Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2019 19:27

Η UEFA θα προτείνει 40-48 ομάδες για το νέο Champions League

Γράφτηκε από τον

Tο πρώτο πλάνο της UEFA και της ECA για τις αλλαγές στο Champions League απορρίφθηκε και το νέο περιλαμβάνει 40-48 ομάδες.

Το πρώτο πλάνο της UEFA και της ECA για το νέο Champions League από το 2024 και μετά δεν ήθελε τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση να αλλάζουν. Θα παρέμεναν, δηλαδή, 32. Αυτό το πλάνο, όμως, απορρίφθηκε από όλες τις λίγκες και η επόμενη κίνηση της UEFA θα έρθει στον Σεπτέμβριο, όταν θα παρουσιάσει ένα βελτιωμένο σχέδιο.

Σύμφωνα, με τους Times αυτό που θα προταθεί είναι να αυξηθούν οι ομάδες στους ομίλους του Champions League και τα ενδεχόμενα είναι δύο. Το πρώτο τις θέλει να γίνονται 40 και να χωρίζονται σε 8 ομίλους των 5 ομάδων, με τις δύο πρώτες κάθε γκρουπ να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Αυτό, όμως, θα οδηγήσει σε αύξηση των αγωνιστικών κατά 2, που δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα ήθελε η ECA.

Έτσι, αυτό ίσως οδηγήσει στη δεύτερη λύση, που προωθείται και από συλλόγους που δεν ανήκουν στις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης, με 48 ομάδες να δίνουν το παρών στη φάση των ομίλων. Σε αυτή την περίπτωση θα χωριστούν σε 8 γκρουπ των 6 ομάδων, με τις αγωνιστικές να είναι 10. Σε αυτό το πλαίσιο η UEFA θα εκπονήσει έρευνα για τα έσοδα που μπορούν να υπάρξουν σε κάθε περίπτωση από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ώστε να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Πηγή: gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