Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 19:08

Τίτλο και άνοδο γιόρτασε η ΑΕΚ Καλαμάτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Τίτλο και άνοδο γιόρτασε η ΑΕΚ Καλαμάτας (φωτό)

 

Γιορτή για την κατάκτηση του τίτλου στο β’ όμιλο της Β’ τοπικής και την άνοδο στην Α1 τοπική, πραγματοποίησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, η ΑΕΚ Καλαμάτας.

Η εκδήλωση-φιέστα πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό γήπεδο Δυτικής Παραλίας, όπου η κιτρινόμαυρη ομάδα αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα, τον επίσης πρωταθλητής της Γ’ τοπικής Ερμή Καλαμάτας. Στο ημίχρονο του αγώνα έγινε η απονομή του κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα, από τον αντιπρόεδρο της ΕΠΣΜ Ηλία Αλεξανδρόπουλο. Λίγο νωρίτερα, ο κ. Αλεξανδρόπουλο σε σύντομο χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια στην κιτρινόμαυρη ομάδα για την κατάκτηση του τίτλου και την επιστροφή της μετά από χρόνια στις μεγάλες κατηγορίες της Μεσσηνίας. Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις που έκαναν στη συνέχεια ο πρόεδρος του αθλητικού φορέα Τάκης Βασιλόπουλος και ο ταμίας της ΕΠΣΜ Παναγιώτης Καλκαβούρας. Τέλος ο πρόεδρος της ΑΕΚ Σπύρος Λαπιώτης έδωσε συγχαρητήρια στον προπονητή Δημήτρη Μάλαμα και τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά και οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Η απονομή έγινε υπό τους ήχους του ύμνου της ΑΕΚ από τα μεγάφωνα που είχαν τοποθετηθεί στο γήπεδο, αλλά και τα βεγγαλικά που έριξαν οι “κιτρινόμαυροι”. Στη συνέχεια οι επίσημοι προσκεκλημένοι γεύτηκαν τα διάφορα εδέσματα και το κέικ, καθώς και τα αναψυκτικά, κλείνοντας έτσι το πρώτο μέρος της γιορτής.

Η συνέχεια δόθηκε λίγη ώρα αργότερα στο πολυχώρο καφέ “Ουράνιο Τόξο” του παράγοντα της ομάδας Λυκούργου Καρολεμέα, που η διοίκηση έκανε το τραπέζι στον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές και όλοι μαζί παρακολούθησαν το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Λίβερπουλ.

Φιλική νίκη με 3-1

Στο φιλικό γιορτή για την άνοδο η ΑΕΚ Καλαμάτας κέρδισε με 3-1 τη νεανική ομάδα του Ερμή Καλαμάτας.

Το σκορ άνοιξε στο 8’ ο Τοντέρικα, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Μπαστάκου. Στο 18’ ο Σούσα έκανε την διαγώνια πάσα στον Τοντέρικα, αυτός τη σέντρα για τον Χριστόπουλο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-0. Στο 65 ο Μπέκα με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 2-1. Στο 69’ ο Παπαλάμπρος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Π. Νικολόπουλος με βοηθούς διαιτητές τον Αντ. Μιχαλόπουλο και την Κ. Χριστοδούλου.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Δημήτρης Μάλαμας χρησιμοποίησε στην αρχική 11άδα τους Αναστασόπουλο, Μπαρούνη, Τσικρικά, Δελφάκη, Μωράκη, Ζωγόπουλο, Β. Δημητρίου, Χριστόπουλο, Κουτουμάνο, Τοντέρικα. Επαιξαν και οι Παπαλάμπρος, Ρούσεφ, Κοντούλης, Πετρόπουλος Ι, Σταματελόπουλος, Καλογερόπουλος, Πετρόπουλος, Σταθόπουλος, Πέτροβας.

Ο προπονητής του Ερμή Αργύρης Λιάππας χρησιμοποίησε στην αρχική 11άδα τους Μπαστακό, Κοψαχείλη, Κωνσταντόπουλο, Μαυροιδέα, Τσέλα, Σκοπέτο, Γιαννόπουλο, Μπέκα, Δρούγα, Κωστέα, Κράκουλι. Επαιξαν και οι Κ. Δημητρίου, Γ. Δημητρίου, Λάσκαρης, Γουρνάς, Μπούχαλης, Τσορόπουλος, Κούτρης, Τόμασεκ, Γκίζας, Κιόρρι, Ξηρογιάννης, Ορφανός.