Δευτέρα, 20 Μάιος 2019 17:45

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Πικρό αντίο στην Α’ τοπική μετά από 11 χρόνια! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Πικρό αντίο στην Α’ τοπική μετά από 11 χρόνια! (φωτό)

Πριν ακριβώς 10 χρόνια, τον Μάϊο του 2009, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας κατακτούσε τον τίτλο στην Α’ τοπική και πανηγύριζε την άνοδο στην τότε Δ’ εθνική κατηγορία...

Δέκα χρόνια αργότερα, τον Μάϊο του 2019, η καλαματιανή ομάδα έκανε την ακριβώς αντίστροφη πορεία μιας και το Σάββατο υποβιβάστηκε από την Α’ τοπική! Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 στους Γαργαλιάνους από τον Τέλλο Αγρα και είδε τόσο την Αβία, όσο και την Ομόνοια να τον περνούν στην βαθμολογία.

Ετσι έπεσε από την Α’ τοπική μετά από 11 ολόκληρα χρόνια! Μια πικρή στιγμή για την ιστορική καλαματιανή ομάδα που στο φινάλε του πρωταθλήματος, έδειξε πως είχε μείνει από... καύσιμα και δεν μπόρεσε να αποφύγει το... μοιραίο.

Χωρίς νίκη για 6 αγωνιστικές

Η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου ολοκλήρωσε τη σεζόν με 4 ήττες και 2 ισοπαλίες στα 6 τελευταία ματς και ο υποβιβασμός ήταν φυσικό επακόλουθο, παρότι στις αρχές Απριλίου είχε μια σημαντική διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι “ερυθρόλευκοι” στο προχθεσινό ματς, απέναντι στον αδιάφορο Τέλλο Αγρα, παρουσιάστηκαν νευρικοί, αγχωμένοι και δεν είχαν το πάθος που απαιτείται σε ένα ματς “μια κατηγορία”.

Ο Αγρας, αν και δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο, έπαιξε για την ιστορία και τον κόσμο του και πήρε μια νίκη γοήτρου. Η ομάδα του Γιάννη Σουρέλη προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Μπολούν, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στις αρχές του β’ ημιχρόνου με τον Μάλαμα, όμως τελευταίος μίλησε ο Βέλλης που έγραψε το τελικό 2-1 με ένα πανέμορφο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι κέρδισαν μετά από σχεδόν τρεις μήνες και ενώ προερχόντουσαν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες!

Προηγήθηκε με Μπολούν στο 42’

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους που ήθελαν πάση θυσία το διπλό, να αδυνατούν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους.

Ο Αγρας έδειχνε πιο φρέσκος και οι παίκτες του κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.

Στο 14’ ο Μάλαμας γύρισε από αριστερά στον Αλεξανδρόπουλο που έπιασε το πλασέ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

 

Ο Αγρας απάντησε στις ευκαιρίες στο 21’ με ατομική ενέργεια και σουτ του Βέλλη που δεν βρήκε στόχο.

Στο 29’ ύστερα από κόρνερ του Κουπούζου και διώξιμο των αμυντικών, ο Ζέππος σούταρε όμως ο νεαρός Λάππας μπλόκαρε.

Στο 33’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ όταν ο Βέλλης έπιασε ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής, με τον Αντωνόπουλο να... απογειώνεται και να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Αγρας πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπολούν σέντραρε και ο νεαρός Λακριντής πετάχτηκε και έκανε το πλασέ στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 42’ όμως ο Τέλλος Αγρας άνοιξε το σκορ με τον Μπολούν να εκτελεί ένα φάουλ κοντά στο χώρο του κέντρου, ο Αντωνόπουλος αιφνιδιάστηκε με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Δοκάρι με Γαβρά, ισοφάριση

στο 59’ με Μάλαμα

Στο δεύτερο μέρος ο Γρηγορόπουλος πέρασε στο ματς τον Γιαννουκάκη αντί του Τσάνι, σε μια προσπάθεια να "γεμίσει" την επίθεση του και ο Ολυμπιακός πράγματι έγινε πιο επιθετικός.

Στο 51’ ο Ζέππος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Γαβράς πήρε την γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 59’ όμως οι “ερυθρόλευκοι” έφεραν το ματς στα ίσια όταν ο Αλεξανδρόπουλος σήκωσε για τον Γιαννουκάκη που πήρε την κεφαλιά πάσα για τον Μάλαμα και εκείνος με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1, παρά την προσπάθεια του Λάππα.

Ομως η αντεπίθεση του Ολυμπιακού δεν είχε συνέχεια και μετά το 65’ η επιθετικότητα του κόπασε, με τους παίκτες του να καταβάλλονται από το άγχος μιας και μάθαιναν πως η ισοπαλία δεν τους έφτανε, με βάση και τα άλλα αποτελέσματα.

Οι γηπεδούχοι αντιθέτως με πιο καθαρό μυαλό έβγαιναν πιο ορθολογικά στην επίθεση και πίεζαν για ένα δεύτερο γκολ.

Ο Βέλλης “μίλησε” τελευταίος

Στο 74’ Βέλλης και Γεωργιόπουλος έπαιξαν το 1-2 με τον πρώτο να σουτάρει ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Βέλλης με φοβερό σουτ τράνταξε το αριστερό δοκάρι, προειδοποιώντας την άμυνα του Ολυμπιακού.

Και φτάνουμε στο 82’ με τον Βέλλη να περνά όποιον βρήκε μπροστά του και με διαγώνιο σουτ να γράφει το 2-1.

Πλέον η καλαματιανή ομάδα ήταν με την πλάτη στον τοίχο και ήθελε δύο γκολ για να σώσει την παρτίδα. Η μόνη καλή στιγμή όμως που δημιούργησε ήταν στο 94’ με το δυνατό σουτ του Γιαννουκάκη να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Κάπου εκεί τελείωσε το ματς με τους παίκτες του Ολυμπιακού Καλαμάτας να αποχωρούν για τα αποδυτήρια με σκυμμένο το κεφάλι και τον Τέλλο Αγρα να ολοκληρώνει τη σεζόν στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλεξέας και βοηθοί οι Αδαμόπουλος και Αράπης.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Λάππας, Σταθόπουλος, Γεωργόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Τάρλεφ, Μπολούν, Γεωργιόπουλος, Αναστασόπουλος, Βέλλης, Λακριντής, Μαρκόπουλος (67’ λ. τρ. Βελλησάρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μπούνας, Γαβράς, Σαραντόπουλος, Ζέππος, Τσάνι (46’ Γιαννουκάκης), Μάλαμας, Μπέρμπερη, Μπαζάνης, Αλεξανδρόπουλος, Κουπούζος (56’ λ. τρ. Γιαννόπουλος).