Τετάρτη, 22 Μάιος 2019 12:27

Παραμένει ο Περέιρα στη θέση του

Γράφτηκε από τον
Παραμένει ο Περέιρα στη θέση του

Ο Μέλο Περέιρα και ο Φερνάντεζ Μάριν παραμένουν στις θέσεις τους όπως ανακοίνωσε ο Μπιορν Βασάλο, διευθυντής του τμήματος ευρωπαϊκών ομοσπονδιών.

Ο διευθυντής του τμήματος ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, Μπιορν Βασάλο κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανακοίνωσε πως ο Μέλο Περέιρα ανανεώνει τη συνεργασία του με την ΚΕΔ και για τη σεζόν 2019-2020.

Μαζί με τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή μένουν στις θέσεις τους και οι Χούμπελ, Φούσεκ και Μάριν. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν να υπάρχουν και τη νέα χρονιά στις εγχώριες διοργανώσεις. Όσον αφορά στους Χούμπελ και Φούσεκ, ο πρώτος θα έχει το ρόλο του παρατηρητή με δράση και στις εκλογές που θα γίνουν τη νέα χρονιά, ενώ ο δεύτερος θα συνεχίσει να κατέχει τον εποπτικό του ρόλο.

Συγκεκριμένα, ο Βασάλο ανέφερε: "Σήμερα εστάλη μια επιστολή απο κα. Σαμούρα. Τα τρία μέλη της ΚΕΔ παραμένουν μέχρι το τέλος, θα επεκταθούν για άλλον ένα χρόνο. Θα έχουν τη συνδρομή της FIFA για το VAR. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους" είπε αρχικά ο διευθυντής του τμήματος ευρωπαϊκών ομοσπονδιών και συνέχισε: "Ο κ. Φούσεκ θα συνεχίσει να εκτελεί τη θητεία του για άλλο ένα χρόνο. Η ΕΠΟ θα ακολουθεί τη καθοδήγηση του και τις συμβουλές του. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λήξει 31/7/2019 ωστόσο ο κ. Χούμπελ θα παραμείνει ως διεθνής παρατηρητής με συμβουλευτικό λόγο μέχρι καλοκαίρι του 2020".

Παράλληλα, έγινε γνωστό από τον κ. Βασάλο ότι υπάρχει πλάνο για σταδιακή αποχώρηση των διεθνών ομοσπονδιών από την επιτήρηση του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Θα χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες των υπολοίπων μελών σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα όπως στην Ελλάδα. Αυτό θα επιφέρει σταδιακή υποχώρηση των FIFA και UEFA. Είναι μια στρατηγική εξόδου εκτός αν στους επόμενους μήνες υπάρξει κάποια κρίση".

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Πέραν των ανακοινώσεων για τις παραμονές, ο Μπιορν Βασάλο δήλωσε πως υπάρχει στήριξη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Γραμμένου μέχρι τις εκλογές: "Όντως έχω κάποια νέα για εσάς. Περιμένατε καιρό. Προτού πω για την επιστολή της κ. Σαμούρα εκ μέρους των FIFA / UEFA για την ΕΠΟ θέλω να συνοψίσω. Είχαμε βάλει μία Επιτροπή Παρακολούθησης για να βελτιώσουμε την κατάσταση και να σταματήσουμε τις παρεμβάσεις. Είχαμε τις εκλογές με τον κ. Γραμμένο και οι δύο διεθνείς Ομοσπονδίες συνέχισαν να στηρίζουν. Πιστεύαμε πως θα ήταν το καλύτερο δυνατό να στηρίζουμε την διοίκηση αυτή. Δύο χρόνια μετά μπορούμε να δούμε βελτίωση. Όμως πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει χώρος για βελτίωση και άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε κάνει τρεις συναντήσεις. Έγιναν κυρίως για συγκεκριμένα θέματα και για να υπάρξει σταθερότητα. Διοίκηση, διαιτησία, επικοινωνία, επιβολή ποινών και δυστυχώς βία. Αυτά συζητήσαμε. Η ατζέντα παραμένει η ίδια. Αισθανόμαστε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τα τελευταία 2,5 χρόνια προσπαθήσαμε να πάμε μπροστά. Κοιτάμε τώρα την 3η χρόνια και στηρίζουμε την διοίκηση αυτή για να δούμε αποτελέσματα.

Τροποποιήσαμε τον κανονισμό διαιτησίας και κάναμε πράγματα. Να συνεχιστεί η δουλειά και ελπίζουμε να σταματήσει αυτό το τοξικό περιβάλλον και καταστάσεις που ελέγχονταν. Έχουμε καταστάσεις που πρέπει να βελτιώσουμε. Όμως πρέπει να πούμε ότι οι διεθνείς Ομοσπονδίες δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα. Πρέπει να λειτουργούν όπως πρέπει οι Αρχές και το δίκαιο. Έχετε πολύ ταλέντο στο γήπεδο και ικανά άτομα και έξω από αυτό. Με πιο καλή στρατηγική θα δούμε πιο καλά πράγματα.

Έχει πάντα μεγάλη σημασία η αυτονομία των αποφάσεων της ΕΠΟ. Δώσαμε μεγάλη στήριξη στην διοίκηση Γραμμένου. Ο τελικός του Κυπέλλου και η περίπτωση Τσαχειλίδη έπρεπε να έχουν άλλους χειρισμούς αλλά και πάλι στηρίζουμε και δεν εμπλεκόμαστε. Διαβάζουμε πως ο κ. Φούσεκ μπορεί να είναι πάνω από τον Γραμμένο. Δεν είναι έτσι αλλά δεν είμαστε εδώ για να τρώμε παγωτό και να κοιμόμαστε. Ξαναλέω σε ένα τοξικό περιβάλλον όλα αυτά. Οι FIFA / UEFA έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και έχουν στηρίξει οικονομικά και όπως αλλιώς μπορούν την ΕΠΟ για να φτιαχτούν οι δομές και να λειτουργεί ακόμα πιο καλά η διαιτησία.

Θα συνεχίσουμε έτσι εκτός εάν έχουμε κρίση με άλλες σοβαρές καταστάσεις με θέματα διαιτησίας, αυτονομίας ή λειτουργίας της ΕΠΟ. Αυτές είναι αποφάσεις. Δεν είναι κάποιο... μενού για να διαλέξει κάποιος. Είναι αποφάσεις. Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε. Είναι μία ευκαιρία όλο αυτό Είναι μία ευκαιρία της ΕΠΟ μέχρι τις ερχόμενες εκλογές να δουλέψει αυτά που πρέπει να βελτιώσει. Εν τέλει σε FIFA / UEFA πάντα αποφασίζουμε με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου και όχι για συμμαχίες ή ατομικά συμφέροντα ή κάτι άλλο".
Πηγή: sport24.gr