Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2019 15:25

15ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ: Προβάδισμα τίτλου για Εράνη – Πρώτη ήττα για Πανιώνιο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
15ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ: Προβάδισμα τίτλου για Εράνη – Πρώτη ήττα για Πανιώνιο (φωτό)

Η Εράνη ήταν η μεγάλη νικήτρια της 11ης αγωνιστικής του 15ου πρωταθλήματος παλαιμάχων που διοργανώνει η ΕΠΣΜ, καθώς ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη εντός έδρας νίκη της με 4-1 επί των Πρασίνων Πουλιών.

Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη ήττα του Πανιωνίου με 2-1 από τον Απόλλωνα Καλαμάτας, τον έπιασε στην πρώτη θέση και πλέον έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό γιατί έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, με Α.Ε. Γαργαλιάνων και τον συνδιεκδικητή του τίτλου Πανιώνιο, όμως θα αντιμετωπίσει και τις δύο ομάδες στην έδρα της. Κατά τα άλλα η Ομόνοια κέρδισε εντός έδρας την Πύλου και την έριξε στην 7η θέση της βαθμολογίας, ενώ στα άλλα δύο ματς Μεσσηνιακός και ΠΑΟΚ Καλαμάτας επικράτησαν με 4-2 και 3-2 αντίστοιχα της Θύελλας Παραλίας και του Ατρόμητου Πλατύ. Τη νίκη στα χαρτιά με 3-0 πήρε η Α.Ε. Γαργαλιάνων αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα της αγωνιστικής αντιμετώπιζε τον Εθνικό Μελιγαλά που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η εικόνα σε δύο από τα παιχνίδια που έγιναν τη Δευτέρα, είναι:

 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΥΛΟΣ 2-0

Κάτω από αφόρητη ζέστη, σχεδόν 38 βαθμούς, διεξήχθη ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στην Ομόνοια και την Πύλο, όπου βρήκε νικήτρια την Καλαματιανή ομάδα με 2-0.

Η Ομόνοια αποδείχθηκε εύστοχη σε δύο από τις προσπάθειες που δημιούργησε στη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε στη νίκη. Από την άλλη η Πύλος που φάνηκε ιδιαίτερα στο β’ μέρος, παρότι είχε ευκαιρίες με τους Σιψά και Ράλλη, ο οποίος είχε και ένα δοκάρι, δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο γκολ.

Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Σώκαλης με μακρινό σουτ. Στο 57’ ο Ράλλης με απευθείας κόρνερ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 62’ ο Σώκαλης έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Ντανταβασίλη, αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στον ουράνο των διχτύων πετυχαίνοντας έτσι το 2-0. Καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι παλαίμαχοι της Πύλου με τους Ράλλη και Σιψά.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Μπασιλάρης με βοηθούς διαιτητές του Π. Νικολόπουλο και Τάγαρη.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κάρλος, Κόλλιας, Μαντούκας, Βαρελάς, Διονυσόπουλος, Αλαμάρας, Σώκαλης Καλογερόπουλος Ντανταβασίλης, Κομπότης, Μαρινάκης. Επαιξε και ο Φράγκος.

ΠΥΛΟΣ: Λίκα, Καπινιάρης, Ζόμπολας, Ράλλης, Τσέλιος, Σιψάς, Σταματελόπουλος, Γαϊτάνης, Αγνιάδης, Κοτσίρης, Ψώνης. Επαιξε και ο Μαρκάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-1

Ο Απόλλωνας ήταν ο μεγάλος νικητής στην Καλαματιανή αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο Πανιώνιο, τον οποίο νίκησε με 2-1. Με τη νίκη αυτή ο Απόλλωνα, “έκοψε” το δρόμο στους “κυανέρυθρους” για την κατάκτηση του τίτλου, οι οποίοι θα πρέπει να κερδίσουν την Εράνη σε εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής, αν θέλουν να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσεις. Βέβαια τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αν στο 64’μετρούσε το γκολ που σημείωσε ο Πανιώνιος με τον Ζουζούνη, καθώς έτσι θα ισοφάρισε σε 2-2. Με αυτό το αποτέλεσμα θα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, με έναν πόντο περισσότερο από την Εράνη, με την οποία είναι πλέον ισόβαθμοι.

Οσον αφορά το προχθεσινό παιχνίδι, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, στο πρώτο, ο Πανιώνιος ήταν πιο δραστήριος είχε ευκαιρίες και κατάφερε να προηγηθεί. Στην επανάληψη όμως ο Απόλλωνας ανέβασε την απόδοση του και με πρωταγωνιστή τον Ιούλιο Σκαλιώτη, έφτασε στην επικράτηση.

