Τρίτη, 28 Μάιος 2019 19:05

Super League: Στις 24 Αυγούστου ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

Το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε πως το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου. Πρόταση της Λίγκας στην ΕΕΠ για μονό τελικό Κυπέλλου σε ουδέτερη έδρα των δυο φιναλίστ.

Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League, πέρα από τον τρόπο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος, που θα είναι με playoffs για τον πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (θέσεις 1-6) και playouts για την παραμονή (θέσεις 7-14), αποφασίστηκε ότι η σέντρα της σεζόν 2019-20 είναι στις 24 Αυγούστου.

Έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα στις 17 Αυγούστου, διότι πιέζουν οι ημερομηνίες, εντούτοις η Super League θα ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα, ημέρα Σάββατο. Θυμίζουμε ότι διεξάγονται φέτος 26 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο και εν συνεχεία 10 για τα playoffs και 14 για τα playouts και το 2020 είναι και χρονιά Euro, άρα τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν νωρίτερα.

Από εκεί και πέρα, η εισήγηση της Λίγκας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της που θα συνεδριάσει στις 16:30, είναι να διεξαχθεί μονός τελικός στο Κύπελλο Ελλάδας σε ουδέτερη έδρα από τους δυο φιναλίστ. Άρα να μην είναι δεδομένο πως ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ, ενώ θυμίζουμε ότι η πρόταση του κ. Ψαρόπουλου εκ μέρους της Ομοσπονδίας είναι για διπλό τελικό όπως είχε συμβεί για τελευταία φορά τη σεζόν 1991-92 με τροπαιούχο τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η τελική απόφαση θα παρθεί από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας, ενώ να τονιστεί πως ο συνεταιρισμός θέλει να καταργηθεί η φάση των ομίλων και να μειωθούν οι αγωνιστικές ημέρες για το Κύπελλο, με τις ομάδες της Super League να μπαίνουν στη διαδικασία από τους 32 ή τους 16 της διοργάνωσης.
Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League:

"Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκαν ομόφωνα οι βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Κ17 και Κ15 και μερικώς η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Κ19 (λόγω εκκρεμούς ένστασης).

2/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ ως Μέλους του Συνεταιρισμού.

3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα το νέο μοντέλο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Super League 2019-20 με τη διεξαγωγή Play Off (θέσεις 1-6) και Play Out (θέσεις 7-14).

4/ Το Πρωτάθλημα της Super League αγωνιστικής περιόδου 2019-20 θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου 2019.

5/ Αποφασίστηκε ομόφωνα εισήγηση προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αναφορικά με τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία διαδραστικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού Fantasy League από την έναρξη της σεζόν 2019-20"

Πηγή: sport24.gr