Πέμπτη, 23 Μάιος 2019 13:21

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Η πορεία στο β’ γύρο έφερε την παραμονή

Γράφτηκε από τον

Ενας άλλος... Ολυμπιακός Ανάληψης εμφανίστηκε στο δεύτερο γύρο της Α’ τοπικής και εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία.

Οι νεοφώτιστοι, που είχαν γνωρίσει 10 ήττες σε 14 παιχνίδια στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ηττήθηκαν μόνο πέντε φορές μέσα στο 2019, ενώ έμειναν αήττητοι στις τελευταίες έξι αγωνιστικές! Ετσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε στη 12η θέση της Α’ τοπικής.

“Το τελευταίο διάστημα κάναμε πολύ καλά παιχνίδια και πήραμε τους βαθμούς που χρειαζόμασταν. Είχαμε ένα καλό δεύτερο γύρο και μείναμε απόλυτα δίκαια”, δηλώνει στην “Ελευθερία” ο Σπύρος Τσίκινης. Ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” εκτιμά ότι σημαντικά ρόλο στην αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας έπαιξαν και οι μεταγραφικές προσθήκες του Ιανουαρίου (Μαυροειδάκος, Αντωνίου, Σκαφιδάς), αλλά και οι Πολίτης, Πατσιώτης που επέστρεψαν μετά τους τραυματισμούς τους.

“Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για τη συνεργασία που είχαμε, αλλά και όλο το διοικητικό συμβούλιο που έκανε μεγάλο αγώνα. Οπως επίσης και τους εξωδιοικητικούς παράγοντες που βοήθησαν οικονομικά, αλλά και με την παρουσία τους στα παιχνίδια”, συμπληρώνει ο Σπ. Τσίκινης, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα ενώ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα και την οδήγησε στην παραμονή.

Από τις 7 σερί ήττες, στο... αήττητο των τελευταίων 6 αγωνιστικών

Κάτι που μόνο εύκολο δεν φαινόταν μετά τις εφτά σερί ήττες στο πρώτο γύρο και τις δέκα συνολικά.

Συγκεκριμένα, ο Ολ. Ανάληψης κέρδισε στις πρώτες 15 αγωνιστικές μόνο την Ομόνοια, την Αβία, και τον Τσικλητήρα (δεν υπολογίζουμε το τρίποντο στα χαρτιά με Φαραί) και ναδείχθηκε ισόπαλος με την Ανδρούσα.

Οι δέκα ήττες ήταν από Σπερχογεία, Απόλλωνα, Διαβολίτσι, Κυπαρισσία, Εράνη, Τέλλο Αγρα, Εθνικό Μελιγαλά, Θουρία, Ολυμπιακό Καλαμάτας και Μάνη.

Στο δεύτερο γύρο σημείωσε μεν μόνο 3 νίκες, αλλά δεν ηττήθηκε στα 9 από τα 14 παιχνίδια που έδωσε. Πήρε το τρίποντο με Ομόνοια, Εθνικό, Πανθουριακό (και στα χαρτιά με το Φαραί) και μοιράστηκε τους βαθμούς με Απόλλωνα, Κυπαρισσία, Τέλλο Αγρα, Ολυμπιακό Καλαμάτας, Μάνη και Τσικλητήρα. Ηττήθηκε από Σπερχογεία, Αβία, Διαβολίτσι, Ανδρούσα και Εράνη. Η τελευταία ήττα καταγράφηκε στις 30 Μαρτίου (0-2 από την Εράνη στη Μεσσήνη).

Εκτοτε ο Ολυμπιακός Ανάληψης έμεινε αήττητος, έχοντας δύο νίκες με Εθνικό Μελιγαλά, Θουρία, και 4 ισοπαλίες με Τέλλο Αγρα, Ολυμπιακό Καλαμάτας, Μάνη και τον Τσικλητήρα στην τελευταία αγωνιστική, βαθμό με τον οποίο εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή.