Σάββατο, 22 Φεβρουάριος 2014 10:33

"Μαύρη Θύελλα": Βλέπει… εμπόδια αλλά πιστεύει στον τίτλο ο Μίλτος Γκόφας

Γράφτηκε από τον

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο ο προπονητής της "Μαύρης Θύελλας" Μίλτος Γκόφας, ο οποίος αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία αλλά και στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο τεχνικός της Καλαμάτας τόνισε πως πιστεύει πολύ στον τίτλο παρά το -6 από την κορυφή και κάλεσε τον φίλαθλο κόσμο να συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται.


Ο Γκόφας πάντως αναφέρθηκε και στα… εμπόδια που βλέπει να παρουσιάζονται στην ομάδα. Έκανε λόγο για συγκεκριμένο άνθρωπο που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα είτε βάζοντας… λόγια σε ποδοσφαιριστές είτε κάνοντας δηλώσεις που δημιουργούν διάσπαση στην ομάδα. Δεν ανέφερε όνομα, ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για κάποιο παλαίμαχο.

Διαφωνία με
τη διοίκηση
για τη διαιτησία

Το δεύτερο εμπόδιο στο οποίο αναφέρθηκε ο Γκόφας είναι η διαιτησία. Μάλιστα παρουσίασε σε βίντεο κάποιες φάσεις που αδικήθηκε η ομάδα την Κυριακή. Σημείωσε ότι η διαιτησία έπαιξε ρόλο στο αποτέλεσμα. Αρνήθηκε να δηλώσει αν επρόκειτο για ανθρώπινα λάθη των διαιτητών ή αν υπήρχε "οργανωμένο" σχέδιο, ωστόσο φάνηκε πως μάλλον πιστεύει το δεύτερο…
Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Ράλλης έχει διαφορετική άποψη για το θέμα της διαιτησίας. Θεωρεί πως η διαιτησία δεν έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο προχθές και ότι η ομάδα δεν πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα. Την ίδια άποψη εξέφρασε χθες και ο παράγοντας της ομάδας Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης (που καθόταν δίπλα στον Γκόφα στην συνέντευξη) ο οποίος τόνισε η διοίκηση δεν ασχολείται με την διαιτησία και ότι η ομάδα έχασε γιατί αδίκησε τον εαυτό της.
Αξίζει λοιπόν να σημειωθεί πως ενώ αρχικά είχε επικρατήσει η άποψη να σταλεί στην ΕΠΟ το βίντεο με τα διαιτητικά λάθη του αγώνα, τελικά η κίνηση αυτή δεν θα γίνει αφού βρίσκει αντίθετο τον Γιώργο Ράλλη.

Οι δηλώσεις του Γκόφα

«Έκρινα μετά από 4,5 μήνες που είμαι στην Καλαμάτα και μετά από ένα κακό αποτέλεσμα, ότι έπρεπε να έχω μια επικοινωνία με τα ΜΜΕ και τον κόσμο». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο Μίλτος Γκόφας ο οποίος αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:

Για την έως τώρα πορεία και τον Κακαλέτρη: Δεν είναι τυχαίο που έχουμε κάνει αυτή την πορεία. Παίρνω δύναμη γιατί σκέφτομαι χωρίς να με πιέζει κανείς στην ομάδα. Η διοίκηση έχει πολύ σωστή στάση και βοηθά στα πάντα. Βρήκα μια καλά δουλεμένη ομάδα από τον Κακαλέτρη. Δεν του έκατσαν τα πρώτα αποτελέσματα όμως με βοήθησε πολύ όταν ήρθα. Βρήκα μια ομάδα με καλό υλικό, έχουμε γίνει μια γροθιά και αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

Για το ματς με την Ερμιονίδα: «Αν ξανάπαιζα το παιχνίδι πάλι τα ίδια θα έκανα. Ο προπονητής πρέπει να απολογείται στον εαυτό του και στην διοίκηση. Σήμερα όμως θα πούμε μερικά πράγματα. Η 11άδα που ξεκινήσαμε ήταν ιδανική. Το πρόβλημα βγήκε μετά την αποβολή. Αναρωτήθηκαν πολλοί γιατί έβγαλα τον Καραχάλιο. Αφού μείναμε με 10 παίκτες έπρεπε να πάμε σε 4-4-1. Ο φορ ήταν ο Ηλιόπουλος, οι αμυντικοί μέσοι δεν βγαίνουν, άρα υπήρχε μια θέση ανάμεσα σε Καλαντζή και Καραχάλιο. Κάποιοι άλλοι λένε ότι κερδίσαμε πολλά ματς 1-0. Μακάρι να πάρουμε το πρωτάθλημα κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια με 1-0.
Σίγουρα δεν είμαστε αυτοί που θα έπρεπε στο παιχνίδι αυτό. Είμαστε τραγικοί από το 2-1 μέχρι το τέλος του β' μέρους αλλά είμαστε καλύτεροι στο β΄ μέρος. Όταν προηγείσαι 2-0 και χάνεις 2-3 προφανώς κάτι δεν πήγε καλά. Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς δεν πήγε καλά. Έγιναν όμως τρομερά πράγματα για να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Στο 90' είμαστε στο 2-2 και στο -3 από την Ερμιονίδα. Στο 92' μπορούσαμε να πάμε στο 3-2 και στην ισοβαθμία. Και στο 93' έγινε το 2-3 και πήγαμε στο -6».

