Σάββατο, 25 Μάιος 2019 12:16

Γυναικείο ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου στην Καλαμάτα - Το Βέλγιο 2-1 την Ελλάδα σε φιλικό

Γράφτηκε από τον

Την άνοδο του γυναικείου ποδοσφαίρου διαπίστωσαν όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Οι Εθνικές Ελλάδας και Βελγίου προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου και εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα από 250 και πλέον θεατές, που παρακολούθησαν τον διεθνή φιλικό αγώνα.

Το Βέλγιο, όπως και την Τετάρτη με την Εθνική Ενόπλων (5-0), έτσι και χθες πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-1, αλλά αυτή τη φορά οι αθλήτριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος προσέφεραν μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Ο Αντώνης Πριόνας είχε έτσι την ευκαιρία να εξάγει συμπεράσματα ενόψει των προκριματικών για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκινούν τον Οκτώβριο και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 21 παίκτριες.

Η Σιδηρά ήταν η μόνη που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι και πέτυχε το ομορφότερο γκολ της αναμέτρησης στο 80’ με σουτ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Το Βέλγιο είχε ανοίξει το σκορ στο 7’ με κεφαλιά - “ψαράκι” της Φαν Κερχόβεν και διπλασίασε τα τέρματα του στο 42’ με την Γουόλτερ, που “τρύπωσε” στο πρώτο δοκάρι και σκόραρε με πλασέ. Οι φιλοξενούμενες πατούσαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και εκτός από τα δύο γκολ, είχαν δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 30’ η Ντοντ βγήκε τετ α τετ με την Παπακωνσταντίνου, με την γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να αποκρούει με τα πόδια, ενώ στο 37’ ξανά η Ντοντ πλάσαρε από κοντά στην αγκαλιά της Παπακωνσταντίνου.

Η Ελλάδα φάνηκε επιθετικά στο 21’ όταν σε αντεπίθεση η Κογγούλη καθυστέρησε να πλασάρει και το σουτ κόντραρε σε αμυντικό και στο 37’, με τη Ντένεβ στην προσπάθειά της να απομακρύνει (από φάουλ της Μωραίτου) να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές είχαν ως συνέπεια να χαθεί ο ρυθμός του αγώνα. Ενδεικτικό ότι η Ελλάδα άλλαξε τις 10 από τις 11 παίκτριες.

Να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του αγώνα ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Πατίστα Μοχάμεντ. Ακόμα υπήρξε και τιμητικών πλακετών από τους διοργανωτές, την ΕΠΣΜ, το Μεσσηνιακό, τον Πατίστα και τις Εθνικές Ελλάδας και Βελγίου.

Το Βέλγιο αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε για προετοιμσία και στο πλαίσιο της παραμονής του έδωσε και δύο φιλικά ματς την Τετάρτη και την Παρασκευή στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Το φιλικό διαιτήτευσε η Αντωνίου με βοηθούς την Δέτση και την Λαμπροπούλου. Τέταρτος διαιτητής ήταν η Σιαχάμη.

ΕΛΛΑΔΑ: Παπακωνσταντίνου (70’ Μαργαρίτη), Κυνοσίδου (58’ Παράσχου), Κακαμπούκη (58’ Σπυριδωνίδου), Γκάτσου (70’ Καραπέτσα), Κοκοβιάδου (58’ Νεφρού), Σιδηρά, Κογγούλη (58’ Βαρδαλή), Χατζηγιαννίδου (70’ Χατζηνικολάου), Μωραίτου (46’ Κωτσάκη), Μάρκου (70’ Πούλιου), Δημητρίου (46’ Σαρρή).

ΒΕΛΓΙΟ: Εβραντ, Φίλτζενς (67’ Ζακς), , Φαν Κερχόβεν (77’ Ονζια), , Φαν Μπελ, Φαν Χαβερμέτ (67’ Κουερέλς), , Γουόλτερ, Κέιμαν (77’ Μπλομ), , Ντοντ (67’ Ντάνιελς), , Ντένεβ, Μπίσμαν (77’ Γκέλντερς), , Μίσιπο 946’ Ζέλερ).