Δευτέρα, 20 Μάιος 2019 13:42

Τα σενάρια για το νέο Κύπελλο Ελλάδας

Γράφτηκε από τον

Η αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο προκαλεί αλλαγές και στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, κάτι που αφορά την κυπελλούχο Μεσσηνίας “Μαύρη Θύελλα”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του onsports.gr η εισαγωγή της νέας κατηγορίας, της Super League 2, αναγκάζει την ΕΠΟ να διαφοροποιήσει τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης. Πέρυσι όσοι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ δήλωσαν συμμετοχή, έπαιξαν μόνοι τους για 2 φάσεις και στην 3η φάση μπήκαν οι ομάδες της Football League.

Η νέα κατηγορία αναγκάζει τους ανθρώπους της ΕΠΟ να σκεφτούν το πότε θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους οι ομάδες της Football League, αλλά και της Super League 2. Υπάρχει το σενάριο να εισαχθούν μαζί οι ομάδες των δύο κατηγοριών, όταν οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΕΠΣ μειωθούν σε 26. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι όμιλοι στη συνέχεια, κάτι που ζητούν οι ομάδες της Super League.

Να σημειωθεί πως πέρυσι δεν ήταν υποχρεωτική συμμετοχή των Κυπελλούχων των ΕΠΣ στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά βάσει της προκήρυξης αυτό θα συνέβαινε μόνο τη σεζόν 2018-19. Μένει να φανεί αν για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 η συμμετοχή θα είναι υποχρεωτική και για τις ερασιτεχνικές ομάδες, όπως ισχύει και για τις επαγγελματικές. Σε μια τέτοια περίπτωση, όσες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή, θα τιμωρηθούν με πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται από τον ΚΑΠ.

Σημαντική λεπτομέρεια του Κυπέλλου της νέας σεζόν είναι πως αρκετές ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική στη Football League, έχουν κατακτήσει και το Κύπελλο στην ΕΠΣ που ανήκουν. Συγκεκριμένα, έξι ομάδες το έχουν πετύχει αυτό φέτος και είναι οι Ασπρόπυργος, Βέροια, Διαγόρας, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας και Τρίγλια. Οι εν λόγω ομάδες θα συμμετέχουν ως ομάδες της Football League και όχι ως Κυπελλούχοι. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τη θέση τους θα μπορούν να πάρουν οι φιναλίστ των τελικών Κυπέλλου των ΕΠΣ.