Σάββατο, 06 Ιούλιος 2019 11:10

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: “Ξεκινάμε από το μηδέν, στόχος η Σούπερ Λίγκα”, δήλωσε ο Βασ. Βούζας

Γράφτηκε από τον

 

Την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της “Μαύρης Θύελλας” έδωσε χθες στο “Elite” ο Βασίλης Βούζας ο οποίος έκανε λόγο για μια ομάδα που θα αλλάξει τα πάντα ξεκινώντας από το μηδέν και θα προσπαθήσει να λειτουργήσει εξ αρχή σε επαγγελματικά πρότυπα, με στόχο σε λίγα χρόνια να βρίσκεται στην Σούπερ Λίγκα.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο βήμα θα είναι οι βελτιώσεις στο γήπεδο του Μεσσηνιακού όπου θα γίνουν ριζικές αλλαγές σε πολλούς χώρους. Το θέμα των εγκαταστάσεων περιλαμβάνει και το προπονητήριο της ομάδας για αυτό και χθες ο αντιπρόεδρος Χρήστος Παπαδημητρίου, ο εμπορικός διευθυντής της ομάδας Κωνσταντίνος Παπασταμάτης και το μέλος της διοίκησης και πρώην πρόεδρος Γιώργος Ράλλης επισκέφθηκαν

το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και συζήτησαν για το γήπεδο στα Παλιάμπελα και γενικότερα τις υποδομές και την αναγκαία συνεργασία ομάδας και δήμου.

Την ίδια ώρα ο Βασίλης Βούζας κάνει αξιολόγηση στο υπάρχον ρόστερ ενώ έκανε λόγο για πολλές μεταγραφές που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Σημείωσε ότι θα έρθουν ποδοσφαιριστές, όχι για ένα χρόνο αλλά για να μείνουν στην ομάδα και τις επόμενες σεζόν και τόνισε πως σύντομα θα υπάρξουν μεταγραφικά νέα. Γενικά, τόνισε ότι το πλάνο της διοίκησης είναι φιλόδοξο με βασικό στόχο να αλλάξει άμεσα επίπεδο η ομάδα. Χαρακτήρισε αυτονόητο στόχο το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, παράλληλα με καλό ποδόσφαιρο, φέρνοντας και τον κόσμο στο γήπεδο.

Μαζί του ήταν δύο πρώην γκολκίπερ της Καλαμάτας. Ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας που θα είναι ο συνεργάτης του Βούζα και ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος ο οποίος θα κάνει την προπόνηση των τερματοφυλάκων της ομάδας.

Οι δηλώσεις του Βούζα

Ο νέος προπονητής της Καλαμάτας τόνισε ακόμη: “Θα προσπαθήσω να είμαι περιεκτικός γιατί οι συγκυρίες και η θέση της ομάδας μας επιβάλλουν περισσότερο να δουλεύουμε παρά να μιλάμε. Αποδέχτηκα την πρόταση για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έχω διαπιστώσει ότι η ομάδα έχει ιστορία και δυναμική στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η κοινωνία της πόλης στηρίζει την ομάδα. Ο δεύτερος είναι ότι μου παρουσιάστηκε ένα πλάνο το οποίο συμβαδίζει κατά πολύ και με τις δικές μου φιλοδοξίες και είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι που ανέλαβαν έχουν όραμα να βοηθήσουν να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει.

Θα γίνουν αλλαγές που επιβάλλονται για να παρακολουθήσουμε τις επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, να οργανωθούμε και να έχουμε αποτελέσματα. Ξεκινάμε από το μηδέν. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν αλλαγές σε λειτουργία και οργάνωση που θα αλλάξουν την εικόνα της ομάδας στον κόσμο της και σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι οι άνθρωποι που έχει επιλέξει ο πρόεδρος για να τρέξουν το πρότζεκτ διαθέτουν εμπειρίες και παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Σε αυτούς τους ανθρώπους είναι και το προπονητικό επιτελείο. Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε το στόχο που δεν είναι άλλος από το η Καλαμάτα να παίζει ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να φτάσει στη θέση που της ανήκει, στην Σούπερ Λίγκα. Πρέπει να κάνετε λίγο υπομονή γιατί ξεκινάμε από το μηδέν και σε λίγο καιρό η ομάδα θα δουλέψει διαφορετικά, θα μπει σε άλλες βάσεις και εσείς θα δείτε τις αλλαγές που θα είναι πολύ σημαντικές”.

Λυμπερόπουλος και Χριστοφιλέας

Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος τόνισε: “Είμαι από πέρυσι στην ομάδα, στόχος είναι να φέρουμε την ομάδα σε πολύ καλύτερο επίπεδο και αυτό χρειάζεται πολύ δουλειά από εμάς, υπομονή από εσάς και από τον κόσμο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και εγώ να αγαπήσει ο κόσμος την ομάδα και όλοι μαζί με την φέρουμε εκεί που αξίζει”.

Ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας σημείωσε: “Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα που αναδείχθηκα ποδοσφαιρικά”. Θα προσπαθήσουμε με τον κόουτς, τον Σωτήρη και όλο το επιτελείο να φτάσει η ομάδα εκεί που πρέπει να φτάσει”.

Προετοιμασία στο Πήλιο

Οπως τόνισε ο Βασίλης Βούζας, η προετοιμασία θα ξεκινήσει πιθανότατα στις 22 Ιουλίου ενώ από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου η ομάδα θα κάνει μέρος της προετοιμασίας της στο Πήλιο. Κατά την επιστροφή της στη Μεσσηνία θα πρέπει να έχει γίνει μεγάλο μέρος των βελτιώσεων στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και να έχει λυθεί το θέμα με το προπονητήριο, είτε αποφασιστεί να χρησιμοποιηθούν για προπονήσεις τα Παλιάμπελα είτε το Δημοτικό Στάδιο.