Τετάρτη, 22 Μάιος 2019 21:20

ΟΦΗ - Πλατανιάς 3-2: Παραμονή με Ναμπί στο 95'!

Γράφτηκε από τον
ΟΦΗ - Πλατανιάς 3-2: Παραμονή με Ναμπί στο 95'!

Ο ΟΦΗ νίκησε 3-2 τον Πλατανιά στο συγκλονιστικό μπαράζ του Ηρακλείου με απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Ναμπί στο 90+5' και παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία. Στη δεύτερη κατηγορία παραμένουν οι φιλοξενούμενοι. Αποβλήθηκαν Γιακουμάκης και Μπιανκόνι.

Απίστευτο ματς διεξήχθη στο "Γεντί Κουλέ". Ανατροπές, πέντε γκολ, η παραμονή και η άνοδος ν' αλλάζουν χέρια ξανά και ξανά. Εναλλαγή συναισθημάτων, ενθουσιασμός κι απογοήτευση στις καθυστερήσεις. Ο ΟΦΗ τελικά νίκησε 3-2 τον Πλατανιά και παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία (Super League 1 όπως θα ονομάζεται βάσει αναδιάρθρωσης).

Στη δεύτερη (Super League 2 όπως θα ονομάζεται) παραμένει ο Πλατανιάς. Το γκολ που έκρινε την κατηγορία πέρασε ο Αντίλ Ναμπί στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου!

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση πέναλτι (το οποίος κακώς δόθηκε) του Νέιρα, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Τσαμούρη στο 42'. Ο Γιακουμάκης έβαλε ξανά μπροστά τον Όμιλο στο 69', οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν με τον Παπανικολάου στο 90+1'. Ο Ναμπί όμως με απίθανη εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90+5'. Έκανε το 3-2. Έκρινε μια κατηγορία.

Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς:
1. Ο ΝΑΜΠΙ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΤΡΕΛΟ ΕΞΑΛΕΠΤΟ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ
Το ματς ήταν συγκλονιστικό ως προς την εξέλιξή του. Ο Πλατανιάς κατάφερε να φθάσει στην ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου με τον Παπανικολάου. Μετά το σουτ του Παπαζογλου η μπάλα κοντράρει πάνω στον 20χρονος και εκείνος από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Σωτηρίου κάνοντας το 2-2.

Κι όμως η τελευταία λέξη δεν ανήκε σ' αυτόν. Ανήκε στον Ναμπί. Στο τέταρτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο ΟΦΗ κέρδισε φάουλ. Τον Άγγλο δεν τον μάθαμε τώρα για τις εκτελέσεις φάουλ του. Επιβεβαίωσε την ικανότητά του ακόμη μία φορά.

Βρήκε την ψυχραιμία, εκτέλεσε άριστα, νίκησε τον Γκοτ. Έκανε το 3-2 στο 90+5' και χάρισε την παραμονή στην ομάδα του Ηρακλείου.

2. ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΠΙΑΝΚΟΝΙ: ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΑΛΛΑ... ΜΟΙΡΑΙΟΙ
Ο Γιώργος Γιακουμάκης πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο ματς. Κίνηση λογική, εν μέρει κι αναγκαστική από τον Χάιμε Βέρα. Φερέιρα και Σασί δεν "τράβηξαν", δεν απείλησαν. Ο 24χρονος φορ, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός από την ΑΕΚ στον ΟΦΗ, έκανε τη μία ευκαιρία που του παρουσιάστηκε γκολ.

Το γκολ που έκρινε μία κατηγορία για την ακρίβεια. Ο Νέιρα είχε την έμπνευση, Ο Γιακουμάκης στην εκτέλεση. Βρήκε κενό στην άμυνα του Πλατανιά, έκανε την προβολή, νίκησε τον Γκοτ, έκανε το 2-1.

Ανόητα έβγαλε την μπλούζα του να πανηγυρίσει. Είχε ήδη κίτρινη κάρτα. Κατανοητός ο ενθουσιασμός, θα έπρεπε όμως να πρυτανεύσει η λογική. Θα μπορούσε ν' αποδειχθεί αυτόχειρας. Δεν έγινε γιατί έβαλε το δικό του χέρι ο Μιγκέλ Μπιανκόνι.

Κυριολεκτικά γιατί ο πρώτος σκόρερ της δεύτερη κατηγορίας απώθησε τον Τάσο Παπάζογλου, έστω κι αν ο δεύτερος υπερέβαλε ως προς την αντίδρασή του. Οι δύο καλύτεροι παίκτες του γηπέδου αποβλήθηκε από δικό τους λάθος.

3. ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ - "ΕΦΕΥΡΕΣΗ" ΣΤΟΝ ΣΑΣΙ
Ο ΟΦΗ βρέθηκε σε θέση οδηγού στο σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Χουάν Νέιρα μόλις έντεκα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Απόφαση λανθασμένη η υπόδειξη της παράβασης, καθώς δεν υπήρχε τέτοια.

Λανθασμένη η απόφαση του διαιτητή, Γιώργου Κομίνη, ύστερα από συνεννόηση με τον βοηθό του. Ο Στέλιος Ποζατζίδης έκλεψε καθαρά την μπάλα, δεν είχε επαφή με τον Ισμαΐλ Σασί, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης η φάση.

4. ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΤΟ ΝΕΪΡΑ ΚΑΙ Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΟΥΡΗ
Ο Πλατανιάς κατόρθωσε να φθάσει στην ισοφάριση πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Το έκανε με τον Κωνσταντίνο Τσαμούρη στο 42ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερό ότι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ αρκετά νωρίς.

Ο Νίλι εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Νέιρα αποπειράθηκε δυο φορές ν' απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι. Την πρώτη δεν τα κατάφερε, τη δεύτερη κατάφερε να δώσει... ασίστ σε αντίπαλο. Ο 24χρονος αμυντικός γύρισε και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Σωτηρίου.

 

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Παπαζόγλου, Νάστος, Κοροβέσης, Σακόρ (58' Ναμπί), Μεγιάδο, Νέιρα, Βαζ, Φερέιρα (58' Ντίνας), Σασί (46' Γιακουμάκης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Κόρτσαμ, Ρουσσάκης (77' Παπουτσογιαννόπουλος), Τσαμούρης, Ποζατζίδης (73' Λουκίνας), Μποσέτι, Καραγκούνης, Παπανικολάου, Νίλι, Μπιανκόνι

Πηγή: sport24.gr