Τρίτη, 21 Μάιος 2019 11:39

Στην Α1 τοπική χωρίς μπαράζ Νέος Αρις και Πανιώνιος!

Γράφτηκε από τον

Τέσσερις τελικά ομάδες θα προβιβαστούν από τη Β στην Α1 τοπική, κάτι που σημαίνει ότι ανεβαίνουν χωρίς μπαράζ οι δευτεραθλητές.

Ο Νέος Αρις από τον πρώτο όμιλο και ο Πανιώνιος από τον δεύτερο. Οι πρωταθλητές Αστέρας Αρφαρών και ΑΕΚ Καλαμάτας ως γνωστόν ανέβηκαν απευθείας και σύμφωνα με την προκήρυξη οι ομάδες που τερμάτιζαν στη δεύτερη θέση των ομίλων θα έπαιξαν μεταξύ τους αγώνα μπαράζ για το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο της ανόδου. Πλέον όμως αυτό δεν θα συμβεί, διότι ο Α.Ο. Φαραί που δεν έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής θα υποβιβαστεί δύο κατηγορίες..

Ετσι προκύπτει μια κενή θέση στην Α1 τοπική. Δύο κατηγορίες υποβιβάζεται και το Ασπρόχωμα που δεν συμμετείχε στην Α1 τοπική. Το Ασπρόχωμα τη νέα σεζόν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ τοπική και ο Α.Ο. Φαραί στη Β’ τοπική. Η Α.Ε. Γαργαλιάνων και ο Εθνικός Καλαμάτας που δεν συμμετείχαν στη Β’ τοπική, θα παίξουν στην τελευταία κατηγορία του μεσσηνιακού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τη Γ’ τοπική.

Να σημειωθεί ότι η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας απευθύνθηκε για την περίπτωση του Α.Ο. Φαραί στην ΕΠΟ και έλαβε την απάντηση από την ομοσπονδία για τον υποβιβασμό δύο κατηγοριών, σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους της Ενωσης. Ως εκ τούτου Πανιώνιος και Νέος Αρις θα παίξουν τη νέα σεζόν στην Α1 τοπική.

Ενσταση ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος πάντως έχει καταθέσει ένσταση κατά της Α.Ε. Λογγάς για παραβάσεις (σύμφωνα με τον Πανιώνιο) σχετικά με το άρθρο 23 του ΚΑΠ και προσμένει να κερδίσει το μεταξύ τους ματς στα χαρτιά, (2-1) ώστε να πάρει πλέον και το πρωτάθλημα.