Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2014 13:00

Ισόπαλος 1-1 ο Πάμισος με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, έπεσε από την κορυφή

Γράφτηκε από τον

Την τρίτη απώλεια στο γήπεδο του είχε το Σάββατο ο Πάμισος που παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Ολυμπιακό Καλαμάτας και παράλληλα απώλεσε και την πρώτη θέση, στην οποία βρίσκεται πλέον μόνη η Κυπαρισσία.

Ηταν η δεύτερη σερί ισοπαλία για τους νησιώτες που έχασαν πολύ γρήγορα τη διαφορά των δύο βαθμών που είχαν πάρει από την Κυπαρισσία και μάλιστα τώρα βρίσκονται αυτοί δύο βαθμούς πίσω… Αιτία για το εντός έδρας στραβοπάτημα του Παμίσου ήταν η μέτρια εικόνα του καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά και το πολύ καλό στήσιμο του Ολυμπιακού που απέδειξε για μία ακόμη φορά γιατί διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες στην κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Χ. Τρίψα χωρίς να είναι καλύτεροι από τον αντίπαλο τους, όμως στο δεύτερο μέρος έπαιξαν με τη… φωτιά και… κάηκαν. Οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν σε μία στημένη φάση στο 74’ κερδίζοντας πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Αριτζής και έφυγαν με ένα σπουδαίο βαθμό από τη Μεσσήνη, αποδεικνύοντας πως η ήττα και η άσχημη εμφάνιση με το Δώριο ήταν απλά μια κακή παρένθεση.
Ο αγώνας που έγινε παρουσία 250 περίπου φιλάθλων δεν πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λιγοστές.

Ανιαρό το πρώτο μέρος

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές λάθος μεταβιβάσεις.
Ο Ολυμπιακός όπως ήταν λογικό πρόσεχε την άμυνα και έβγαινε όποτε μπορούσε στην αντεπίθεση, όπου όμως οι παίκτες του δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να βγάλουν φάσεις. Ο Πάμισος ήταν μπλοκαρισμένος, δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι του και αρκετά από τα ατού του βρέθηκαν σε μέτρια μέρα. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 18’ όταν το φάουλ του Πανταζή απέκρουσε ο Ανδρέου στη δεξιά του γωνία. Ο Πάμισος απάντησε στις ευκαιρίες στο 29’ με τον Ηλιόπουλο να δίνει στον Χ. Τρίψα που σούταρε όμως ο Μάρης απέκρουσε. Στο 31’ ο Πανταζής είχε ένα ακόμη καλό φάουλ που πέρασε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Και ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έληγε χωρίς γκολ, κάτι που ήταν λογικό, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα των Τσίκινη-Γεωργακλή άνοιξε το σκορ…

Γκολ ο Χ. Τρίψας στο 45+2

Ο Χ. Τρίψας έγινε αποδέκτης της μπάλας από θέση πλάγια δεξιά και έπιασε το ξαφνικό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία παρά την προσπάθεια του Μάρη. Το γκολ προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων που υποστήριξαν πως ο Ζάρκος που ήταν σε θέση οφσάιντ (άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του) επηρέαζε τη φάση, άρα το γκολ έπρεπε να ακυρωθεί.  Μάλιστα για λίγα δευτερόλεπτα ο β' βοηθός Καλογερόπουλος σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ, αλλά την κατέβασε αμέσως και το γκολ μέτρησε κανονικά. Η γνώμη μας είναι πως σωστά μέτρησε το γκολ αφού ο Ζάρκος είναι αρκετά μέτρα μακριά από τον τερματοφύλακα και δεν επηρεάζει τη φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» φώναξαν και για τα δύο λεπτά καθυστέρησης που έδειξε ο Μπλάνας (χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός τραυματισμός στο πρώτο ημίχρονο ή κάποια αλλαγή) χαρακτηρίζοντάς τα υπερβολικά και είχαν δίκιο. Οπως και να’ χει το 1-0 ήταν γεγονός για τον Πάμισο που πήγε με κεφάλι στο σκορ στα αποδυτήρια, χωρίς όμως να έχει παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Ισοφάρισε με πέναλτι
ο Αριτζής στο 74’

