Δευτέρα, 20 Μάιος 2019 18:11

Και ο Ηρακλής ζητά 14 ομάδες στη Super League 2

Γράφτηκε από τον
Και ο Ηρακλής ζητά 14 ομάδες στη Super League 2

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής και με αυτή ζητάει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 με τη συμμετοχή 14 ομάδων.

Η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την δημιουργία της νεοσύστατης Super League 2 και ζητά να διεξαχθεί με 14 ομάδες, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει οπωσδήποτε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της καινούργιας κατηγορίας τη νέα σεζόν, δεδομένου ότι μόνο στην περίπτωση αυτή θα είναι δυνατόν να είναι βιώσιμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Πάγια θέση και άποψη της Π.Α.Ε. είναι η νέα κατηγορία να απαρτίζεται και να συγκροτείται από δέκα τέσσερις ( 14 ) ομάδες και η συμπλήρωση των θέσεων να γίνει από τις ομάδες οι οποίες κατέλαβαν την ενδέκατη ( 11η ) και την δωδέκατη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE περιόδου 2018-2019,ήτοι την Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ και την Π.Α.Ε ΤΡΙΚΑΛΑ.

Αυτό πρέπει να γίνει για τους παρακάτω αναλυτικά αναφερόμενους λόγους:

1) Οι ομάδες του ΗΡΑΚΛΗ και των ΤΡΙΚΑΛΩΝ τερμάτισαν στις παραπάνω θέσεις μετά τη λήξη του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετείχαν συνολικά δέκα έξη ( 16 ) ομάδες και διεξήχθησαν συνολικά τριάντα ( 30 ) αγωνιστικές. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν πολύ ανταγωνιστικό και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι η οριστική θέση την οποία κατέλαβαν οι ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα, τουλάχιστον στην βάση αυτού, κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία αγωνιστική. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την λήξη του πρωταθλήματος αυτού στο οποίο, όπως προαναφέρθηκε, συμμετείχαν συνολικά 16 ομάδες, στην ουσία υποβιβάζονται συνολικά έξι ( 6 ) ομάδες, δηλαδή ποσοστό 37,50 % των ομάδων, άνω του ενός τρίτου αυτών. Αυτό όμως πέρα από το γεγονός ότι είναι πρωτόγνωρο και πρωτάκουστο, αντικειμενικά δεν είναι ούτε λογικό, ούτε δίκαιο.

2) Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE η ομάδα μας κατέλαβε την 11Η θέση και υποβιβάζεται, αποκλειστικά και μόνο για τον λόγο ότι λόγω των υπαρχουσών οφειλών και χρεών της παλιάς Π.Α.Ε. δεν πέρασε την πρώτη φάση της επιτήρησης και της αφαιρέθηκαν τρείς ( 3 ) βαθμοί.

Στην ουσία δηλαδή αγωνιστικά η ομάδα μας σώθηκε και δεν υποβιβάζεται, δεδομένου ότι εάν δεν είχε γίνει η αφαίρεση των 3 βαθμών, για τους παραπάνω λόγους, θα συμμετείχε κανονικά στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 2.

3) Η ομάδα μας πρέπει οπωσδήποτε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 2 ,περιόδου 2019-2020, δεδομένου ότι μόνο στην περίπτωση αυτή θα είναι δυνατόν να είναι βιώσιμη, οπότε θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, μετά από σχετικούς διακανονισμούς και συμφωνίες που θα κάνει, τις οφειλές και τα χρέη της παλιάς Π.Α.Ε. σε πρώην ποδοσφαιριστές. Εάν η ομάδα τελικά υποβιβαστεί στην νεοσύστατη FOOTBALL LEAGUE (τρίτη κατηγορία ) εκ των πραγμάτων θα είναι αντικειμενικά αδύνατον να πληρώσει τα χρέη αυτά και αναγκαστικά όλοι θα χάσουν τα χρήματα τους.

Ως ως εκ τούτου επιτακτική ανάγκη για να καταστεί βιώσιμη η Π.Α.Ε. είναι, όχι μόνο για το δικό της συμφέρον, αλλά και το συμφέρον όλων των «δανειστών» της παλιάς Π.Α.Ε. και για να καταβληθούν στο μέτρο του δυνατού τα χρήματά σε αυτούς και ειδικά στους πρώην ποδοσφαιριστές αυτής, είναι η ομάδα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα στην SUPER LEAGUE 2.

Καταλήγοντας και με την ευκαιρία της έκδοσης αυτής της ανακοίνωσης θέλουμε να διαψεύσουμε κατηγορηματικά τα ανυπόστατα και ανακριβή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία δεν υπάρχει καμία διάθεση ή πρόθεση και δυνατότητα ενασχόλησης εκ μέρους της διοίκησης της Π.Α.Ε. με την σωρεία των θεμάτων που αφορούν τα χρέη του παρελθόντος. Επίσης τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ουσιαστική προσπάθεια προσέγγισης με κάποιον από τους ποδοσφαιριστές ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση αποπληρωμής.

Όπως προαναφέραμε διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα αυτά και σχετικά με το θέμα αυτό επισημαίνουμε ότι η διοίκηση της Π.Α.Ε ασχολείται διαρκώς και καθημερινά με το θέμα αυτό και έχει κάνει σωρεία επαφών ,με την πλειονότητα τουλάχιστον των πρώην ποδοσφαιριστών, με τους οποίους προσπαθεί να βρει μία λύση. Αυτή εκ των πραγμάτων πρέπει να είναι σε άμεσο συσχετισμό με το γεγονός ότι η αποπληρωμή των παλαιών χρεών πρέπει να γίνει οπωσδήποτε σε συνδυασμό των υπαρχουσών και τρεχουσών αναγκών της ομάδας, δεδομένου ότι πρέπει ο Ηρακλής να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να μπορεί να μπορεί αγωνιστικά να πετύχει τους στόχους του, οι οποίοι λόγω του brand name και της δυναμικής της ομάδας είναι πάντα υψηλοί και μεγάλοι".

Πηγή: sport24.gr