Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 19:18

Εκλεισαν τη σεζόν οι διαιτητές ποδοσφαίρου

Γράφτηκε από τον
Εκλεισαν τη σεζόν οι διαιτητές ποδοσφαίρου

Με συνάντηση στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία έκλεισαν τη Δευτέρα το βράδυ τη σεζόν οι διαιτητές ποδοσφαίρου.

Στη συνάντηση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας έδωσε το παρών η διοίκηση και πολλά μέλη του ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκαν προτάσεις εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το μέλος του δ.σ. της ΕΠΣΜ Αγγελος Γεωργόπουλος χαρακτήρισε καλή τη χρονιά για τη Μεσσηνιακή διαιτησία, σημείωσε ότι τα παράπονα από τα σωματεία ήταν ελάχιστα και επισήμανε ότι αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά που κάνουν οι διαιτητές. Τους προέτρεψε μάλιστα να ρίξουν το βάρος στις σχολές διαιτησίας γιατί εκεί είναι το μέλλον, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση που υπάρχει στην ΕΠΣΜ για την εξέλιξη της διαιτησίας και κάλεσε τους διαιτητές να συμμετέχουν στις επιμορφωτικές συναντήσεις και να διαβάζουν τους κανονισμούς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Γιώργος Μπλάνας τόνισε πως σύντομα θα πρέπει να γίνει ενημέρωση για τις 12 τροποποιήσεις στον κανονισμό διαιτησίας. Σημείωσε επίσης ότι η επόμενη σχολή διαιτησίας θα γίνει μόνο αν υπάρχουν 20 υποψήφιοι και πάνω.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Ηλίας Αλεξανδρόπουλος επισήμανε πως το πιο σημαντικό για τους διαιτητές είναι να διαβάζουν τους κανονισμούς και τις τροποποιήσεις τους και χαρακτήρισε και αυτός καλή την παρουσία τους τη σεζόν που τελείωσε.

Ο εκπαιδευτής Νίκος Χρονόπουλος ευχαρίστησε την επιτροπή διαιτησίας για το έργο της, τον Ηλία Αλεξέα που επιμελείται πρόγραμμα προπονήσεων των διαιτητών ενώ έκανε λόγο για πολύ καλές βαθμολογίες των Μεσσήνιων διαιτητών.

Το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας Σταύρος Λάμιας στάθηκε στην ελλειπή προετοιμασία κάποιων διαιτητών σε προηγούμενα τεστ και τόνισε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσεχθεί.

Οι διαιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους στο ίδιο μέρος την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. για μια πιο χαλαρή συνάντηση με μπουφέ και κουβέντα.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι ο ΣΔΠΜ διοργανώνει εκδρομή σε Ναύπλιο – Τολό στις 30 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον γραμματέα Γιώργο Γεωργιόπουλο (τηλ. 6937 421645).