Στο 7’ ο Αντωνόπουλος μπήκε στην περιοχή έκανε το συρτό σουτ, αλλά ο Κουτίβας κατόρθωσε να μπλοκάρει. Στο 22’ ο Γ. Καλόμαλος με διαγώνια μπροστινή μπαλιά τροφοδότησε τον Αντωνόπουλο, που βγήκε στην πλάτη των αμυντικών, πρόλαβε την έξοδο του Κουτίβα και με συρτό πλασέ πέτυχε το 0-1. Στο 28’ συρτό διαγώνιο σουτ του Σκαλιώτη απέκρουσε με το ένα χέρι σωτήρια σε κόρνερ ο Πετρομανιάτης. Στο 36’ ο Σκαλιώτης έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή “έκοψε” την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, εκεί ο Σπάλλας, πρόλαβε τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα και με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 41’ ο Σπάλλας εκτέλεσε φάουλ με πάσα προς τον Σκαλιώτη, που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Πετρομανιάτης, που αρχικά φάνηκε ότι θα αποκρούσει την μπάλα και θα τη διώξει κόρνερ, όμως δεν τα κατάφερε και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 2-1. Στο 64’ σέντρα του Π. Καλόμαλου απέκρουσε αρχικά ο Κουτίβας η μπάλα έφυγε στα πλάγια και ο Ζουζούνης που ήρθε από πίσω από τους αμυντικούς με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 2-2. Ομως δευτερόλεπτα μετά όμως ο β’ βοηθός Τάγαρης υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του Πανιωνίου που είχαν σαν αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα ο Μαυρέας.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αράπης με βοηθούς διαιτητές τον Π. Νικολόπουλο και τον Τάγαρη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Κουτίβας, Βασιλόπουλος, Ντάκουρης, Μπάλλας, Κρεμμύδας, Πανταζόπουλος, Μπαρμπίτσας, Σκαλιώτης, Σπάλλας, Καούνης, Λεβεντόπουλος. Επαιξε και ο Θειακός.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Πετρομανιάτης, Ζουζούνης, Σιαφάκας, Σόφτης, Γεωργακόπουλος, Μαυρέας, Δελφάκης, Καλύβας, Μπουραντώνης, Γ. Καλόμαλος, Αντωνόπουλος. Επαιξαν και οι Πολίμος Π. Καλόμαλος Βρυώνης.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(11η αγωνιστική)

Α.Ε. Γαργαλιάνων - Εθνικός Μ. (χ.α.) 3-0

Ομόνοια - Τσικλητήρας Πύλου 2-0

Θύελλα Παραλίας – Μεσσηνιακός 2-4

Εράνη - Πράσινα Πουλιά 4-1

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος Πλατύ 3-2

Απόλλων Καλαμάτας – Πανιώνιος 2-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 11 αγώνες)

1. Εράνη 34-2 27

-. Πανιώνιος 27-6 27

3. Απόλλων Καλαμάτας 32-14 22

4. Α.Ε. Γαργαλιάνων 27-9 20

5. Μεσσηνιακός 23-12 18

6. Ομόνοια 17-23 16

7. Τσικλητήρας Πύλου 21-17 14

8. ΠΑΟΚ 22-28 13

9. Πράσινα Πουλιά 15-29 10

10. Ατρόμητος Πλατύ 13-28 6

11. Θύελλα Παραλίας 13-40 3

-. Εθνικός Μελιγαλά 10-39 3

* Δύο αγώνες λιγότερους έχουν Μεσσηνιακός, Εράνη, Α.Ε. Γαργαλιάνων

* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Απόλλων Καλαμάτας, Πανιώνιος

Οι εξ αναβολής αγώνες

Τέσσερα παιχνίδια εξ αναβολής απομένουν ώστε να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα παλαιμάχων. Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΜ, όρισε χθες το πρώτο από αυτά τα παιχνίδια να γίνει αύριο Πέμπτη. Συγκεκριμένα, για την 8η αγωνιστική, η Εράνη θα υποδεχτεί στις 6.30 το απόγευμα στα Φιλιατρά την Α.Ε. Γαργαλιάνων. Οι άλλες εξ αναβολής αναμετρήσεις, που δεν έχουν οριστεί είναι οι εξής:

1η αγωνιστική

Μεσσηνιακός - Α.Ε. Γαργαλιάνων

2η αγωνιστική

Απόλλων Καλαμάτας – Μεσσηνιακός

5η αγωνιστική

Εράνη – Πανιώνιος