Πέμπτη, 04 Ιούλιος 2019 17:48

ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Είχαμε καλή ομάδα και πήραμε δίκαια τον τίτλο”, υποστηρίζει ο Δ. Μάλαμας

Γράφτηκε από τον

 

Η ΑΕΚ Καλαμάτας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον 1ο όμιλο της Β’ τοπικής, αφού είχε καλή ομάδα, αλλά και διάρκεια καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής σεζόν.

Αυτό υποστήριξε ο πρώην πλέον προπονητής της Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό για την χρονιά που πέρασε. Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε αρχικά στην κιτρινόμαυρη ομάδα με την οποία πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα, ως προπονητής, ενώ έχει κατακτήσει άνοδο με Χανδριναϊκό.

“Πιστεύω ότι δίκαια πήραμε το πρωτάθλημα, γιατί είχαμε καλό έμψυχο δυναμικό, καθώς επίσης καλό κλίμα, που έμοιαζε περισσότερο με οικογενειακό”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Αυτό το κλίμα ήταν που μας κράτησε, όταν περάσαμε μια δύσκολη κατάσταση στη μέση του πρωταθλήματος, όταν είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα, αλλά και κάποιοι τραυματισμοί παικτών. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και να κρατήσουμε την ομάδα σε ένα καλό επίπεδο και στο τέλος να πετύχουμε το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Τα καταφέραμε καλά γιατί εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι είχαμε δίπλα μας και τη διοίκηση, που στήριζε τις προσπάθειες μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς”.

Στη συνέχεια μας μίλησε για το πρωτάθλημα στον όμιλο, που συμμετείχε η ΑΕΚ, όπου σημείωσε: “Θα έλεγα ότι ήταν ένα πρωτάθλημα όπου 3-4 ομάδες ήταν στο ίδιο επίπεδο με εμάς, στην ίδια μοίρα, καθώς κυνηγούσαμε το πρωτάθλημα. Αυτό το έκανε δυνατό και υπήρχε ανταγωνισμός στις πρώτες θέσεις, ενώ και πιο κάτω τα πράγματα μπορεί να μην ήταν στο ίδιο επίπεδο, αλλά υπήρχαν ομάδες που αγωνίζονταν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό και έκαναν δύσκολη την προσπάθεια μας. Αλλωστε αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο τίτλος κρίθηκε στα τελευταία παιχνίδια. Οπως φάνηκε και στη διάρκεια της χρονιάς εμείς, ο Πανιώνιος, η Λογγά και η Ακαδημία Πάμισος ήταν οι ομάδες που ξεχώρισαν και αυτό έκανε πιο δύσκολο το έργο για τη διεκδίκηση του τίτλου”.

Ο Δημήτρης Μάλαμας αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής, όσα χρόνια ασχολείται ως προπονητής. Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός ανέφερε: “Σίγουρα είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός που σαν προπονητής πήρα για πρώτη φορά πρωτάθλημα. Εχω πετύχει άνοδο με τον Χανδριναϊκό από τη Β’ τοπική στη νεοσύστατη τότε Α1 κατηγορία. Βέβαια ήμουν 12 χρόνια στη Μεθώνη και 10 χρόνια στο Χανδριναϊκό και στο διάστημα που ήμουν προπονητής, αυτές οι ομάδες δεν είχαν πάντα στόχο την άνοδο. Οσο για την ΑΕΚ ήμουν στην ομάδα από τη μέση της προηγούμενης σεζόν και έμεινα και φέτος, καθώς με τη διοίκηση θέσαμε ως στόχο να κάνουμε το βήμα παραπάνω, να διεκδικήσουμε την άνοδο και στο τέλος δικαιωθήκαμε”.

Εδώ και λίγες ημέρες ο Δημήτρης Μάλαμας ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Καλαματιανή ομάδα και θέλει να κλείσει αυτό τον κύκλο λέγοντας: “Με τη διοίκηση και τους παίκτες είχαμε φτιάξει αυτό το οικογενειακό κλίμα, το οποίο μας βοήθησε από την αρχή μέχρι το τέλος να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση και στους παίκτες για τη συνεργασία, γιατί αυτοί είχαν τη μεγαλύτερη πίεση για την επίτευξη του στόχου. Περά από καλοί χαρακτήρες ήταν και καλοί παίκτες και αυτό βοήθησε στην πορεία που είχαμε. Φεύγω σαν φίλος και εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα και στους παίκτες”.