Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2019 13:32

Εθνική Ελλάδας: Εμφύλιος στη γαλανόλευκη

Γράφτηκε από τον
Εθνική Ελλάδας: Εμφύλιος στη γαλανόλευκη

Ο Άγγελος Αναστασιάδης βάλλεται από παντού, οι παλιές "καραβάνες" θέλουν αλλαγή προπονητή, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ τον αμφισβητεί ανοικτά και στις τάξεις της γαλανόλευκης γίνεται μάχη χαρακωμάτων.

Καζάνι που βράζει είναι τα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας και η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε και πώς θα σταματήσει η τρικυμία. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αμφισβήτησε ανοικτά τον προπονητή χωρίς βέβαια να τον κατονομάσει, όμως όλοι αντιλαμβάνονται προς τα πού στρέφονταν τα... πυρά του Έλληνα σέντερ μπακ, ο οποίος ποτέ δεν αντιμετώπισε με ενθουσιασμό την πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο της γαλανόλευκης και το γνωρίζουν αρκετοί.

Η απάντηση του Αναστασιάδη στη συνέντευξη Τύπου, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε πως όποιος δεν πιστεύει στην πρόκριση, δεν μπορεί να βρίσκεται στις τάξεις της Εθνικής και ότι τον στεναχώρησαν οι δηλώσεις του αρχηγού του αντιπροσωπευτικού συγκρότηματος, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Ακολούθησαν και οι δηλώσεις του Άγγελου Μπασινά, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά και άπαντες βλέπουν ότι τα αποδυτήρια είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, έτοιμη να σκάσει.

Ο Αναστασιάδης αμφισβητείται έντονα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Νίκος Βακάλης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ζήτησε συγγνώμη που θεώρησε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου προπονητή θα άλλαζε τα πράγματα προς το καλύτερο και τώρα καταλαβαίνει πως η πρόσληψή του ήταν λάθος. Οι φωνές στην Ομοσπονδία για απομάκρυνση του προπονητή είναι έντονες και προς το παρόν εκείνος που... αντιστέκεται, είναι ο ίδιος ο Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος χθες (11/6) πριν το ματς έλεγε ότι "δεν τίθεται θέμα Αναστασιάδη".

ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ "ΚΑΡΑΒΑΝΕΣ"
Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει χάσει τα όποια ερείσματά στις τάξεις μερίδας διεθνών και ειδικά εκείνων που ανήκουν στη λεγόμενη "παλιά φρουρά". Μάλιστα, φέρεται να ζητούν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να υπάρξουν άμεσες αλλαγές στην Εθνική, αλλιώς τίθεται σε ευθεία αμφισβήτηση και η δική τους παρουσία στις τάξεις της ομάδας για τις επόμενες υποχρεώσεις της. Ουσιαστικά, θέτουν το δίλημμα στην ηγεσία της Ομοσπονδίας "αυτός ή εμείς", στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ο Παπασταθόπουλος εκφράστηκε ανοικτά, ο Τοροσίδης βρέθηκε εκτός κλήσεων χωρίς προφανή αγωνιστικό λόγο, την ώρα που ο Μανωλάς έμεινε εκτός ενδεκάδας στο ματς με την Αρμενία και ενώ με την Ιταλία ξεκίνησε βασικός. Όλα αυτά φανερώνουν το τι κλίμα επικρατεί. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες και ξεκάθαρες αποφάσεις, διότι υπάρχουν μπροστά κρίσιμα ματς, η Εθνική είναι στριμωγμένη στη γωνία και ο στόχος του Euro 2020 απομακρύνεται επικίνδυνα.

Ο προπονητής ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν παραιτείται, ενώ όταν του μεταφέρθηκαν οι δηλώσεις του "Πάπα", μεταξύ άλλων είπε "Ρωτήστε, λοιπόν, τον Φορτούνη, τον Σιόβα και τον Σάμαρη για το εάν κάποιος από αυτούς δεν το πιστεύει". Δεν αναφέρθηκε στους άλλους "παλιούς", προφανώς διότι γνωρίζει και την δική τους θέση. Δεδομένα υπάρχουν εισηγήσεις για απομάκρυνση του Αναστασιάδη και η... μπάλα βρίσκεται στα πόδια του Βαγγέλη Γραμμένου για να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι.
Πηγή: sport24.gr