Δευτέρα, 20 Μάιος 2019 00:13

Champions League - Ολυμπιακός: Βγήκαν οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Γράφτηκε από τον
Champions League - Ολυμπιακός: Βγήκαν οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Από το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός γνωρίζει τους πιθανούς αντιπάλους του στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League! Η Τσέλσι μπορεί ν' αλλάξει πολλά!

Ωρα... Champions League για τον Ολυμπιακό από το βράδυ της 19ης Μαΐου, αφού έμαθε τους πιθανούς του αντιπάλους στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες έχουν εξασφαλισμένη τη θέση του στο γκρουπ των ισχυρών, ωστόσο όλα θα γίνουν κι επίσημα μετά τον τελικό στο Μπακού ανάμεσα στην Τσέλσι και την Αρσεναλ. Δυο είναι τα σενάρια που υπάρχουν και εξαρτώνται από αν η Τσέλσι κατακτήσει το Europa League στο μεγάλο ραντεβού της 29ης Μαΐου.

Α' ΣΕΝΑΡΙΟ

Η Αρσεναλ κατακτά το Europa League: Ο Ολυμπιακός σε αυτή την περίπτωση θα έχει τρεις πιθανούς αντιπάλους στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Πειραιώτες θα είναι στους ισχυρούς και θα βρουν απέναντι τους μια εκ των: Πλζεν (Τσεχία), Μπασακσεχίρ (Τουρκία), Λίντσερ (Αυστρία). Η πρώτη έμαθε και μαθηματικά σήμερα πως έχασε το πρωτάθλημα, μιας και η Σλάβια Πράγας επέστρεψε στην κορυφή της Τσεχίας. Το θρίλερ διαδραματίστηκε στην Τουρκία, εκεί όπου η Μπασάκ σε ένα μεγάλο ντέρμπι ηττήθηκε από τη Γαλατά έμεινε 2η κι έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Οι Αυστριακοί ήξεραν από καιρό πως η Σάλτσμπουργκ δεν χάνει την κούπα, ωστόσο με τη νίκη επί της Σεντ Πόλτεν εξασφάλισαν και τυπικά τη 2η θέση σε μια εντυπωσιακή σεζόν για τον σύλλογο.

Β' ΣΕΝΑΡΙΟ

Η Τσέλσι κατακτά το Europa League: Αν τα καταφέρουν οι Μπλε, τότε οι Ερυθρόλευκοι θα βρουν απέναντί τους δυο πιθανούς αντιπάλους. Με κούπα της Τσέλσι η Μπασακσεχίρ και η Λίντσερ πάνε στον 3ο προκριματικό γύρο και στον όμιλο των αδυνάτων θα μείνει η Πλζεν, ενώ θα μεταφερθεί εκεί η PSV, η οποία πήρε τη 2η θέση στην Ολλανδία πίσω από τον Αγιαξ. Η Αϊντχόφεν έδωσε σκληρή μάχη για το πρωτάθλημα, ωστόσο δυο στροφές πριν το τέλος λύγισε κι έχασε την κούπα από τον Αίαντα.

Η κλήρωση του 2ου προκριματικού θα γίνει στις 18 Ιουνίου και τα ματς θα διεξαχθούν στις 23/24 - 30/31 Ιουλίου. Η κλήρωση του 3ου προκριματικού θα γίνει στις 22 Ιουλίου και τα ματς στις 6/7 και 13 Αυγούστου.

Πηγή: gazzetta.gr