Παρασκευή, 24 Μάιος 2019 14:15

Στόχος να γίνει θεσμός το τουρνουά εθνικών ομάδων (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Στην Καλαμάτα βρίσκεται για προετοιμασία η εθνική ποδοσφαίρου γυναικών του Βελγίου και στο πλαίσιο της παραμονής της, έδωσε την Τετάρτη φιλικό ματς με την Εθνική Ενόπλων, ενώ σήμερα θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδας γυναικών στις 5.30 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Το εν λόγω τουρνουά εθνικών ομάδων είναι μόνο η αρχή, καθώς όπως τόνισαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές στόχος είναι να γίνει θεσμός. “Το ονομάσαμε πρώτο τουρνουά, γιατί θα ακολουθήσουν και άλλα. Φιλοξενούμε στην πόλη μας 38 άτομα της εθνικής Βελγίου που μαθαίνουν την πόλη. Θέλουμε να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι και να γινόμαστε καλύτεροι”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον κ. Τατούλη, αλλά και τον Πατίστα. το Μεσσηνιακό και τους χορηγούς που συμβάλουν γι’ αυτό το τουρνουά.

Αφιερωμένοι στον Μοχάμεντ οι αγώνες Ελλάδας - Βελγίου

Ο Νίκος Κακαλέτρης, εκ μέρους του Πατίστα, τόνισε ότι “Στον Πατίστα δεν μπορούμε να γιορτάσουμε αυτό το σημαντικό γεγονός, γιατί είναι μια περίοδος θλίψης για το θάνατο του Μοχάνμεντ και θέλουμε να του αφιερώσουμε αυτό το τουρνουά”.

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρεται στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας του, που άφησε πριν λίγες μέρες την τελευταία του πνοή μέσα στο γήπεδο εν ώρα προπόνησης!

Γι’ αυτό άλλωστε πριν από την έναρξη του φιλικού της Τετάρτης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μοχάμεντ.

Από εκεί και πέρα ο κ. Κακαλέτρης σημείωσε αυτή η διοργάνωση αποτελεί εφαλτήριο, διότι οι δυνατότητες της Μεσσηνίας, είναι όπως μεγάλες και ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν γι’ αυτούς τους αγώνες.

Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος δήλωσε ότι ο ιστορικός σύλλογος παραχώρησε με χαρά το γήπεδο για να φιλοξενήσει τους διεθνείς φιλικούς αγώνες και τόνισε την προσφορά του Μ.Γ.Σ. στην κοινωνία, αφού όπως είπε και στους σεισμούς του 1986 στην Καλαμάτα είχε παραχωρήσει το γήπεδο για τον κόσμο.

Από την εθνική Βελγίου μίλησε ο βοηθός προπονητής Κρις Φαν Ντε Χάεγκεν ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από τη φιλοξενία.

“Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε προετοιμασία για το Euro 2021. Εδώ έχουμε καλό φαγητό, καιρικές συνθήκες και φιλοξενία. Απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα. Είναι μια πετυχημένη διοργάνωση”.

Για το αγωνιστικό σκέλος σημείωσε: “Είναι δύο παιχνίδια διαφορετικού χαρακτήρα. Εχουμε έρθει με μια πολύ μεγάλη ομάδα και παίκτριες 18, 19 και 20 ετών για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται”.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας γυναικών Αντώνης Πριόνας προσμένει από τον κόσμο να βρεθεί σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. “Για εμάς είναι πολύ σημαντικά αυτά τα παιχνίδια. Εχω έρθει ως αντίπαλος προπονητής στη Μεσσηνία και έχω δει το φίλαθλο κόσμο. Πιστεύω ότι θα έρθει αύριο (σ.σ. σήμερα) στο γήπεδο και οι αθλήτριες θα ακούσουν το χειροκρότημα που χρειάζονται. Θα τεστάρουμε την ομάδα για τα προκριματικά που ξεκινούν τον Οκτώβριο, με αντίπαλο τη Γερμανία”.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρατήρησε ότι είναι εμφανής η άνοδος του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και στάθηκε στις επιτυχίες της εθνικής κορασίδων, αλλά και την πρόοδο της ομάδας των νεανίδων.

Πλέον εκτιμά ότι έφθασε η ώρα να δείξουν και οι γυναίκες το ταλέντο τους και θεωρεί ότι πλέον θα είναι επαγγελματίες και όσες αγωνίζονται στην Ελλάδα”. Για το Βέλγιο, ο κ. Πριόνας είπε: “Το Βέλγιο είναι στην 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και η Ελλάδα στην 34η. Καταλαβαίνουμε τις διαφορές, αλλά θέλουμε τέτοια παιχνίδια. Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές αυτού του τουρνουά”.

Δυσαρέσκεια Σκαφιδά για το σεμινάριο!

Στους Μεσσήνιους προπονητές μίλησε χθες ο βοηθός προπονητής της εθνικής Βελγίου Κρις Φαν Ντε Χάεγκεν στο ξενοδοχείο “Elite”. Το σεμινάριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΣΜ συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και ο Α.Ο.Π.Κ. Πατίστα.

Ο πρόεδρος του τυπικού συνδέσμου Αγγελος Σκαφιδάς όμως, σε χθεσινή επικοινωνία που είχε με την “Ε” ξεκαθάρισε ότι ο Σύνδεσμος δεν έχει καμία σχέση με το παραπάνω γεγονός και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του. “Εκφράζουμε τη λύπη μας που κάνουν το σεμινάριο και βάζουν συνδιοργανωτή το Σύνδεσμο μ’ ένα σωματείο. Αυτό δεν ήταν σεμινάριο. Μίλησε ένας άνθρωπος για το βελγικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι προπονητές δεν πήγαν. Τα σεμινάρια διοργανώνονται είτε από το σύνδεσμο, είτε από την Ομοσπονδία και όχι από ένα σωματείο”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκαφιδάς.