εθνικής (ίσως ένας από τους πιο ισχυρούς ομίλους), με Αθηναϊκές –κυρίως– ομάδες. Η ομάδα μας κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση του ομίλου, αν και είχε να καλύψει υπέρογκα οικονομικά βάρη, που δεν είχαν οι άλλες ομάδες, και που φυσικά την τοποθετούσαν σε μειονεκτική θέση. Αναφερόμαστε στις μετακινήσεις της ομάδος (ύψους περίπου 70.000 ευρώ) καθώς και τις μετακινήσεις- αμοιβές διαιτητών (ύψους περίπου 22.000 ευρώ). Παρόλα αυτά τα προβλήματα τα κατάφερε. Επίσης διαθέτει ένα σύγχρονο γήπεδο, επιπέδου Α Εθνικής, όπου αγωνίζεται, ενώ οι φίλαθλοι της, την ακολουθούν σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, χωρίς ποτέ να δημιουργούν προβλήματα, αποτελώντας αντικείμενο θαυμασμού και σχολιασμού από τον ηλεκτρονικό τύπο. Προχωρώντας τώρα στο προσχέδιο σας, για τον αριθμό των ομάδων, για την περίοδο 2019-2020, σας παραθέτουμε τις σκέψεις μας. Το πρωτάθλημα της νέας Super League- 2 με 12 ομάδες είναι ιδιαίτερα «μικρό» και μειώνει την εκπροσώπηση της ελληνικής περιφέρειας σε αυτό. Η πρόταση επίσης για Football League με 14 ομάδες, αποτελεί τροχοπέδη, για τον αριθμό των ομάδων που θα προαχθούν από την Γ Εθνική της περιόδου 2019-2020 (μόνο 2 από τους πρωταθλητές των 8 ομίλων), με αποτέλεσμα να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στο να ασχοληθούν επενδυτές με αυτές τις ερασιτεχνικές ομάδες. Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε για την περίοδο 2019-2020 να έχουμε: Super League- 2 με 14 ομάδες. Football League με 16 ομάδες. Ώστε όλοι οι δευτεραθλητές της Γ’ εθνικής να προαχθούν στην Football League

Πιστεύουμε ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο, δεν βλάπτει κανένα σωματείο, και αποκαθιστά την ποδοσφαιρική αδικία”.