Τετάρτη, 22 Μάιος 2019 14:55

SUPER LEAGUE 2 – FOOTBALL LEAGUE: Οι τρεις τάσεις για την αύξηση των ομάδων

Γράφτηκε από τον

Από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έθιξε το θέμα της αύξησης των ομάδων της Super League 2 από 12 σε 14 και πυροδότησε έναν νέο κύκλο διεκδικήσεων, που έχουν ως ορίζοντα την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ που θα γίνει σήμερα.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του soccerplus.gr για το θέμα που αφορά και την “Μαύρη Θύελλα” (που θυμίζουμε με επιστολή στην ΕΠΟ έχει ζητήσει να ανέβουν και οι δευτεραθλητές της Γ’ εθνικής) οι τάσεις που έχουν εκδηλωθεί είναι τρεις.

Η πρώτη είναι η υπέρ της αύξησης των ομάδων με τη συμμετοχή στη Super League 2 του Ηρακλή και των Τρικάλων, που βάσει της βαθμολογίας υποβιβάζονται στη νέα Football League. Υπέρ αυτής της προοπτικής είναι η τωρινή Football League, που έχει εκδώσει ανακοίνωση, και βέβαια ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα.

Η δεύτερη τάση πηγάζει από τις ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική και θα αγωνίζονται του χρόνου στη νέα Football League. Αυτές είναι υπέρ της αύξησης των ομάδων της Super League 2, μόνο που σε αντίθεση με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω θέλουν οι δύο έξτρα ομάδες, που θα αγωνιστούν στη Super League 2, να προέρχονται από τις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, οι οποίες βάσει του αρχικού σχεδιασμού θα παίξουν στη νεοσύστατη Football League. Εν ολίγοις αυτές οι ομάδες ζητούν να μην παραμείνουν στην κατηγορία ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα και να διοργανωθούν μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, από τα οποία θα προκύψουν δύο εισιτήρια για τη Super League 2.

Η τρίτη τάση προκύπτει από τις δευτεραθλήτριες της Γ’ Εθνικής, που ζητούν η Super League 2 να διεξαχθεί με 14 ομάδες και η Footbal League με 16. Δηλαδή ζητούν να δημιουργηθούν τέσσερις κενές θέσεις στη Football League και να τις πάρουν οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής, που έχασαν στα μπαράζ.

Στο ΔΣ της ΕΠΟ πάντως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ημερήσια διάταξη αλλά ακόμη κι αν τεθεί από κάποιους συμβούλους δύσκολα θα γίνει δεκτό επειδή είναι νομικά πολύπλοκο αλλά και έωλο ενώ το πιθανότερο είναι οι δυσαρεστημένοι να προσφύγουν στα δικαστήρια κατά της απόφασης.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