Σάββατο, 29 Ιούνιος 2019 13:53

Εποχή Πρασσά στη “Μαύρη Θύελλα” (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Εποχή Πρασσά στη “Μαύρη Θύελλα” (φωτό)

Στα χέρια του ομογενή επιχειρηματία Γιώργου Πρασσά, ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσηνία και ζει στο Σικάγο, πέρασε από χθες η “Μαύρη Θύελλα”.

Στις γενική συνέλευση της Μεσσηνιακής ομάδας που έγινε στην αίθουσα “Αλ. Κουμουνδούρος” παρουσία περίπου 150 μελών και φίλων, ακούστηκε τελικά μόνο η πρόταση του Γιώργου Πρασσά ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό και χθες εκπροσωπήθηκε στην συνέλευση της ομάδας από τον δικηγόρο του Λάμπρο Αδάμο. Ο τελευταίος παρουσίασε το προφίλ του κ. Πρασσά τονίζοντας πως πρόκειται για ομογενή επιχειρηματία που κατάγεται από την Καλαμάτα και ζει εδώ και πολλά χρόνια στο Σικάγο.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αδάμο, ο κ. Πρασσάς θα έρθει τέλος Ιουλίου στην Καλαμάτα ενώ σκοπεύει να αναλάβει ο ίδιος την θέση του προέδρου.
Σημείωσε πως διαθέτει χρηματιστηριακή εταιρία η οποία διαχειρίζεται κάθε χρόνο 6 δις δολάρια ενώ διαθέτει και 4 εστιατόρια στο Σικάγο. Ο κ. Αδάμος έφερε στην συνέλευση την πρόταση του κ. Πρασσά την οποία διάβασε στο σώμα ο πρόεδρος της Τάκης Δεδούσης.
Στην πρόταση γίνεται λόγος για οργάνωση της ομάδας και διάθεση κεφαλαίων ώστε να “καταπιεί" τις κατηγορίες και ανέλθει το συντομότερο δυνατό, στο πρωτάθλημα της super league 1 χωρίς την παραμικρή αστοχία”.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο Γιώργος Πρασσάς ήταν πρώτος σε ψήφους ενώ στο 7μελές συμβούλιο εκλέχθηκαν πρόσωπα δικής του επιλογής που του εξασφαλίζουν την πλειοψηφία. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Παπαδημητρίου, ο οποίος μάλιστα έδωσε το παρών στην γενική συνέλευση. Πρόκειται για οικονομολόγο, στέλεχος της Δικέφαλος Α.Ε. που κατασκευάζει το γήπεδο της ΑΕΚ. Μαζί του στην συνέλευση, από τα νέα μέλη, βρέθηκαν και οι Δημήτρης Σπανός και Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί πως στο νέο συμβούλιο η υποψηφιότητα του Γιώργου Πρασσά είναι κοινής αποδοχής καθώς την στηρίζουν τόσο ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Ράλλης όσο και ο πρώην παράγοντας Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης, οι οποίοι μάλιστα ήταν υποψήφιοι και εκλέχθηκαν στο νέο συμβούλιο. Ο Ράλλης τόνισε μάλιστα ότι ήταν η μοναδική πρόταση που υπήρχε και ότι την στηρίζει, χωρίς ο ίδιος όμως να έχει αυξημένες αρμοδιότητες ως μέλος, ενώ θετικά βλέπει την εξέλιξη και ο Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά σχόλια για την κίνηση του Γιώργου Πρασσά ακούστηκαν και από το περιβάλλον του Σταύρου Παπαδόπουλου.
Από πλευράς των παλαιμάχων, ο πρόεδρος Μανώλης Θεοδώρου έκανε λόγο για ενότητα και στήριξη της προσπάθειας για το καλό της ομάδας. Το παρών στη συνέλευση έδωσε μεταξύ άλλων και ο Μεσσήνιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας
Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η εταιρία του κ. Πρασσά GP Financial την περασμένη σεζόν είχε κάνει χορηγία στη φανέλα της Καλαμάτας, μετά από επαφή του νέου ισχυρού άνδρα της ομάδας με τον πρώην χρηματοδότη Αγαθοκλή Χριστόπουλο. Ο κ. Αδάμος ξεκαθάρισε πάντως πως παρά την γνωριμία των δύο ανδρών και την περσινή χορηγία, ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος δεν έχει καμιά σχέση με το νέο διοικητικό σχήμα.

Το νέο συμβούλιο

Αναλυτικά το νέο 7μελές συμβούλιο, σύμφωνα με τους ψήφους που πήραν, απαρτίζουν οι Γιώργος Σ. Πρασσάς 55 (επιχειρηματίας), Γιώργος Σ. Ράλλης 50 (δικηγόρος), Χρήστος Κ. Παπαδημητρίου 49 (οικονομολόγος), Θεόδωρος Β. Παπαθεοδωρίδης 43 (επιχειρηματίας), Ιωάνννης Β. Νταόπουλος 37 (επιχειρηματίας), Δημήτρης Σ. Παπαδόπουλος 21 (ιδιωτικός υπάλληλος), Δημήτρης Β. Σπανός 14 (φαρμακοποιός).
Αναπληρωματικά μέλη οι Χρήστος Ι. Λουκάς 6 (ιδιωτικός υπάλληλος), Μαρία Α. Μπουρνά 4 (επιχειρηματίας), Σωτήρης Ι. Ανδρόπουλος 2 (επιχειρηματίας).
Από τους 10 υποψήφιους των εκλογών, πλην των γνωστών μας Ράλλη, Παπαθεοδωρίδη και Λουκά, οι υπόλοιποι είναι νέα πρόσωπα και ανήκουν στο νέο σχήμα.
Ψήφισαν 58 μέλη.
* Πρόεδρος της γενικής συνέλευσης ήταν ο Τάκης Δεδούσης και μέλη οι Αρις Σακκάς και Κώστας Γυφτέας.
* Παρών στην συνέλευση ήταν όλα τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης ενώ δεν παρευρέθηκε ο περσινός χρηματοδότης Αγαθοκλής Χριστόπουλος.

Ο Μαυρέας για την πρόταση
Αγαθοκλή που δεν προχώρησε

Ο Αντώνης Μαυρέας έδωσε το παρών στην συνέλευση και τόνισε πως ο ίδιος είχε αναφέρει πριν 20 μέρες την πρόταση του Αγαθοκλή Χριστόπουλου στον Γιώργο Ράλλη. Σημείωσε πως του είχε πει πως ο Αγ. Χριστόπουλος θέλει να είναι καθαρή η ομάδα για να συνεχίσει και πως περίμενε δικό του τηλέφωνο για να καταθέσει και επίσημα την πρόταση του Χριστόπουλου, τον οποίο εκπροσωπούσε. Η νέα επικοινωνία Ράλλη - Μαυρέα δεν έγινε ποτέ και η παρουσία του Αγαθοκλή Χριστόπουλου στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε χθες οριστικά. Εμειναν πάντως κάποια αναπάντητα ερωτηματικά όσον αφορά το πως και το γιατί δεν προχώρησε τελικά αυτή η πρόταση.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Ράλλης τόνισε πως δεν προχώρησε ούτε η περίπτωση του Αλέξη Κούγια και κάποιων επιχειρηματιών που θα στήριζαν μια δική του προσπάθεια.

Ονόματα μελών και
οικονομικός απολογισμός

Τα σημεία που σχολιάστηκαν αρνητικά από τα μέλη στην χθεσινή συνέλευση είναι ότι δεν υπήρχε και δεν διαβάστηκε, παρότι ζητήθηκε, η κατάσταση των μελών που είχαν δικαίωμα ψήφου καθώς και ότι δεν αναφέρθηκαν αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά τον περσινό οικονομικό απολογισμό. Ούτε αυτά τα στοιχεία υπήρχαν κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις των μελών.

Η πρόταση του Γιώργου Πρασσά

Αναλυτικά η πρόταση του κ. Πρασσά ανέφερε:


"Αξιότιμοι κύριοι, Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συναισθανόμενος τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η αγαπημένη μας Καλαμάτα, καταθέτω ενώπιον της γενικής συνελεύσεως του Συλλόγου μας επίσημη πρόταση για την ανάληψη της διοίκησης και της διαχείρισης της ποδοσφαιρικής ομάδας, μαζί με όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από παρελθούσες χρήσεις.
Οι δύο βασικοί λόγοι που με φέρνουν σήμερα ενώπιον σας είναι αφενός η γνήσια αγάπη που τρέφω για τον τόπο που γεννήθηκα και αφετέρου οι μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται με την αναγέννηση μιας ιστορικής ομάδας η οποία θα επιστρέψει σύντομα εκεί όπου πραγματικά ανήκει.
Ως Έλληνας της διασποράς που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην σκληρή αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έχω μάθει να μελετώ προσεκτικά κάθε κίνηση που σχετίζεται με το επιχειρείν. Για αυτόν ακριβώς το λόγο και έπειτα από ενδελεχή αγοράς που κάναμε με του συνεταίρους μου, εκπονήθηκε για την αγαπημένη μας "Μαύρη Θύελλα¨ένα μακρόπνοο και ταυτόχρονα υλοποιήσιμο επιχειρηματικό πλάνο το οποίο κρίναμε ως το πλέον κατάλληλο για την οριστική έξοδο του συλλόγου μας από το τέλμα και την ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει.
Εν συντομία οι κινήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την ανάληψη της διοίκησης και εν γένει της διαχείρισης της ομάδας είναι συγκεκριμένες και αφορούν:
1) Στην οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα με ότι αυτό συνεπάγεται
2) Στην τακτοποίηση με ιδία έξοδα όλων των οικονομικών υποχρεώσεων που θα δημιουργηθούν μέσα στις επόμενες χρήσεις.
3) Στην δημιουργία ενός καθεστώτος αξιοπιστίας αναφορά με τις κάθε είδους πληρωμές του συλλόγου μας.
4( Στην αναβάθμιση των ακαδημιών μας προκειμένου να αποτελέσει άμεσα ο σύλλογος έναν ισχυρό πόλο έλξης για όλα τα ταλέντα της πόλης αλλά και των γύρω περιοχών καθώς δεν νοείται υγιής, αυτάρκης και φιλόδοξη ομάδα, χωρίς την ύπαρξη ενεργών ακαδημιών, οι οποίες θα αναδεικνύουν και αξιοποιούν τα παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας.
5) Στη στελέχωση των γραφείων με ειδικευμένων έμμισθο προσωπικό και γνώστες του αντικειμένου οι οποίοι θα απασχολούνται κατά αποκλειστικότητα με την ομάδα μας και τα ζητήματά της.
6) Στη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας που δεν θα υπολογίζει τα οποιαδήποτε οικονομικά κόστη, με απώτερο σκοπό να "καταπιεί" τις κατηγορίες και ανέλθει το συντομότερο δυνατό, στο πρωτάθλημα της super league 1 χωρίς την παραμικρή αστοχία.
Γνωρίζουμε ότι τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί. αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι εξασφαλίζοντας στην ομάδα μας οικονομική αυτάρκεια επαγγελματική οργάνωση αλλά και μια διοίκηση που γνωρίζει το άθλημα του ποδοσφαίρου εκ των έσω θα καταφέρουμε να πετύχουμε άμεσα και φυσικά με την βοήθεια των μοναδικών και πολυάριθμων φιλάθλων μας αυτό που φαντάζει σήμερα ως ένα μακρινό και άπιαστο όνειρο: την επιστροφή της Μαύρης Θύελλας στα γήπεδα της super league 1 .
Στην επιχειρηματική ομάδα συμμετέχουν με το ίδιο όραμα ο επίσης ομογενής επιχειρηματίας Ιωάννης Νταόπουλος καθώς και ο επί σειρά ετών επιστήθιος φίλος μου Χρήστος Παπαδημητρίου.
Θα ολοκληρώσω επαναλαμβάνοντας ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι έχουμε τις δυνάμεις και τη διάθεση να το κάνουμε να φανεί εύκολο στο τέλος αυτής της διαδρομής, αφού υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη για την ομάδα του τόπου μου, βαθιά γνώση γύρω από το ποδόσφαιρο και κυρίως οι απαιτούμενες οικονομικές δυνάμεις.
Με πείσμα επιμονή, και υπομονή θα πορευθούμε αναπόσπαστοι μέχρι τον τελικό μας στόχο .
Με τιμή, Γεώργιος Σ. Πρασσάς”.