Τρίτη, 28 Μάιος 2019 13:23

Super League: Με playoffs και ο πρωταθλητής

Γράφτηκε από τον
Super League: Με playoffs και ο πρωταθλητής

Την επιστροφή των playoffs αποφάσισε το ΔΣ της Super League, ενώ από τη διαδικασία αυτή θα βγει κι ο πρωταθλητής την επόμενη σεζόν. Θα συμμετέχουν οι ομάδες από την πρώτη έως την έκτη θέση, playouts από τις θέσεις 7 έως 14.

Επιστροφή των playoffs στη Super League έπειτα από δύο χρόνια απουσίας τους αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής. Από τη διαδικασία του μίνι αυτού τουρνουά θα βγαίνει αυτή τη φορά κι ο πρωταθλητής, αντίθετα με ό,τι ίσχυε παλαιότερα.

Στα playoffs θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από την πρώτη έως και την έκτη θέση, ενώ από τη διαδικασία θα κρίνονται - πέραν του πρωταθλητή - και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (Champions League και Europa League). Η τελευταία ομάδα αυτού του μίνι πρωταθλήματος, θα μένει με άδεια χέρια.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την έβδομη έως την τελευταία (14η) θα συμμετέχουν στα playouts για ν' αποφύγουν τον υποβιβασμό από τη Super League 1 στη Super League 2. Δύο ομάδες υποβιβάζονται την επόμενη σεζόν από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία, μένει να διευκρινιστεί εάν θα είναι απευθείας δύο ή ο ένας θα προκύψει μέσα από διαδικασία μπαράζ με ομάδα της Super League 2.

Τα άλλα δυο σενάρια, το ένα πάλι με playoffs για τον πρωταθλητή με τις πρώτες τέσσερις ομάδες να συμμετέχουν, αλλά και η πρόταση Λυσάνδρου με τον ενδιάμεσο γύρο, απορρίφθηκαν από τα μέλη του συνεταιρισμού, αν και έπεσαν στο τραπέζι. Θυμηθείτε τις ομάδες που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία της επόμενη σεζόν.
SUPERLEAGUE 1 (14 ΟΜΑΔΕΣ)

ΠΑΟΚ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΕΚ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΑΡΗΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΛΑΜΙΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΑΕΛ

ΑΣΤΕΡΑΣ

ΞΑΝΘΗ

ΟΦΗ

ΒΟΛΟΣ
Πηγή: sport24.gr