Κυριακή, 19 Μάιος 2019 17:21

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Κρητική υπόθεση μία θέση στα «σαλόνια»

Γράφτηκε από τον

Μία θέση θα έχει η Κρήτη στην νέα Super League των 14 ομάδων και υποψήφιοι να την καταλάβουν είναι ο ΟΦΗ και ο Πλατανιάς.

Σήμερα Κυριακή (9.30 μ.μ.) στο Δημοτικό στάδιο Περιβολίων, ο Πλατανιάς θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ, στο πρώτο μπαράζ με «έπαθλο» μία θέση στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι γηπεδούχοι που θα επιχειρήσουν να πετύχουν ένα σκορ ικανό να τους δώσει ελπίδες για τον επαναληπτικό, κατέλαβαν την δεύτερη θέση στην Football League, καθώς μετά από 30 αγωνιστικές συγκέντρωσαν 55 βαθμούς, με 15 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις πέντε ήττες και με 53 τέρματα ενεργητικό και 22 παθητικό.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του ΟΦΗ, κατετάγησαν στην 13η θέση της Super League, αφού μετά από 30 αγώνες, συγκέντρωσαν 32 βαθμούς (σ.σ. έχασαν την παραμονή από την Ξάνθη που είχει ίδιους βαθμούς, αλλά καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους ματς), με 30 γκολ ενεργητικό και 42 παθητικό. Η ομάδα του Ισις και του Βέρα, που θα παίξουν στα Περιβόλια, με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθεί, πέτυχε επτά νίκες, γνώρισε 12 ήττες και αναδείχθηκε ισόπαλη 11 φορές.

Κοινό γνώρισμα των δύο «μονομάχων», το γεγονός ότι πέτυχαν τον στόχο τους στο τελευταίο τρίτο των πρωταθλημάτων τους, δεδομένου πως ο ΟΦΗ βρισκόταν για πολύ καιρό στην «ζώνη του υποβιβασμού», ενώ ο Πλατανιάς, ξεχώρισε τις τελευταίες αγωνιστικές από έναν όμιλο αρκετών ομάδων, που διεκδικούσαν την προνομιούχο δεύτερη θέση, πίσω από τον νωρίς αποσθασθέντα πρωταθλητή, ΝΠΣ Βόλος.

Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Τετάρτη 22 Μαϊου (19:00) στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».