Τρίτη, 18 Ιούνιος 2019 13:12

Παγκόσμιο Κύπελλο: Συνελήφθη ο Πλατινί!

Γράφτηκε από τον

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Μισέλ Πλατινί συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (18/06) στο πλαίσιο των ερευνών για τον τρόπο ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Νέοι μπελάδες για τον πρώην πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ, ο Γάλλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής συνελήφθη απο την ομάδα καταπολέμησης της Διαφθοράς της Δικαστικής αστυνομίας (OCLCIFF) το πρωί της Τρίτης (18/06) στο πλαίσιο των ερευνών για τον τρόπο ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Θυμίζουμε πως ο Πλατινί καθαιρέθηκε από την προεδρία της UEFA λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.700.000 ευρώ από τον Ζεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας. Παράλληλα, τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη σύλληψη αφορά παρατυπίες στον τρόπο ανάθεσης του Μουντιάλ στο Κατάρ τον Δεκέμβριο του 2010.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Equipe", ο Πλατινί κλήθηκε να καταθέσει αρχικά ως μάρτυρας για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Όταν έφτασε στα γραφεία της ομάδας καταπολέμησης της Διαφθοράς, μαζί με τον δικηγόρο του, Ουιλιάμ Μπουρτόν, ερωτήθηκε για το ρόλο που είχε στην ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 στη Ρωσία και το Κατάρ αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε να τεθεί υπό κράτηση, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, αφού οι κινήσεις του παρακολουθούνται αρκετό διάστημα. Ο ίδιος, βέβαια, αρνείται τα πάντα, τονίζοντας πως δεν έχει σχέση με ζητήματα διαφθοράς και ότι είχε αποφασίσει να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας του Κατάρ ούτως ή άλλως.
Πηγή: sport24.gr