Τετάρτη, 29 Μάιος 2019 19:14

Europa League: Σωκράτης, ο τέταρτος διεκδικητής του θρόνου

Γράφτηκε από τον

Τσέλσι και Άρσεναλ διεκδικούν απόψε το τρόπαιο του Europa League στo Μπακού (την αποτυχημένη επιλογή της UEFA) μπροστά στα μάτια ελάχιστων φιλάθλων τους. Το απόλυτο ελληνικό ενδιαφέρον στο φινάλε με τον Sokratis.

Ο πρόλογος του τελικού του Champions League είναι πάντα το φινάλε του Europa League (22:00, Cosmote Sport 2 HD, ΕΡΤ Sports HD), και ειδικά όταν σε αυτόν πρόκειται ν' αγωνιστεί Έλληνας ποδοσφαιριστής, τότε το ενδιαφέρον μεγιστοποιείται.

Κανείς "γαλανόλευκος" δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου σε συλλογικό επίπεδο. Τρεις και μία ολόκληρη ομάδα προσπάθησαν και απέτυχαν, τώρα είναι η σειρά του τέταρτου, του κορυφαίου στόπερ, Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ο Sokratis μεταγράφηκε στην Άρσεναλ το καλοκαίρι και στην πρώτη του σεζόν έχει τη μεγάλη ευκαιρία να προσπαθήσει να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσαν οι Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού το '71, ο Άκης Ζήκος με την Μονακό στο UCL, ο Αλέξανδρος Τζιόλης με την Βέρντερ και Κώστας Μήτρογλου με την Μαρσέιγ. Η πρόκληση μεγάλη απέναντι στην Τσέλσι των πολλών εσωτερικών προβλημάτων, όμως ο τελικός είναι τελικός και εκεί μηδενίζουν όλα.

Πηγή: sport24.gr