Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 10:37

Super League 2: Με playoffs και playouts η δεύτερη κατηγορία

Γράφτηκε από τον

Στα πρότυπα της Super League 1, αναμένεται να διεξαχθεί και η Super League 2 που αναμένεται να ξεκινήσει 15 Σεπτεμβρίου. Με playoffs, δηλαδή, και playouts (σε δύο γύρους για τον υποβιβασμό). Η πρόταση γι' αλλαγή στον αριθμό των ξένων ανά ομάδα.

Τη Δευτέρα (24/6) συνεδρίασε το άτυπο συμβούλιο της δεύτερης κατηγορίας, Super League 2 όπως θα ονομάζεται μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η πρόταση προς έγκριση - η σύσταση του συμβουλίου θα γίνει στη γενική συνέλευση της Δευτέρας 1 Ιουλίου - είναι να διεξάγεται κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση της πρώτης κατηγορίας, Super League 1.
Έτσι θα έχουμε playoffs θα έχουμε από την πρώτη μέχρι την έκτη θέση για την άνοδο (οι ομάδες της Super League 2 προτείνουν δύο ομάδες της κατηγορίας ν' ανεβαίνουν απευθείας, οι ομάδες της Super League 1 προτείνουν ν' ανεβαίνει μία απευθείας και μία να διεκδικεί μέσω μπαράζ και δεν έχει οριστικοποιηθεί αυτό) σε ένα γύρο.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην κανονική διάρκεια από την έβδομη έως την τελευταία (12η) θέση θα συμμετέχουν στα playouts - η πρόταση είναι να υποβιβάζονται απευθείας δύο ομάδες στην τρίτη κατηγορία (Football League) - τα οποία θα είναι σε δύο γύρους!

Το πρωτάθλημα της νέας σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ αλλαγή παρατηρείται στον επιτρεπόμενο αριθμό ξένων ανά ομάδα. Μέχρι τώρα ο ανώτατος ήταν πέντε την ίδια στιγμή. Πλέον θα μπορούν ν' αγωνίζονται τρεις Έλληνες υποχρεωτικά την ίδια στιγμή, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στους ξένους. Θυμηθείτε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα:


SUPER LEAGUE 2 (12 OMAΔΕΣ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

ΧΑΝΙΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