Σάββατο, 18 Μάιος 2019 10:48

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Περιμένει μήπως ανοίξει νέο παράθυρο ανόδου...

Γράφτηκε από τον

 

Η απογοήτευση είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στην “Μαύρη Θύελλα” και στις τάξεις των φιλάθλων της μετά την απώλεια της ανόδου στον αγώνα μπαράζ της περασμένης Τετάρτης με τον Διαγόρα.

Η πικρή νίκη στην παράταση με 2-1 δεν ήταν αρκετή για τους Μεσσήνιους που σε ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας δεν κατάφεραν να πιάσουν την απόδοση που περίμεναν οι 5.000 οπαδοί τους που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και παράλληλα πλήρωσαν την τουλάχιστον αυστηρή αποβολή του Γιόνδη στο 47’, η οποία τους υποχρέωσε να παίξουν με 10 παίκτες για 73 λεπτά.

Ακολούθησε η δήλωση αποχώρησης του χρηματοδότη Αγαθοκλή Χριστόπουλου, την οριστική θέση του οποίου ωστόσο θα περιμένουμε τις επόμενες μέρες, όταν και θα μπορέσει να δει με πιο ψύχραιμο μάτι την κατάσταση και να πάρει την απόφαση του.

Οι όποιες εξελίξεις ωστόσο αναμένεται να καθυστερήσουν λίγες μέρες ακόμη, μιας και στην Αθήνα πλήθος δημοσιευμάτων κάνει λόγο για ενδεχόμενη αλλαγή στο αριθμό των ομάδων της Super League 2 που μπορεί να ανοίξει νέο παράθυρο ανόδου για την Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, μετά την ψήφιση της αναδιάρθρωσης γράφονται πολλά για τον αριθμό των ομάδων της Super League 2 και της Football League. Το σενάριο λένε ότι θα αυξηθούν οι ομάδες της Super League 2 σε 14 (από 12), ώστε να προκύψουν δύο κενές θέσεις στη Football League, οι οποίες με την σειρά τους θα καλυφθούν από τις ομάδες που απέτυχαν στα μπαράζ της Γ’ εθνικής. Σενάριο που φούντωσε από τη στιγμή που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων της Super League 2 ο Γιώργος Βασιλειάδης, με δηλώσεις του την περασμένη Δευτέρα.

Σε ανάλογο πλαίσιο ήταν και η χθεσινή πρόταση του Αιολικού (ενός ακόμη χαμένου των μπαράζ) ο οποίος ζητά δύο ακόμη θέσεις Football League που θα καλυφθούν από τις ομάδες που δεν τα κατάφεραν στα μπαράζ.

Στην Καλαμάτα δεν έχουν παρά να περιμένουν λίγες μέρες τις τελικές αποφάσεις από την ΕΠΟ, ελπίζοντας ότι θα προκύψει κάποια θετική εξέλιξη ώστε να μπορέσει η ομάδα να ανέβει στην Football League είτε απευθείας είτε μέσω νέου μπαράζ.

Δεν άρεσε στον Μαρίν η διαιτησία Βάτσιου

Το ματς της Καλαμάτας με τον Διαγόρα παρακολούθησε από κοντά ο Ισπανός αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ της ΕΠΟ Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν, δεξί χέρι του Πορτογάλου προέδρου της επιτροπής Βίτορ Μανουέλ ντε Μέλο Περέιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πρωτεύουσα μάλιστα δεν του άρεσε καθόλου η διαιτησία του Βάτσιου καθώς θεωρεί αυστηρή του αποβολή του Γιόνδη, την οποία υπέδειξε ο Μαρκαντωνάτος (4ος διαιτητής).

Παράλληλα θεωρεί ότι δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Διαγόρα ο α’ βοηθός Οικονόμου στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας καθώς και ότι σωστά ο β’ βοηθός Καραθανάσης ακύρωσε το γκολ του Λαθύρη στο 53’.

Θυμίζουμε πως έντονα παράπονα για την διαιτησία του αγώνα της Τετάρτης έχει η Καλαμάτα με τους ανθρώπους της να θεωρούν ότι οι διαιτητές του αγώνα αλλοίωσαν ξεκάθαρα το αποτέλεσμα και οι αποφάσεις τους (ειδικά η αποβολή του Γιόνδη) ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη της αναμέτρησης.