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έλεγξαν το ματς και δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να βγάλει φάσεις, όμως δεν έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο να πετύχουν και δεύτερο γκολ και το πλήρωσαν… Στο 58’ πάντως έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ηλιόπουλο να τροφοδοτεί κάθετα τον Χ. Τρίψα που έπιασε το διαγώνιο σουτ όμως ο Μάρης απομάκρυνε σε κόρνερ.
Τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο με τον Ολυμπιακό να μην δείχνει πως μπορεί να απειλήσει, αφού δεν ήταν τόσο καλός όσο στο πρώτο μέρος. Ομως όταν το ματς είναι στο ρευστό 1-0 τα πάντα μπορούν να συμβούν και έτσι φτάσαμε στη φάση του 74’…
Από εκτέλεση φάουλ του Αλεξανδρόπουλου και σύγχυση στην περιοχή ο Μωράκης βρήκε τα πόδια του προωθημένου Μπάλλα και ο κ. Μπλάνας που ήταν κοντά στη φάση έδωσε σωστά το πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Αριτζής που είχε μπει πριν ένα λεπτό στον αγώνα ως αλλαγή, όμως αν και… κρύος ήταν εύστοχος ισοφαρίζοντας σε 1-1.

3 χαμένες ευκαιρίες
στις καθυστερήσεις

Στα λεπτά που απέμεναν ο Πάμισος τα έδωσε όλα για το νικητήριο γκολ, όμως οι παίκτες του ήταν αγχωμένοι και δεν είχαν καθαρό μυαλό. Στο 77’ από σέντρα του Πατσιώτη ο Μωράκης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Η ομάδα του Διονύση Πουλή ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και στο 86’ ο Καραγιάννης βγήκε τετ-α-τετ, όμως ο Ανδρέου βγήκε εκτός εστίας και απομάκρυνε… Η μπάλα έφτασε στον Παπαλέξη που από μακριά σούταρε απελπιστικά άουτ. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά μπροστά και έχασαν τρεις ευκαιρίες (όσες δεν είχαν σε όλο το ματς) μέσα σε τρία λεπτά! Στο 92’ το διαγώνιο σουτ του Χ. Τρίψα έδιωξε πριν τη γραμμή ο Παπαλέξης, ενώ στο 93’ το μακρινό φάουλ του Πατσιώτη έδιωξε σε κόρνερ ο Μάρης. Στο 94’ ο Πατσιώτης εκτέλεσε κόρνερ, ο Δημητρακόπουλος έκανε το γέμισμα με το Μπούνα να σουτάρει από κοντά και την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να βγαίνει κόρνερ.
Από τον Πάμισο καλύτεροι ήταν οι Χ. Τρίψας και Δημητρακόπουλος, ενώ από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Αργάνης, Μπαλαλάς και Παπαβασιλόπουλος.
Καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα και του α’ βοηθού Τσίρμπα,
ενώ δεν απέφυγε τα λάθη ο β’ βοηθός Καλογερόπουλος.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Ανδρέου, Γ. Τρίψας (83’ Χαρμπίλας), Ηλιόπουλος, Ζάρκος, Μπούνας, Μωράκης, Μανωλόπουλος (62’ Πατσιώτης), Φιλόπουλος, Κωτσάκης, Δημητρακόπουλος, Χ. Τρίψας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μάρης, Αλεξανδρόπουλος, Σίνος, Μπαλαλάς, Καραγιάννης, Παπαλέξης, Αργάνης, ,Μπάλλας, Πανταζής (62’ Τσαναλίας), Παπαβασιλόπουλος (73’ Αριτζής), Γκότσης (46’ Τζίφας).