Για την διαιτησία με Ερμιονίδα: «Η διαιτησία στο ματς αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που διαφωνώ με τον πρόεδρο, ο οποίος πάνω από όλα είναι φίλαθλος και έβγαλε πίκρα στις δηλώσεις του μετά το ματς. Δεν τα έχω με το Σελίμο. Δεν θα πω με ποιον τα έχω γιατί θα με καλέσει ο αθλητικός δικαστής. Φυσικά τους δώσαμε το δικαίωμα με την εμφάνιση μας να μας αδικήσουν. Έχω το βίντεο και υπάρχουν 17 φάσεις που έγινε λάθος σε βάρος μας. Η Καλαμάτα πρέπει να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον βοηθό Παλλαμίδα για όσα έκανε στο ματς αυτό. Δεν μπορεί να περνά έτσι μια τέτοια διαιτησία. Ζητάω από τα τοπικά κανάλια να κάνουν μια εκπομπή και να δείξουν όλες τις φάσεις του αγώνα. Να κληθούν να τις σχολιάσουν διαιτητές, ακόμη και ο Αριστείδης Σταθόπουλος»!

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: Είμαστε υπερήφανοι που μαζέψαμε τόσους φιλάθλους στο γήπεδο την Κυριακή. Υπόλογος που δεν κερδίσαμε είμαι εγώ. Παίρνουμε όμως δύναμη από τον κόσμο να συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα το κάνουμε. Πιστεύω ότι η ομάδα στο τέλος θα τερματίσει πρώτη! Πρέπει να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Υπάρχει πίστη από όλους στην ομάδα ότι δεν έχει χαθεί τίποτα. Πάμε για νίκη στο ματς με την ΑΕ Καραϊσκάκης και αν τα καταφέρουμε θα ξαναγεμίσει το γήπεδο στο ματς με τον Μεσσηνιακό. Η διακοπή είναι καλή γιατί τα παιδιά είναι στενοχωρημένα από την ήττα και θέλουμε λίγο χρόνο».

Για αυτά που τον ενοχλούν: Θέλω να μιλήσω για κάποια πράγματα που με ενοχλούν στην ομάδα. Υπάρχουν χρόνια κάποια… τσιμπούρια στην ομάδα που προσπαθούν να αυτοπροβάλλονται και να παίζουν ρόλο σε αυτή. Περιμένουν στην γωνία για να… πυροβολήσουν. Τελικά όμως δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν την ομάδα. Ήρθα να κάνω φίλους στην Καλαμάτα. Δέχομαι την κριτική, όμως ξέρω να ξεχωρίζω ποιοι σε χτυπάνε στην πλάτη για να ξεχαστείς και μετά να σου ρίξουν την μαχαιριά. Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν το καλό της ομάδας αλλά δεν θα την εμποδίσουν».

Για αυτούς που έφυγαν, για τον Οντσβόνγκ και τον Αλιού: «Είχαμε 32 παίκτες και έπρεπε κάποιοι να φύγουν. Δεν σημαίνει ότι αυτοί που έφυγαν δεν είναι καλοί παίκτες. Όσον αφορά τον Οντσβόνγκ η ομάδα έφταιγε που έφυγε για ένα μήνα; Εμείς βάζουμε πάνω από όλα την ομάδα και αυτό είναι επιτυχία μας. Ο Αλιού ήταν απείθαρχος και υπερεκτιμημένος παίκτης. Όταν πάει κάτι στραβά θυμόμαστε όλους τους "πεθαμένους"».

Για τους Bulldogs: «Είναι ίσως ο μοναδικός σύνδεσμος μεγάλου συλλόγου που δεν ενοχλεί πουθενά την ομάδα. Στηρίζουν και δεν ενοχλούν ούτε θέλουν να έχουν λόγο σε πράγματα που δεν πρέπει, όπως συμβαίνει αλλού».