Σάββατο, 08 Ιούνιος 2019 15:13

ΕΠΣΜ: Αλλαγές στα τοπικά πρωταθλήματα - Πλέι οφ στη Γ' τοπική

Γράφτηκε από τον

 

Μετά τον Ερμή Καλαμάτας, το Νέστορα Πύλου και τον ΠΑΟΚ Καλαμάτας και η Θύελλα Παραλίας θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη Β’ τοπική, παρότι τερμάτισε φέτος στην 4η θέση της τελευταίας κατηγορίας του μεσσηνιακού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΣΜ δίνει “εισιτήριο” ανόδου και στην τέταρτη ομάδα, μιας και υπάρχουν κενές θέσεις στη Β’ τοπική, με δεδομένο ότι το Ασπρόχωμα θα βρεθεί από την Α1 στη Γ’ τοπική λόγω του ότι αν και είχε δηλώσει συμμετοχή, δεν αγωνίστηκε στην Α1 τοπική.

Δύο κατηγορίες θα υποβιβαστεί ως γνωστόν και ο Α.Ο. Φαραί και έτσι από την Α’ τοπική θα βρεθεί στη Β’ τοπική. Θυμίζουμε ότι από το εν λόγω πρωτάθλημα ανέβηκαν απευθείας, εκτός από τους πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των ομίλων. Συνολικά δηλαδή τέσσερις ομάδες πανηγύρισαν την άνοδο στην Α1 τοπική.

Ο Αστέρας Αρφαρών, ο Νέος Αρις, ο Πανιώνιος και η ΑΕΚ Καλαμάτας. Στον αντίποδα υποβιβάστηκαν ο Εθνικός Καλαμάτας και η Α.Ε. Γαργαλιάνων, που δεν συμμετείχαν στο πρωτάθλημα.

Για τη νέα σεζόν θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΣΜ έχει αποφασίσει να γίνουν πλέι -οφ στη Γ’ τοπική, από τα οποία θα προκύψει ο πρωταθλητής.

Θα συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από την πρώτη έως την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στη Β’ τοπική θα προβιβαστεί μόνο ο πρωταθλητής και παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Β’ τοπική.

Συγκεκριμένα θα πέσουν οι δύο τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο και οι δύο τρίτες από το τέλος θα δώσουν μεταξύ τους αγώνα μπαράζ.

Δεν αναμένεται να υπάρξει διαφοροποίηση όσον αφορά την άνοδο από τη Β’ τοπική στην Α1 τοπική. Κάτι που σημαίνει ότι θα ανέβουν απευθείας οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές θα δώσουν μεταξύ τους αγώνα μπαράζ.

Στην Α1 τοπική τα εισιτήρια της ανόδου θα είναι τρία, όπως και οι θέσεις του υποβιβασμού. Τρεις ομάδες σίγουρα θα υποβιβαστούν και από την Α’ τοπική στην Α1 τοπική.

Ολα αυτά βέβαια θα πάρουν επίσημη μορφή με την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της σεζόν 2019-20.